Duminică,
02.10.2022
Innorat
Acum
15°C

Un aparat de 100.000 de Euro al Spitalului Județean Sibiu nu a fost folosit niciodată. Nu are aviz

Un aparat de 100.000 de Euro al Spitalului Județean Sibiu nu a fost folosit niciodată. Nu are aviz

Cel mai modern amplificator de imagine de pe Secția de Ortopedie stă într-o sală de operație, fără să poată fi folosit. Asta pentru că, relatează Hotnews, Spitalul Județean Sibiu are nevoie de o autorizație eliberată de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) de la Bucureşti. Aparatul a fost achiziționat cu bani de la Ministerul Sănătății și de la Consiliul Județean Sibiu, înainte de Summit.

În cele trei săli de operație ale Secției de Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu există două amplificatoare de imagine mai vechi și un al treilea nou, cumpărat pentru a deservi Summit-ului, în cazul în care ceva s-ar fi întâmplat. Din păcate însă, aparatul cel nou nu este funcțional nici măcar acum.

„Nu se pot face în acelaşi timp operaţii în toate cele trei săli, dacă ai nevoie de amplificator de imagine. Acest amplificator de imagine nou nu se poate folosi fără autorizaţie de funcţionare", a explicat pentru Agerpres şeful Secţiei de Ortopedie, dr. Radu Fleacă.
Potrivit reprezentanților spitalului, demersurile necesare pentru a primi autorizația de funcționare au fost făcute deja. „Aparatul acesta a venit la finalul lunii decembrie 2018. De atunci, spitalul a făcut demersurile etapizat către CNCAN şi aparatul este în curs de autorizare, pe care sperăm să o primim cât de curând", a transmis Decebal Todăriţă, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.

 

Sursa: Hotnews.ro

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus