Marţi,
27.09.2022
Ceata
Acum
9°C

Implanturi gratuite de cardiodefibrilatoare, la Spitalul Județean

Implanturi gratuite de cardiodefibrilatoare, la Spitalul Județean

Doi pacienți diagnosticați cu probleme grave la inimă au beneficiat de o intervenție realizată în premieră la Spitalul Județean Sibiu, în mod gratuit.

Dr. Cornel Ioan Bitea, medic specialist cardiolog, coordonator al laboratorului de cardiologie intervențională și implant de cardiostimulatoare, a realizat primele implanturi de cardiodefibrilatoare din cadrul SCJU Sibiu, cu sprijinul Prof Dr. Dan Dobreanu, șeful Clinicii de Cardiologie din carul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureș, alături de o echipă formată din Dr. Catrina Bianca, Dr. Nistor Adrian., As. Soanea Mădălina și As. Tatu Mihaela.

defibrilator_3

Pacienții care au beneficiat gratuit de aceste proceduri salvatoare de viață sunt: un bărbat de 40 ani, diagnosticat cu o afecțiune foarte rară (cardiomiopatie dilatativă, sindrom de non-compactare) care a primit acest dispozitiv în vederea prevenției primare a morții subite, și un pacient vârstnic cu patologie complexă, supraviețuitor al unui infarct miocardic care a primit acest dispozitiv pentru prevenția secundară a morții subite. Intervenția chirurgicală a avut loc în data de 17 octombrie. Postoperatoriu, pacienții au avut o evoluție favorabilă, urmând a fi externați în cursul zilei de azi, transmite Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

„Mă bucur că activitatea desfășurată în cadrul laboratorului, în interesul direct al pacientului, devine din ce in ce mai complexă iar numărul pacienților rezolvați local e în continuă creștere. Dacă nu de mult au fost realizate primele proceduri de cardiologie intervențională (implant de stent coronarian și periferic), actualmente numărul acestor proceduri  a crescut semnificativ, de la de câteva sute de pacienți anual, la peste o mie de proceduri doar de la începutul acestui an”, explică Dr. Cornel Ioan Bitea.  
Implant defibrilatoare_1

Aceste dispozitive pot fi salvatoare de viață prin tratarea specifică a unor tulburări de ritm cardiac cu potențial fatal, prin aplicarea unor terapii electrice direct în interiorul cavității cardiace, inclusiv aplicarea de șocuri electrice. Dispozitivul este implantat sub tegument în zona latero - superioară a toracelui și conectat cu un electrod la o cavitate cardiacă prin accesul unei vene centrale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Sib

Acum 2 ani

Felicitari echipei si succes in continuare! Altfel... "gratuit" in Sibiu? As ruga TS sa cerceteze putin situatia spitalului: absolut toate intrarile FERECATE la orice ora (inclusiv de vizita!), paznici nesimtiti, liftiera care iti da lectii de viata pe ton rastit, cerinte demne de anii de razboi ("aduceti leucoplast, Sudocrem"), pretentia sa hranesti tu ca apartinator pacientul, botosei, halate, masti pentru apartinatori lipsa.... Spitalul din Sibiu este expresia clara a mizeriei si decaderii umane din tara asta! Va mobilizati pentru un reportaj, o camera ascunsa, orice?
Raspunde

Cavalerul teutonic

Acum 2 ani

Mai cercetați și situată din alte spitale -de ex. CFR Sibiu, unde managementul dezastruos a adus spitalul intr-o situație grea, lipsa asistente, lipsa dotări medicale., posturi fin organigrama nu suntscuasd la concurs de ani de zile, corupție , chiar in aceste Zile este control de la ministerul sănătății vizavi de nări nereguli din acel Spital.
Raspunde

Wadim Korneliu

Acum 2 ani

Jesus Christ!! Am ajuns sa dam la ziar ceva ce in vest e o banalitate, un drept automat la viata!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus