Luni,
21.06.2021
Partial Noros
Acum
16°C

Șoferul Tursib amendat pentru o frână bruscă a ajuns la Ministerul Justiției

Șoferul Tursib amendat pentru o frână bruscă a ajuns la Ministerul Justiției

În 7 septembrie, un șofer al firmei SC Tursib SA din Sibiu a fost amendat după ce a frânat brusc la volan, gest care a pus în pericol un pasager. Mihai Rădeanu, șoferul în cauză, a fost nevoit să frâneze pentru a evita impactul cu un alt autoturism.

Mihai Rădeanu a fost amendat sâmbătă, 7 septembrie, la ora 16:24 după ce un bătrân, în vârstă de 87 de ani, a căzut. Bătrânul se deplasa în autobuz și se pare că nu se ținea de nimic în momentul în care șoferul a fost nevoit să frâneze brusc. Incidentul s-a petrecut în stația „Cimitir”, iar șoferul autobuzul spune că a evitat coliziunea cu un alt autoturism în timpul încadrării pe banda de mers.

Considerându-se neîndreptățit, Mihai Rădescu, împreună cu liderul de sindicat din cadrul Tursib, Alin Poabar, au făcut o petiție cu semnăturile tuturor șoferilor și o documentație specifică. Joi, 17 octombrie documentul a fost depus la Ministerul Justiției.

„Am predat tot la Ministerul Justiției. Nu am vrut să oferim prea multe informații până acum, dar situația este nejustă și a scăpat de sub control”, a declarat Mihai Rădeanu pentru Turnul Sfatului.
În urmă cu o lună și câteva zile șoferul explica cele întâmplate pe parcursul curei respectiva, modul în care a acționat și evenimentele de la secție. Mihai Rădescu era revoltat și anunța această inițiativă, pornind demersurile din 8 septembrie.

„La plecarea de la cimitir am închis ușile și fiind o stație cu alveolă teoretic am prioritate la ieșire. Am lăsat să treacă patru mașini și când am văzut un microbuz de Germania am considerat că o să mă lase să ies din stație. Când m-am apropiat să intru pe banda de circulație, microbuzul a accelerat fiind la volan o femeie în jur 55-60 de ani. Am fost nevoit să frânez să evit coliziunea, la o viteză foarte mică pentru că abia plecasem de pe loc. În stația <<Cireșica>> un pasager mi-a spus că atunci când am frânat un călător s-a dezechilibrat și a căzut. Am sunat la 112, a venit poliția și salvarea. Am mers la poliție cu un martor din autobuz și printre altele doamna călătoare i-a spus agentului, Petre Adrian, că în picioare erau aproximativ 40 de călători și nu a căzut nimeni. Acel bătrân probabil nu s-a ținut de bară. Agentul a întrebat dacă ne cunoaștem sau suntem rude. Doamna a răspuns că nu și că ea ține cu adevărul. Decretul circulației spune – evitați pe cât posibil orice accident sau pericol eminent cu toate mijloacele posibile. Eu asta am făcut. Ce lege am încălcat? Să merg eu să îl pun pe călător să se țină de bară? Dacă frânezi cade călătorul, iar dacă nu frânezi produci un accident. Cum este mai bine? Mi s-a luat permisul de conducere, eu am o familie cu doi copii. Fetița cea mare, Rădeanu Iulia Maria este la medicină în anul cinci în Sibiu. Este unul dintre cei mai buni studenți, a câștigat bursă de merit și face practică în Franța. Ce să îi spun că nu mai am bani să o întrețin pentru că am evitat un accident și un călător de 87 de ani nu s-a ținut și a căzut? Mă consider o victimă și nu am să mă opresc aici. Mâine merg la poliție să fac copii xerox după procesul verbal și apoi vreau să fac o petiție cu semnăturile tuturor șoferilor să o trimit la secretariatul guvernului pentru că situația a scăpat de sub control. Pentru banii pe care îi cer despăgubire de la șoferi, bătrânii sunt în stare ca la orice frână a autobuzului să se arunce pe jos”, detaliază Mihai Rădeanu pentru Turnul Sfatului.

Sursa foto principal: Mihai Rădescu - Facebook

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Participant la trafic

Acum 1 an

Soferii tursib sunt mai nemernici decat taximetristii bucuresteni. Ieri m-a inghesuit unul doar pentru ca ce conducea el are 20 de metri si 10 tone, regulile de circulatie sunt basme pentru ei.
Raspunde

afro

Acum 1 an

privatizarea transpotului in comun
Raspunde

Calin

Acum 1 an

Mai fratilor .... cate locuri pe scaun are un autobuz ? Noah .. atatea cate are , atatia calatori trebuie sa fie .. nu cu 20 30 40 mai multi decat are scaune un mijloc de transport .. in cazul asta autobuzul . Daca eu merg cu masina care are 5 locuri si transport 6 in masina , primesc puncte de penalizare si amenda . Daca s-ar aplica aceasta lege si la Transportorii in comun , nu s-ar mai intampla sa cada nu stiu ce berbec din cauza ca soferul a pus o frana necesara pentru a evita un impact iminent . Ce dracu vorbim aici ? In Anglia , daca s-au ocupat toate locurile intr-un autobuz , nu mai ai voie sa urci daca nu se elibereaza un loc .. s-au urca doar atatia cate locuri libere sunt .. dar la noi aici in "Texas" se pot urca si 100 de insi in autobuz , pana cedeaza motoarele autovehiculelor si dupa aia se da vina pe drumurile proaste , nicidecum pe numarul peste limita de pasageri .
Raspunde

gospodina

Acum 1 an

Doamna autoare a articolului, daca tot ati scris acest material, puteti sa oferiti cititorilor amanunte despre atributiile, competentele Ministerului Justitiei in aceasta spetă? Adica se ne spuneti ce ati citit dumneavoastra in legi, constitutie sau alte acte normative că ce poate face Ministerul Justitiei sa il ajute pe om ? Va rog, nu ne lasati in bezna nestiintei
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus