Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
3°C

Afacere de familie, la Sibiu: Pereții caselor prind viață, cu ajutorul desenelor imprimate 3D

Afacere de familie, la Sibiu: Pereții caselor prind viață, cu ajutorul desenelor imprimate 3D

O sibiancă a fost pasionată încă din copilărie de arhitectură. Își dorea să proiecteze cele mai frumoase și inedite clădiri, așa că a decis chiar să urmeze cursurile Facultății de Arhitectură de la Timișoara. După șase ani s-a întors la Sibiu unde a reușit să aducă o tehnologie nouă la nivel mondial – imprimarea 3D, direct pe perete. Tânăra se bucură deocamdată de ajutorul tatălui și prietenului ei.

Anda a visat încă de mică să devină arhitect. Tocmai de aceea, după ce a absolvit Facultatea de Științe Economice la Sibiu, a decis să se mute la Timișoara, pentru a urma cursurile Facultății de Arhitectură. Câțiva ani mai târziu, s-a întors acasă unde a început să și profeseze în domeniul care o pasiona.

„Visul meu de când eram mică a fost să devin arhitect, să pot proiecta case şi centre comerciale care să aducă calitate în viaţa locuitorilor. Astfel, am decis să îmi urmez visul, m-am mutat la Timişoara şi am absolvit Arhitectura. După șase ani petrecuţi în Timişoara, m-am întors acasă şi am început să profesez. Lucrez în continuare ca arhitect, iar de patru luni, susţinută de familie şi prieteni am început să dau viaţă locuinţelor prin desenele de pe pereţi pe care le realizăm”, povestește sibianca.
Mereu pasionată de tehnologie, Anda a urmărit mereu noile apariții din afara granițelor. „Am fost pasionată de tehnologia 3D de imprimare, iar treptat am început să mă documentez despre ea, iar din căutările pe care le-am făcut am văzut această tehnologie a imprimării verticale. Din momentul acela am fost fascinată de ea, am făcut research și am descoperit că mi se potriveşte ca o mănuşă şi se îmbină și cu domeniul în care profesez”, explică aceasta.

micile afaceri1

O investiție inițială de 40.000 de Euro

La scurt timp după ce a aflat de această tehnologie, Anda a vrut să pună afacerea pe picioare. A reușit să facă acest lucru cu o investiție de 40.000 de euro, bani veniți dintr-o finanțare prin programul Laboratorul Antreprenorilor, susținut de ULBS. „Am început prin a face un studiu de piaţă să aflu părerea oamenilor despre acest nou mod de decorare, iar rezultatele m-au făcut să continui. Oraşul natal am vrut să fie cel în care îmi încep activitatea, am considerat că serviciile oferite de noi se pretează unui public precum cel al Sibiului”, povestește sibianca.

Anda a achiziționat astfel imprimanta verticală împreună cu cerneala, spaţiul folosit pentru întâlnirile cu clienţii şi site-ul fimei. Activitatea se desfășoară cu ajutorul tatălui ei, care o ajută pe partea de promovare, precum și al prietenului ei, cu care merge la clienți pentru imprimări.

Tehnologie recent adusă în România

Tehnologia imprimării pe perete este recent adusă în România şi apărută pe piaţa mondială de doar câţiva ani, explică Anda. Foloseşte aceleaşi tehnici ca o imprimantă normală, de birou, doar că acea pe care o folosește tânăra are înălţimea de 2,4 m şi se deplasează cu ea la client.

„Folosim cerneală specială pe bază de apă, cu uscare rapidă. Acest tip de cerneală este non toxică şi certificată Rohl. Imprimanta se conectează la un calculator, de unde primeşte toate datele necesare unui print: culori, dimensiune, înălţimea de printare dar si rezoluţia imaginii. Imprimarea se realizează cu ajutorul unui cap de printare care se plasează la o distanță mică de perete și care folosește un laser pentru ghidare”, explică Anda.
Imaginile realizate au o durată de viaţă de zece ani la interior şi cinci ani la exterior.

micile afaceri8

Preţul standard al unei lucrări este de 250 lei/mp, iar dimensiunile sunt stabilite împreună cu clientul. Totuși există câteva mici reguli de printare, pentru ca totul să se desfășoare fără probleme. „Avem unele mici constrângeri, datorate formei verticale a imprimantei, astfel că înălţimea minimă de unde pornim să imprimăm este de 45 cm, iar de la colţul camerei la print avem 20 de cm liberi”, arată sibianca.

Afacerea poate fi găsită pe pagina oficială de Facebook – ATUM – Print Pereți Sibiu – sau pe site-ul de AICI

micile afaceri11 micile afaceri7 micile afaceri3 micile afaceri4 micile afaceri5 micile afaceri6 micile afaceri2

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Doru

Acum 3 ani

Mega afacere. In 3-4 ani il va depasi pe Tiriac la avere (acum ca Tiriac zice ca si-a donat-o pe toata)
Raspunde

Doru

Acum 3 ani

Si, apropo, pare-mi-se ca e imprimare 2D, din moment ce nu face nimic in relief...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus