Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

O zonă din cartierul Hipodrom III, scoasă la licitație pentru modernizare

O zonă din cartierul Hipodrom III, scoasă la licitație pentru modernizare

A fost publicat anunțul pentru participarea la licitația care prevede contractarea lucrărilor pentru „Reparații capitale străzi în cartierul Hipodrom III, între străzile N. Iorga - Oștirii - Rahovei - M. Viteazul”.

Primăria municipiului Sibiu vrea să repare mai multe străzi din cartierul Hipodrom III. Pe data de 23 octombrie a fost publicat anunțul de participare simplificat în vederea contractării unei companii. Autoritățile municipale estimează că lucrările vor costa 10,5 milioane de lei.

Obiectul contractului ce rezultă din această procedură constă în reparația drumurilor, carosabilelor, trotuarelor, parcărilor, spațiilor verzi, locurilor de joacă. Lungimea drumurilor este de 2.296 m, iar suprafața totală a carosabilului - 13.909 mp. Suprafața parcărilor care necesită a fi amenajate este de 7.044,45 mp, iar a spațiului verde - 15.036 mp. Copiii vor trebui să aibă la dispoziție un spațiu total de 474,6 mp.

De asemenea, în contract vor fi incluse lucrări la rețelel de apă și canalizare, dar și iluminat: guri de scurgere: 91 buc; cămine de vizitare: 38 buc; stâlpi metalici de iluminat complet echipați cu aparate de iluminat LED: 164 buc etc.

„Rezultatul lucrărilor constă în realizarea unei zone moderne, plăcute, care să confere siguranță în trafic auto și pietonal, reorganizarea și amenajarea zonelor verzi, sistematizarea circulației, o imagine modernă a Sibiului”, se menționează în anunțul de participare.

Durata contractului de achiziție publică este de 9 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor - pentru execuția și finalizarea lucrărilor. Cerința obligatorie pe care o are primăria față de cei care vor depune ofertele este ca firma câștigătoare trebuie să fi realizat lucrări asemănătoare în ultimii 5 ani, iar valoarea totală cumulată fără TVA trebuie să fie mai mare sau cel puțin egală cu 6.000.000 lei.

Ofertele vor fi deschise pe data de 21 noeimbrie.

Precizăm că în zona pe care primăriavrea s-o modernizeze se află Liceul Teoretic Constantin Noica Sibiu, o sală de sport, un sediu de bancă și mai multe blocuri de locuit.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Tag-uri:

Vizualizari: 3315

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

7 comentarii

Guță

Acum 2 ani

În lucrările de reamenajare nu se zice nimic de mult trâmbițata parcare supraetajată. Povești de adormit oamenii mari.
Raspunde

hmm

Acum 2 ani

si de parcarea supraterana de langa sala de sport se mai aude ceva?
Raspunde

Alzara 1918

Acum 2 ani

In spațiul generos unde era prevăzută parcarea supraterană inițial era una cu un nivel subteran , desigur mai costisitoare ; in condițiile in care in zona cu regim înalt al clădirilor nu mai exista spații de parcare merita un efort financiar pentru prima varianta .
Raspunde

politiciana de companie

Acum 2 ani

se va auzi in campanie electorala si de zona metropolitana...de n poduri de legatura cu Selimbarul....si de centura sud,s.a.m.d.....iar dupa campanie,iarasi liniste sau ....nu e de competența noastra,etc....de parca Sibiul ar putea vreodata sa-si rezolve problemele de trafic fara localitățile învecinate
Raspunde

BON

Acum 2 ani

Sunt o persoană care apreciază Armata Română, dar îmi pu o întrebare, cu siguranţă retorică. "De ce acum în 2019 când efectivele forţelor militare din oraşul nostru s-au diminuat considerabil, de ce mai sunt mari unităţi militare, care ocupă terenuri imense, după umila mea părere, inutil? De ce unele din aceste unităţi nu pot fi relocate în afara oraşului, poate chiar pe terenul aşa-zisului poligon de către Poplaca, făcând astfel loc unor cartiere mult aerisite şi moderne, cu toate utilităţile, sau unui campus universitar modern. Şi dau exemplu unitatea de pe Calea Cisnădiei din Hipodrom III, care cred eu că poate face reparaţii şi mentenanţă parcului auto şi într-o nouă locaţie lângă unitatea de reparaţii şi mentenanţă a pieselor de artilerie de pe Calea Poplăcii. Ia gândiţi puţin...!!!
Raspunde

Silviu

Acum 2 ani

Sigur nu locuiesti in zona. Nu cred ca ti-ai dori un imens santier sub ferestre...
Raspunde

Shadow

Acum 2 ani

@Bon, ce zici dumneata s-ar întâmpla dacă s-ar construi cu cap. Dar uitați-vă ce-i de la Lidl la Kaufland (pe Doamna Stanca). Și așa zona e sufocată (Iorga) din cauza școlilor și a blocajelor ce se fac pe Calea Cisnădiei, aia ar mai lipsi să fie mai multe blocuri înghesuite acolo.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus