Sâmbătă,
13.04.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Vecinătate Activă în cartierul Trei Stejari

Vecinătate Activă în cartierul Trei Stejari

 

Proiectul „Vecinătatea activă” a ajuns la cea de-a 5-a editie, iar activitatile din 2019 s-au desfasurat în Cartierul Trei Stejari in lunile septembrie si octombrie pe cele 3 strazi cuprinse in proiect: strada Spartacus, strada Stefan cel Mare si strada Gh Titeica .  

Proiectul si-a propus să contribuie la producerea unor schimbări pozitive şi de lungă durata în micro-comunitatea constituită de cartierul Trei Stejari prin dezvoltarea capacității membrilor comunităţii – cetăţeni, companii, ONG-uri – de a lua iniţiativa şi de a se asocia pentru a îmbunătăţi condiţiile de trai şi calitatea vieţii.

Peste 400 de  elevi de la Școala Gimnaziala nr. 4, cu saci de gunoi, maturi, farase, greble în mână s-au implicat activ in actiunile organizate. Copiii din clasele II-VIII, impreuna cu doamnele invatatoare si diriginte au muncit la curatarea zonei din jurul scolii, a parcului de pe str. Gh Titeica   cu mult elan si voie buna. Elevii din clasa a IV-a impreuna cu doamna invatatoare Tecau au surpins placut printr-o sceneta si o poezie realizate de catre elevii clasei cu tema - pastrarea curateniei. Multumim Inspectoratului Scolara Sibiu si doamnei Gabriela Maniu - director al Scolii Gimnaziale nr 4 , pentru realizarea acestui parteneriat  in cadrul proiectului.

Mulți copii au mai făcut voluntariat sau au mai participat si la alte activități dar au fost încântați de idee, iar alții au venit din curiozitate. Toți pot învăța ceva din astfel de acțiuni și participarea la proiecte ale comunității o să contribuie la dezvoltarea spiritului civic al fiecăruia.

”A fost o activitate foarte interesanta , iar pe langa informatiile primite legate de curatenie  dar mai ales de reciclare si colectare selectiva, am facut o curatenie exemplara in fata scolii. O sa le arat si parintilor ce treaba buna am facut !!! ”, spune un elev din Scoala Gimnaziala nr 4.

Nu doar cei mici s-au implicat in acest proiect , mai multi voluntari s-au alaturat actiunilor organizate in cartierul Trei Stejari , mentionandu-i in primul rand pe membrii clubului Interact Sibiu care au refacut marcajele din intersectii, au montat bancute si cosuri de gunoi.

La finalul activitatilor din fiecare vineri, in parcul de pe str. Gh. Titeica, organizatorii au oferit locuitorilor din cartierul Trei Stejari un eveniment muzical ,cu o durata de aproximativ o ora,  realizat de Fanfara din Sibiu care a interpretat cunoscute  piese instrumentale .

”Micro-comunităţile au un potenţial extraordinar care trebuie conştientizat, pus în valoare şi exploatat durabil, pentru a reînvia sentimentul de apartenenţa şi implicare la o micro-comunitate – atât de specifice Sibiului în secolul trecut – şi pentru a creşte calitatea vieţii acestora. Am  reincercat sa readucem la viata traditia sasilor din Sibiu de a se implica fiecare in comunitatea in care traieste, de a-si face o viata mai buna in zona in care locuiesc (de a iesi in fata casei cu mic cu mare pt curatenia de toamna si alte activitati gospodaresti), pentru a-si cunoaste vecinii mai bine , a munci si a se distra impreuna. –  Claudiu Gavrea, presedinte Asociatia Sibiu 1191.

Actiunile au fost organizate de catre Asociatia SIBIU 1191 si sunt cuprinse in Agenda Comunitatii 2019, fiind cofinantate de catre Primaria municipiului Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus