Joi,
09.02.2023
Ceata
Acum
-19°C

Un tifon cu urme din sângele Papei Ioan Paul al II-lea va fi purtat într-o procesiune pe străzile Bucureștiului

Un tifon cu urme din sângele Papei Ioan Paul al II-lea va fi purtat într-o procesiune pe străzile Bucureștiului

O relicvă a Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, de fapt o bucată de pânză cu urme de sânge, este purtată astăzi într-o procesiune organizată de Arhidieceza Romano-Catolică de București, pe străzile Capitalei, cu ocazia sărbătorii Sfântului. Potrivit unui comunciat transmis de Arhidieceza Romano-Catolică de București, patru episcopi, zeci de preoți și mii de credincioși sunt așteptați să poate, în procesiune duminică, relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, pe străzile Capitalei. Procesiunea are loc cu ocazia sărbătorii Sfântului Ioan Paul al II-lea, comemorat în calendarul catolic în ziua de 22 octombrie.

În fruntea procesiunii vor merge patru episcopi catolici: ÎnaltPreasfinţitul Ioan Robu – Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de Bucureşti, Excelenţa Sa Monsenior Miguel Maury Buendia – Nunțiu Apostolic în România, Excelenţa Sa Monsenior Jan Pawłowski – Delegat pentru Reprezentanțe Pontificale în cadrul Secretariatului de Stat al Vaticanului, Preasfinţitul Mihai Frățilă – Episcop greco-catolic de Bucureşti. Icoana și relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea va fi purtată de şase tineri. „Relicva constă într-o bucățică de pânză cu câteva picături de sânge ale Suveranului Pontif și a fost dăruită Catedralei Sfântul Iosif din București la 19 mai 2011 de către Cardinalul Stanisław Dziwisz, Arhiepiscop emerit de Cracovia, fost secretar personal al Papei Ioan Paul al II-lea”, mai transmite Arhidieceza Romano-Catolică de București.

Karol Wojtyła (viitorul Papă Ioan Paul al II-lea) s-a născut la 18 mai 1920, la Wadowice, în Polonia. A fost hirotonit preot la 1 noiembrie 1946, iar la 28 septembrie 1958 a fost consacrat episcop. Papa Paul al VI-lea l-a creat cardinal în 1967. Wojtyła a fost ales papă în conclavul din octombrie 1978, luându-și numele Ioan Paul al II-lea. A murit la 2 aprilie 2005, la Vatican, iar procesul său de beatificare a fost deschis, în mod excepțional, la 28 iunie același an. A fost declarat „fericit”, la 1 mai 2011, de Papa Benedict al XVI-lea, acum emerit, iar Papa Francisc l-a declarat „sfânt”, la 27 aprilie 2014. Ioan Paul al II-lea a fost, astfel, înscris în calendarul Bisericii Catolice, comemorarea sa liturgică fiind stabilită la 22 octombrie a fiecărui an.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Valentina Pornel

Acum 3 ani

Daca erau moaste ortodoxe, era plin de injuraturi pe aici. Dar e plin de sasalai in schimb... Ipocriti sinistri.
Raspunde

rosu

Acum 3 ani

Valentina draga, te dai de gol ca esti fiica de colonist. Sasalaii nu cunosc notiunea de "moaste" si nici n-au sfinti. Si noroc ca n-or citit.
Raspunde

Io

Acum 3 ani

Bine ca Papa nu era femeie ca să aibă ce plimba altceva popii pe străzi.Jalnic spectacol.Umblati la suflete nu pe străzi cu tifoane...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Till Eulenspiegel

Acum 3 ani

In 1940 un soldat german urmarea un tinar polonez prin Varsovia.In final reuseste sa-l inghesuie intr-o fundatura,duce Schmeisser-ul la ochi dar,cind sa traga,aude o voce din cer: -Nu trage,acest om va fi Papa? Neamtul : -Si eu..? -Si tu !
Raspunde

Dracu

Acum 3 ani

Niste chiloti ai distinsului domn nu s-au gasit? Poate cu ceva urme de franare...:)))
Raspunde

Domnu Bratu

Acum 3 ani

Care moaște , tifone , mers pe cote genunchi , etc . Religia Ortodoxa ........ Sunt multe de zis dar , nu contează .
Raspunde

Dragos

Acum 3 ani

Foarte corect politic este dl Bratu in acest articol. A transmis stirea sobru si la obiect. Niciun cuvant jignitor la adresa protagonistilor. Miracol chiar, un ateu convins ca dansul, a pierdut cateva minute din viata sa scrie despre niste oameni ramasi in evul mediu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus