Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Ce facem în weekend? Astra Film și brunch în Gușterița

Ce facem în weekend? Astra Film și brunch în Gușterița

Weekend-ul acesta ne bucurăm de ultimele proiecții de la Astra Film Festival. De asemenea, suporterii lui BC CSU Sibiu vor merge diseară la Sala Transilvania, să-și susțină favoriții.

Vineri, 18 octombrie 

Weekend-ul începe oficial doar după ce vă delectați cu cea mai bună pizza din centrul orașului! La Pizza by Tango puteți să alegeți ce ingrediente vor fi adăugate pe preparatul vostru sau puteți alege unul din delicioasele preparate din meniu.

FB_IMG_1572004736088

Planetariul Mobil revine la Sibiu, în perioada 15 – 19 octombrie, cu spectacolul interactiv „Jumătate de secol de la primul pas pe lună", pentru a sărbători jumătate de secol de la primul pas pe lună. Proiecţiile se vor desfășura între orele 9:00 și 18:00, din oră în oră. Durata unei proiecții este de aproximativ 50 de minute, iar prețul unui bilet este 16 RON. Accesul la eveniment se face pe bază de rezervări la 0758.365.699 sau cu 15 minute înainte de începerea evenimentului, în limita locurilor disponibile.

Vârsta minimă recomandată pentru vizitatori este de 4 ani, cu însoțitor adult.

829

BC CSU Sibiu primește vizita celor de la CSA Steaua București, de la ora 18:00, în cadrul etapei a II-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Biletele se pot achiziționa online, de pe www.bc-csusibiu.ro/bilete sau www.kompostor.ro, până înainte cu 24 de ore de startul partidei, urmând ca cele rămase disponibile să poată fi achiziționate de la casieria sălii, înainte cu o oră de startul partidei.

525

La Biblioteca ASTRA vi se pregătesc trei zile de cumpărături. Obiecte de decor, haine unicat, bijuterii și accesorii, lădițe pictate, jucării inedite, cosmetice naturale, dulcețuri de casă și multe altele, le găsiți cu prisosință la festivalul handmade Creative Buzz, ajuns la ediția 23, la care sunt invitați toți admiratorii produselor handmade.

Intrarea este liberă pentru vizitatori.

198
În locațiile Astra Film Festival 2019 continuă proiecțiile de filme documentare, precum și discuțiile interesante cu unii din cei mai admirați specialiști în domeniu. Mai multe detalii veți afla de pe pagina de Facebook a evenimentului.
 

Sâmbătă, 19 octombrie

Alin Apostu, antreprenor cu experiență în Design Thinking, va modera sâmbătă, de la ora 9:00, un atelier în care 50 de participanți vor genera idei de proiecte cu impact pentru Sibiu. Se va lucra în echipe de 5 oameni, folosind o metodologie dezvoltată la Stanford School of Design Thinking – centrată pe empatie și utilă pentru rezolvarea problemelor complicate. Evenimentul va avea loc la Centrul de Învățare LEARN - parterul Cantinei Studențești - Bulevardul Victoriei 31 și participarea se face pe bază de înscriere, AICI.

891

De la ora 10:00, micuții sunt invitați, ca de obicei, la atelierele de creație organizate de Teatrul pentru Copii și Tineret GONG. De data aceasta, sub îndrumarea Dianei Ribana, copiii vor învăța cum să creeze jucării simpatice din mănușile de cauciuc folosite la curățarea casei.

durata: 1h 30 min. preț bilet: 14 lei atelier recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani

897

Tot la GONG, dar de la 11:00 și de la 18:00, copiii cu vârsta peste 3 ani sunt așteptați la spectacolul „Vrăjitorul din Oz”, povestea micuţei Dorothy, o fetiţă care locuia în Kansas, la ferma mătuşii Em şi a unchiului Henry.

O tornadă stârnită din senin face ca Dorothy şi cel mai bun prieten al ei, căţelul Toto, să ajungă în tărâmul de basm numit Oz. Ajunsă acolo, fetiţa face cunoştinţă cu Sperie-Ciori, cel care-şi doreşte puţin creier în căpăţâna-i de paie, cu Omul de Tinichea, cel care tânjeşte după o inimă care să-i bată în piept, şi cu Leul cel Laş, care, deşi este rege al animalelor, e un fricos şi jumătate şi tânjeşte după un pic de curaj. Aflând de Marele Oz, atotputernicul vrăjitor din Oraşul Smaraldelor, sunt hotărâţi să ajungă la el pentru a le îndeplini dorinţele. În cele din urmă, dovedindu-şi isteţimea, mărinimia şi curajul, fiecare dintre ei îşi transformă dorinţele în realitate.

În Gușterița, de la ora 11:00, profităm de una din puținele zile călduroase rămase, pentru a socializa la un brunch organizat de Asociația My Transylvania. Evenimentul este găzduit de Parohia Evanghelică C.A.Gușterița, pe Strada Maior Octavian Niță 30.

129

Seara o începem la Shopping City Sibiu, alături de Voltaj. Concertul de la #ShoppingCitySibiu face parte din turneul național aniversar care are loc în orașe precum Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Satu Mare, Deva, Sibiu, Piatra Neamț, Brăila și Buzău. În plus, trupa lansează albumul care poartă numele show-ului aniversar: „Ca la 20 de ani”. Intrarea va fi gratuită, iar concertul va începe de la ora 19:00.

987

Petrecerea continuă, de la ora 20:00, în Rock n Bike Club, cu un concert al trupei C.A.S.H. Prețul unui bilet este 20 de lei.

Duminică, 20 octombrie 

În ultima zi a săptămânii sărbătorim vinul! De la ora 13:00, la Apfelhaus Cisnădioara ne delectăm cu cele mai alese băuturi, în cadrul Weinfest 2019. Producători locali, renumite case de vinuri, preparate gătite afară în livadă, la plite încinse și ceaune vor face deliciul evenimentului.

636

La Shopping City Sibiu, FIFI Land îi așteaptă pe micuți la teatru de păpuși, începând cu ora 18:00. Accesul este liber.

495

Filmele care rulează la Centrul Cultural Ion Besoiu sunt disponibile pe pagina de facebook a instituției, în timp ce programul Cinematografului ARTA poate fi consultat mai jos.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus