Duminică,
21.04.2024
Partial Noros
Acum
14°C

Pesta porcină se extinde cu repeziciune în Sibiu. Al treilea focar confirmat

Pesta porcină se extinde cu repeziciune în Sibiu. Al treilea focar confirmat

Autoritățile locale par depășite de situație și în fiecare săptămână confirmă apariția unui nou focar de pestă porcină africană în județ. După Colun și Șura Mică pesta a ajuns zilele acestea în Amnaș.

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat în județul Sibiu, la porcii domestici din exploatația Bratu Eugenia, Amnaș - Valea Spinelui F.N.

_DSC0001

Prefectul Maria Minea a convocat, de urgență, Centrul Local de Combatere a Bolilor Sibiu – Unitatea Locală de Decizie, care a aprobat, astăzi, programul de măsuri pentru combaterea acestui focar.

”Două suine din exploatația contaminată au murit, iar celelalte trei au fost ucise, la suspiciune, sub supraveghere veterinară oficială, astfel încât să se evite riscul de răspândire a virusului pestei porcine africane. Porcii au fost evaluați și s-a întocmit dosarul de despăgubire, conform prevederilor legale”, arată reprezentanții Instituției Prefectului într-un comunicat de presă remis luni.
Ca și în cazurile anterioare, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu a instituit, în jurul focarului, o zonă de protecție de 3 km, pe raza localităţii Topârcea.

De asemenea, pe o raza de 10 km în jurul focarului, s-a instituit o zonă de supraveghere, care include localitățile: Sângătin, Ludoș, Miercurea Sibiului, Apoldu de Jos, Apoldu de Sus, Aciliu, Tilișca, Amnaș, Galeș și Săliște.

_DSC0004

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Pepe

Acum 4 ani

Incompetenta alesilor cit si a celor numiti de ei isi spune cuvantul.
Raspunde

Valentina Pornel

Acum 4 ani

Dragnea e de vina! Huoooo
Raspunde

crescator de animale

Acum 4 ani

soluția imediată e demiterea directorului direcției sanitar veterinare, de la venirea lui la conducere, e dezastru în județ, prin incapacitatea lui de a conduce o instituție publică a pus în pericol grav sănătatea animalelor și a populației doamna prefect , luați act de acest aspect, la nivel instituțional e jale,
Raspunde

doru

Acum 4 ani

TOT JUDEȚUL E INFECTAT ȘI ȚICHINDELEAN MAI CONDUCE? DOSAR PENAL DE URGENȚĂ
Raspunde

analugojana

Acum 4 ani

toata lumea comenteaza numai tampenii. primavera si toamna se faceau campanii de vaccinare:pseudopesta aviara, pesta porcina, antrax la bovine. acum nu se mai fac pentru ca nu mai sunt gratis, ca pe timpul lui ceausescu. fiecare particular trebuie sa ceara aceste vaccinari, altfel vor manca toti carne de la hipermarket...
Raspunde

mug

Acum 4 ani

Bineinteles, asta se si doreste, sa mancam de la hipermarket. Si sa ne imbolnavim de carne injectata cu hormoni.
Raspunde

Alin

Acum 4 ani

sarbatorile vin...sarbatorile vin!!!....
Raspunde

Ana

Acum 4 ani

Toata lumea vb aici in necunostiinta de cauza..ce legatura are directorul DSVSA SIBIU,cu focarul de pesta porcina care s a instalat in Sibiu..in primul rand,totul a plecat de la un localnic care a comandat pe Olx porcul infectat si a introdus cu ocazia asta pesta in judet..in judet exista porci mistreti,care aduc boala,institutia cu siguranta isi fc datoria,mai ales medicii veterinari,care sunt niste profesionisti,iar asta directorul de care vorbiti domniile voastre,este ,cel mai bun manager de institutie,pe care l a avut DSVSA SIBIU vreodata..asa ca informati va inainte de a scrie prostii,ca nimeni nu si doreste pesta porcina in propiul judet...
Raspunde

Petre

Acum 4 ani

Domnule crescator de animale,de mai sus,cu ce a pus in pericol sanatatea oamenilor...pesta porcina nu se transmite la om...Aloooo,suntem in secolul 21,informati va,numai dati in oameni,ca nu va place,sau ca aveti ceva cu dr Tichindelean..fi ti realisti,Dsvsa Sibiu isi fc treaba..unele judete au peste 1 an de pesta porcina,si nimeni n a mai demis pe nimeni..despre ce vb aici..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus