Joi,
04.06.2020
Parțial Noros
Acum
8°C

Începe vaccinarea antigripală gratuită. DSP a primit încă 8.900 de doze de la Ministerul Sănătății

17 Octombrie 2019 15:51

Începe vaccinarea antigripală gratuită. DSP a primit încă 8.900 de doze de la Ministerul Sănătății

Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu a primit astăzi cea de-a doua tranșă de vaccin antigripal, în număr de 8.930 doze. Acestea vor fi repartizate medicilor de familie din județ, care vor realiza vaccinarea persoanelor din grupele la risc, transmit reprezentanții instituției. Începând de săptămâna viitoare va fi demarată campania de vaccinare antigripală gratuită.

În județul Sibiu au fost catagrafiate pentru vaccinarea antigripală 37.755 de persoane, iar Ministerul Sănătății a alocat pentru 26.800 doze de vaccin, acestea reprezentând circa 70% din necesarul solicitat, dintre care 9.830 de doze au fost deja livrate, în două tranșe. 

Grupele de risc la care se recomandă vaccinarea antigripală:

  1. Persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienţei umane;
  2. Gravide;
  3. Medici, cadre medii sanitare şi personal auxiliar, atât din spitalele cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţii instituţiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) şi ai unităţilor de bolnavi cronici, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii;
  4. Persoane, adulţi şi copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială precum şi persoanele care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor cu risc înalt;
  5. Toate persoanele cu vârsta egală sau peste 65 ani.
  6. Angajați MAI, MAN și SRI și membrii de familie (indiferent de vârstă).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Social
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Alzara 1918

Acum 7 luni

Câtă suspicionită ! DSP a cerut MF nr de vaccinuri necesare pentru grupele de risc ; pana in 17 nov nu s-a distribuit nimic - încă ! Poate au fost asigurate întâi spitalele de cronici .
Raspunde

sibianca

Acum 7 luni

Povesti de Romania.... Cand te duci la medicul de familie spune ca inscrierea pentru vaccinare trebuia facuta din 15 august. Ca nu au primit nici un vaccin. Unde este minciuna la medicula de familie sau la DSP.
Raspunde

Andu

Acum 7 luni

Poate ca se intampla cu un scop asta..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus