Vineri,
01.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Klaus Iohannis: Nu este nevoie de un ministru al educației PSD, fiindcă vom avea de săptămâna viitoare un alt guvern

Klaus Iohannis: Nu este nevoie de un ministru al educației PSD, fiindcă vom avea de săptămâna viitoare un alt guvern

Președintele Klaus Iohannis a declarat la Adunarea Regională a filialelor PNL din Nord-Est, organizată la Iași, că schimbarea României poate veni doar având la cârmă un guvern liberal. „PSD este principalul motiv al rămânerii în urmă a României! Fără PSD, România ar fi fost mult, mult mai departe. Fără PSD, România ar fi fost în rând, cum se spune, cu celelalte națiuni europene. Acest decalaj, dragii mei, trebuie depășit. Acest decalaj trebuie depășit cu un guvern responsabil, cu un guvern liberal!”, a declarat șeful statului.

is10

”Îmi doresc foarte mult ca această moțiune de cenzură să treacă și acest guvern eșuat să pice!”

La capitolul nerealizărilor PSD, Iohannis s-a referit și la amânarea examenului de rezidențiat. „Păi, dragii mei, acum se organizează rezidențiatul, când trebuia să fie? În noiembrie? Te apuci de un examen național extrem de important pentru tinerii medici, te apuci în octombrie? Acest lucru, dragii mei, după părerea mea, ar fi trebuit să fie gata rezolvat, afișat, comunicat, cel târziu în martie. Cel puțin cu jumătate de an înainte să știe tinerii absolvenți ce au de făcut. Iată de ce este nevoie de România Educată, pentru a pune, odată pentru totdeauna, în ordine educația în România, și asta o spun cu toată răspunderea, astăzi, de Ziua Educației! Păi, nu ți-ar fi rușine, PSD?”, a acuzat șeful statului anunțând că  „nici nu este nevoie de un ministru al educației PSD, fiindcă vom avea de săptămâna viitoare un alt guvern”, a punctat Klaus Iohannis. Șeful statului a pledat pentru debarcarea Guvernului PSD. „Eu îmi doresc foarte mult, și o spun public, pentru ca tot românul să înțeleagă – eu îmi doresc foarte mult ca această moțiune de cenzură să treacă și acest guvern eșuat să pice!”, a declarat Klaus Iohannis.

is4

Președintele i-a îndemnat pe liberali să lupte pentru a câștiga alegerile împreună. „Pentru Moldova, România Normală este România în care există o autostradă sau două care leagă Moldova de restul țării. Moldova Normală este o Moldovă care primește banii ce i se cuvin”, a spus șeful statului.

Klaus Iohannis a fost aşteptat la intrarea la Adunarea Regională a filialelor PNL din Nord-Est de un bătrân din judeţul Neamţ, care i-a înmânat un toiag: „Dacă altfel nu se poate, cu el să faceţi o regulă, o Românie normală”.

„După atâtea tulburări şi atâta nelinişte, dacă nu puteţi cu vorba bună şi cu înţelegere, faceţi dreptate cu această unealtă. Dumnezeu să vă ajute!”, a afirmat bătrânul, care i-a oferit preşedintelui şi un coş cu produse aduse din propria grădină.

is5

Raluca Turcan: În 10 octombrie va fi ultima dată când ne vom adresa Vioricăi Dăncilă cu titulatura de prim-ministru al României

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie este "cea mai puternică" din ultimii 30 de ani."Am pregătit cea mai puternică moţiune de cenzură, unica moţiune de cenzură din ultimii 30 de ani care are toate semnăturile pentru ca acest guvern să devină istorie. Acest guvern va deveni istorie joi. Ţineţi minte - 10.10 (10 octombrie - n.r.) va fi ultima dată când ne vom adresa Vioricăi Dăncilă cu titulatura de prim-ministru al României. Va pleca acasă", a afirmat Turcan.

foto Iasi

Liderul PNL Sibiu a arătat că această moţiune de cenzură este o posibilitate şi o şansă care "a dat la o parte bariera ce ne-a sufocat până acum". Despre preşedintele Iohannis, Turcan a spus că "are experienţa modernizării unei comunităţi". "Putem spune că succesul modernizării europene este un brand al lui Klaus Iohannis şi al PNL", a susţinut Raluca Turcan.

Victoriile lui Klaus Iohannis

Președintele PNL, Ludovic Orban, a enumerat victoriile obținute de șeful statului împotriva PSD descris drept „cel mai puternic, cel mai perfid și cel mai ticălos adversar, care a existat în ultimii 30 de ani”. „Faptul că astăzi nu e în vigoare Ordonanța 13 se datorează președintelui României, în spatele căruia au venit toți românii corecți, toți românii cinstiți, toți românii educați, toți românii care vor binele României. Faptul că astăzi în fruntea Parchetelor nu stau politrucii din magistratură ai PSD-ului, gen politrucul care este desemnat să conducă Secția specială, i se datorează rezistenței președintelui Klaus Iohannis”, a punctat Ludovic Orban. El a enumerat și realizările din politica externă, precum Reuniunea celor trei Mări, Summitul de la Sibiu sau faptul că România a dat procurorul șef european, alegere care „se datorează în primul rând președintelui Klaus Iohannis”.

is6

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Iuly Receu

Acum 4 ani

Toti pesedistii trebuie ori executati ori bagati la puscarie cu munca silnica la ocna! Cand vom intelege chestia asta, vom fi in randul natiilor civilizate!
Raspunde

realistul

Acum 4 ani

Inchideti ochii cand visati!
Raspunde

///

Acum 4 ani

Sa vedem cum va sta cu victoria in alegeri... nu mai e mult... Pt. tara si popor/ Johannis - ambasador!
Raspunde

cetateanul neturmentat

Acum 4 ani

Ai grija ce-ti doesti ca s-ar putea sa se implineasca. daca va cadea acest guvern si va veni PNL-ul la putere pe cine vor mai da vina pt. propria incompetenta?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus