Miercuri,
15.07.2020
Innorat
Acum
14°C

VIDEO Cel mai activ eurodeputat român vorbește despre TransCarpathica - un drum care să lege Finlanda de Grecia via România

09 Octombrie 2019 15:58

VIDEO Cel mai activ eurodeputat român vorbește despre TransCarpathica - un drum care să lege Finlanda de Grecia via România

TransCarpathica este denumirea unui proiect rutier care se discută pe holurile Parlamentului European. La Bruxelles a fost creat un grup informal pentru construcția unei șosele care ar trebui să includă și România. Acestui grup i s-a alăturat europarlamentarul român Marian-Jean Marinescu.

Parte a proiectului rutier TransCarpathica ar putea deveni localitățile Lugoj, Turnu Severin și Calafat, a anunțat eurodeputatulul Marinescu, care este coordonator al grupului PPE în Comisia pentru Transport și Turism (TRAN) a Parlamentului European.

„Am avut o întâlnire cu un coleg polonez și am discutat despre formarea unui grup informal de deputați europeni, prietenii proiectului TransCarpathica - un proiect rutier foarte interesant, o rută care pornește din Finlanda, traversează Țările Baltice, Polonia, Slovacia, România, Bulgaria și se duce în Grecia. Este un proiect pe care polonezii îl susțin de multă vreme și voi participa și eu în acest grup informal. Mi se pare unul foarte important, mai ales că intră și Lugoj, Turnu Severin și Calafat, ceea ce pentru noi e foarte important”, a spus Maian-Jean Marinescu într-un mesaj video.

Potrivit acestuia, prima întâlnire a grupului va avea loc la Strasbourg, în sesiunea din octombrie a Parlamentului European.

,,Primul lucru pe care îl vom face va fi să invităm miniștrii de transport din statele menționate la o reuniune, la Bruxelles, atunci când vor veni pentru Consiliul Transporturi”, mai spune Marinescu, care adaugă că și-ar „dori foarte mult să putem pune pe picioare acest proiect, mai ales pentru că va deschide Oltenia către potențiali investitori din vestul Europei”.

Marian-Jean Marinescu este la cel de-al patrulea mandat de europarlamentar, este membru al Parlamentului European încă din 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, fiind europarlamentarul român cu cel mai mare număr de dosare legislative coordonate, potrivit Calea Europeană. Cel mai recent, Marinescu a încheiat negocierile cu președinția română a Consiliului UE privind Mecanismul pentru Interconectarea Europei, noua politică europeană de transport. Din punct de vedere politic, Marian-Jean Marinescu este vicepreședinte al grupului PPE în Parlamentul European. În 2014 și 2017 a fost ales Europarlamentarul Anului la categoria Cercetare și Inovare.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor
Telefon:
0757201737

Comentarii

2 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 9 luni

Dl Surdu,dvs ati calatori de la Bratislava spre Salonic prin Turnu Severin sau prin Novi Sad?Dl Marinescu e vilcean si probabil asta-i motivul utopiei...
Raspunde

dancp2

Acum 9 luni

nui utipie ,se poate ca si metroul lui boc la cluj
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus