Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-0°C

Centrul orașului: Primăria Sibiu extinde zonele de parcări cu plată

Centrul orașului: Primăria Sibiu extinde zonele de parcări cu plată

Administrația municipiului Sibiu a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre prin care propune extinderea parcărilor cu plată în alte cinci zone din centrul orașului.

Introduse în urmă cu un an, zonele tarifare de parcare în municipiul Sibiu urmează a fi extinse, potrivit unui proiect de hotărâre publicat de Primăria Sibiu. Astfel, în zona A (unde ora de parcare este taxată cu doi lei sau zece lei pentru o întreagă zi) sunt propuse a fi incluse străzile 9 Mai, Ocnei (tronsonul dintre Faurului și Zidului) și Turnului (tronsonul dintre Faurului și Valea Mare). Celălalt tronson al străzii Turnului (între intersecția cu strada Valea Mare și strada Malului) este propus a fi inclus în zona B de tarifare (tot doi lei pe oră, dar cu o limită de a menține mașina în parcare cel mult două ore). În fine, administrația locală propune ca în zona C de tarifare a parcărilor să fie incluse și locurile din spatele și lateralul Centrului cultural ”Ion Besoiu”.

În concordanță cu prevederile proiectului supus consultării publice, străzile mai sus amintite ar urma să aibă parcări cu plată din prima zi a anului 2020. ”Persoanele fizice sau juridice interesate pot depune, în scris, propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare”, arată reprezentanții Primăriei Sibiu.

Descarcă de aici Proiectul de extindere a parcarilor cu plata

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Ttre

Acum 4 ani

Mare realizare
Raspunde

Marius

Acum 4 ani

Poate o sa aveti in vedere si extinderea zonelor de parcari. Cu plata ori gratis, Sibiul pare tot mai aproape de colaps.
Raspunde

CitizenX

Acum 4 ani

In toate orasele mari in weekend nu se platesc parcarile publice. In Budapesta de exemplu de vineri de la ora 20:00 pana luni dimineata la ora 08:00 parcarile publice sunt gratuite. La noi se plateste in toate zilele, aplicatia primariei mai nou nu merge - apropo: cum ne recuperam banii pr care i-am incarcat in aplicatie? - parcarea de la cazarma 90 are niste mari probleme cu automatele de plata, motiv pentru care se fac cozi imense.
Raspunde

Serios?

Acum 4 ani

Eu nu am probleme cu aplicația, merge chiar bine. La cazarmă 90, e de groază merge doar un automat și ăla doar când vrea el, e mai tot timpul coadă
Raspunde

mathias

Acum 4 ani

Corect, nici in Viena nu se plateste in week end.
Raspunde

Ca la Viena......

Acum 4 ani

Lasa Budapesta vezi Viena.......si mai discutam........Vrei parcare, platesti, 2 lei este oricum foarte putin. Ar trebui 10 lei pe ora iar pentru masinile inscrise in Sibiu sa avem posibilitatea sa ne facem abonamente, Este orasul inabusit de VL, AB, OL, etc
Raspunde

IOO

Acum 4 ani

Si cu banii ce o sa faca? Tot pentru saltelută? Sa doarma mai sus tante Fodor?
Raspunde

Emi

Acum 4 ani

Poate le vor și curata la iarnă de zăpadă. Mai speram.
Raspunde

Luca

Acum 4 ani

In primul rand sa se anuleze permisele de parcare gratuite : " in interes de serviciu " . Daca sunt cu masina personala in interes de serviciu , sa plateasca si apoi sa deconteze cheltuielile ( benzina,parcare,etc ) . Ma mir ca nu s-a sesizat DNA ul .
Raspunde

twinky

Acum 4 ani

pentru ca statul sa nu plateasca soferi pt insitutii publice si ca nu cumpere masini ca n au bani, tin sa te informez draga cetatene cu ultra spirit civic ca masinile personale cu permis in exercitiul functiunii sunt folosite de angajati ai diverselor institutii aflati in activitate si care din motivele expuse mai sus se deplaseaza cu masina personala desi sincer eu persona as prefera sa nu. mentionez ca lucrez in control
Raspunde

Cavalerul teutonic

Acum 4 ani

Ca sa aibă ce inaugura - și tăia panglici - parcări și piste de biciclete , ca altceva nu se Facein orașul asta . Nu înțeleg obsesia cu parcările când străzile sunt vraiște , drumuri cu un singur sens pe strada Viitorului, care după inaugurarea m marelui mall și cartierele de blocuri decla Balanta va fi foarte aglomerat . Pe acestea nu le vede pupăza Feștita, care se plimba toata ziua pe la sindrofii sa taie panglici și sa premii.
Raspunde

Sibianu

Acum 4 ani

Bine ca dati autorizatii de functionare la toate firmele de constructii/transport in zona centrala a orasului. E plin de microbuze si camionete care ocupa cate 2 locuri. Ai firma, asigura-ti loc de parcare in curte, nu mai parca pe strazi. Firme de apartament cu 4-5 camionete parcate pe strada. Service-urile si spalatoriile le-ati scos din zonele centrale, cu toate firmele de genu ce aveti de gand? De ce le mai dati autorizatii daca nu au loc de parcare pe proprietate/spatiu inchiriat?
Raspunde

BON

Acum 4 ani

În consens cu "Sibianu", prin toate cartierele găseşti parcate microbuze sau camionete de la "FOX", "GEIGER", autobuz de la "PRIMA" şi alte "TRANS-uri", care ocupă câte 2 locuri de parcare, apoi mai sunt o mulţime de "Şcoli de şoferi", "Taximetre", iar "bomboana de pe colivă" o constituie cei care au 1 - 2 autoturisme pentru vânzare, sau care stau nefolosite şi stau năpădite de buruieni, de când n-au mai fost mişcate. Peste câte decenii vă veţi gândi serios, nu electoral, să faceţi parcări subterane şi supraterane, după nişte studii aprofundate ale terenurilor pe care este amplasat acest oraş, pe care îl vrem tot mai european.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus