Sâmbătă,
25.03.2023
Parțial Noros
Acum
18°C

Basarabeanul Constantin Botezat cucerește Europa prin artă

Basarabeanul Constantin Botezat cucerește Europa prin artă

Constantin Botezat este un basarabean, fost student al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca. Pe parcursul anului 2019 și-a desfășurat activitățile artistice în Londra, unde a ajuns prin intermediul programului Erasmus. Tânărul și-a expus cea de-a zecea expoziție organizată în Londra, vineri, 12 octombrie.

Vineri, 12 octombrie, tânărul și-a expus cea de-a zecea expoziție organizată în Londra timp de un an de zile, care s-a desfășurat la Capital Art Gallery . Expoziția reprezintă un eveniment important pentru criticii de artă, scopul galeriei fiind dezvoltarea unui dialog strâns cu tinerii artiști internaționali. Majoritatea lucrărilor expuse de către Constantin reprezintă locuri pitorești din Republica Moldova și România. Pentru parcursul acestui an, Constantin a reușit să-și organizeze propriile expoziții la Espacio Gallery, Husk Creative Space, Capital Art Gallery, Liberte Gallery și la fel a reușit să-și expună lucrările la Banca Europeana din Londra cu susținerea Ambasadei Republicii Moldova în Marea Britanie.

Foto Credit: Joselu Quirola Anillo Foto Credit: Joselu Quirola Anillo

Marea Britanie este ce-a de a șasea tară în care artistul basarabean de 24 de ani își dasfășoară activitățile artistice. Constantin și-a urmat studiile în Transilvania, a călătorit și a studiat prin intermediul programului Erasmus în Italia, Portugalia, Marea Britanie și a locuit la fel în Statele Unite ale Americii unde a ajuns prin intermediul altui program educațional. Pe parcursul acestor ani a reușit sa organizeze aproximativ 40 de evenimente și expoziții de arta printre care la New York, Hollywood, Los Angeles, Salt Lake City, Lisabona, Bari, Cluj-Napoca, Chișinău și multe alte orașe din Europa.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus