Luni,
25.09.2023
Partial Noros
Acum
24°C

Lift Express: Un tânăr din Sibiu a investit 40.000 de euro într-un lift cu care transportă mobilă și materiale de construcții direct pe balcoanele clienților

Lift Express: Un tânăr din Sibiu a investit 40.000 de euro într-un lift cu care transportă mobilă și materiale de construcții direct pe balcoanele clienților

Din dorința de a aduce un serviciu nou pe piața din Sibiu și de a veni în ajutorul oamenilor cu o soluție practică atunci când au nevoie să transporte materiale de construcții, dar și mobilă, la etaje superioare și în zone greu de accesat, Bogdan Șeulean a creat o afacere unică în oraș. Este vorba despre Lift Express Sibiu, un lift cu care tânărul poate transportă mobila și materialele de construcții la înălțimi de până la 29 de mentri și în care a investit 40.000 de euro.

Bogdan are 33 de ani și a terminat Facultatea de management, iar de 12 ani lucrează pe partea de promovare la un producător de bere din Sibiu. Paralel cu locul de muncă, tânărul a investit în Lift Express Sibiu, afacerea pe care a început-o în urmă cu un an.

„A fost o întâmplare care m-a făcut să încep această afacere. Prin 2017 mi-am renovat apartamentul și mi-a fost tare greu să pot să-mi duc toate materialele. Ne-am chinuit destul de mult. După un an, am fost în Belgia în vacanță și acolo am văzut că toată lumea lucra cu serviciu de închiriere de lift și mi s-a părut o idee foarte faină”, a spus Bogdan pentru Turnul Sfatului.

„Este un serviciu nou pentru clienții din Sibiu”

Bogdan spune că deși a adus un serviciu nou pe piața din Sibiu, feedback-urile oamenilor au fost unele pozitive, iar comenzile nu au întârziat să apară.

„Suntem optimiști, este un serviciu nou pentru clienții din Sibiu, este un produs pe care îl recomandăm, economisesc timp și energie. Ajungem până la 29 de metri, asta însemnând etajele 9-10.

Încercăm să organizăm și să le spunem și oamenilor să-și organizeze transportul în așa fel încât să fiu și eu acolo cu mașina pentru a nu mai fi nevoie să fie coborâte materialele din mașina de transport. Le punem direct pe platforma liftului, le urcăm direct la geamul locuinței pe balcon, pe terasă, penthouse, acoperiș, în funcție de caz”, mai spune tânărul.

Investiție de 40.000 de euro

Investiția totală în afacere a fost de 40.000 de euro, explică tânărul. „Conceptul liftului este pentru mobilier, el s-a dezvoltat în timp și și-a făcut update-uri (n.r. îmbunătățiri) pentru cei care lucrează pe partea de finisaje, pentru cei care renovează apartamente, pentru cei care montează sticle la etaje mai înalte, pentru termopane. Am avut solicitări și la țiglă pentru biserici, la imobile mai înalte cu înclinații foarte mari”, a completat tânărul.

Când liftul apare în fața caselor clienților, reacțiile vecinilor nu întârzie să apară. Cei mai mulți dintre ei sunt curioși să afle ce se întâmplă.

„Te duci la o lucrare și trece lumea pe lângă tine și-ți face poză sau îți cere o carte de vizită, numărul de telefon. Oamenii cred că poate sunt pompierii, sunt destul de curioși. Se mai face confuzia cu nacela, mulți oameni cred că e nacelă și ne sună pentru acel serviciu”, adaugă el.

„La noi încă mai este acel concept de a căra pe scări”

Primele comenzi primite au venit și cu primele emoții pentru Bogdan. A cules informații de la firme cu experiență în domeniu și a făcut și cursuri specializate.

„Au fost multe emoții, mai ales că primele lucrări au fost destul de dificile. Un lucru foarte important la mașinărie este că putem merge direct cu scara pe acoperiș, acolo este o provocare pentru că sunt înălțimi destul de mari, este un grad de dificultate mai mare. Sunt nou pe această parte de servicii cu lift, trebuie să culegi informații, să poți să lucrezi cu ele. Inițial pare simplu, dar nu este chiar așa. Am cerut sfaturi de la alți oameni din țară care se ocupă cu așa ceva, am făcut cursuri și așa am învățat. Orice lucrare este o provocare, niciuna nu seamănă cu cealaltă”, a mai apreciat Bogdan.

Cel mai înalt etaj la care a făcut un transport este etajul 8, la un bloc de pe Doamna Stanca, unde a transportat sticlă de 3 metri jumătate lățime și 1 metru jumătate înălțime.

„La noi încă mai este acel concept de a căra pe scări, de a-ți mai chema prietenii să te ajute. Practic nu mai trebuie să urci scări, iar materialele ajung în siguranță fără să fie lovite și astfel se diminuează pagubele care pot apărea”, a mai spus el.

Planuri de viitor

Pe viitor, Bogdan își dorește să dezvolte un serviciu nou și să-l perfecționeze pe cel pe care l-a adus deja pe piața din Sibiu în urmă cu un an.

„Intenția mea și a asociatului este să mai dezvoltăm și să mai aducem lucruri noi care nu sunt în Sibiu. Aș vrea să mai aduc un serviciu nou, dar bineînțeles îmi doresc și să-l îmbunătățesc pe acesta. Deocamdată suntem în discuții și în funcție de cum evoluează cererile de pe piață o să vedem cum îl putem implementa”, a concluzionat acesta.

Pe Bogdan îl găsiți pe pagina de facebook Lift Express Sibiu și la numărul de telefon 0742 727 777.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Gheorghe ion

Acum 2 luni

Genial!

Raspunde

Grigore

Acum 2 luni

Foarte buna ideea! Insa nu imi dau seama daca domnu si-a facut angajare pe aceasta firma, cum isi scoate salariul. Eu locuiesc in apropierea locului unde este parcat utilajul si vreau sa spun ca am observat ca, cu foarte mici exceptii, utilajul este intotdeauna parcat la odihna. Nu stiu cand mai si produce ceva. Chiar ma gandeam, oare practica preturi prea mari sau pur si simplu lumea nu stie de aceasta afacere sau efectiv nu este la moda la noi asa ceva. Caci, sincer eu l-as folosii imediat. Nu mi-as mai urca in veci pachetele cu gresie si cu faianta sau mobila la etaj. O data l-am vazut si la blocul in care locuiesc. Acum o luna a urcat chiar pachete cu faianta pentru renovarea baii unui vecin. Atat. In rest, cum am mai spus, utilajul zace intr-una in locul de parcare de pe strada Fabricii. Pacat ca se iroseste asa ceva.
Raspunde

Unsibian

Acum 2 luni

Urcatul pe scări e acolo unde nu există lift. Cum toți oierii au devenit dezvoltatori imobiliari in Sibiu cu blocuri construite de 2 lei normal că omul tot pe scări duce sau trebuie sa apeleze la un serviciu adițional.

Raspunde

Dana

Acum 2 luni

Felicitări, ideea grozavă, daca ai avea si un mijloc de transport cu ridicare direct de la furnizor, beneficiarul ar scapa de stres si plata la 2 mașini. Civilizatia se invata greu. Avantaje si dezavantaje....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus