Joi,
11.08.2022
Parțial Noros
Acum
25°C

Raportul Poliției Locale: Zilnic sunt ridicate cinci mașini și amendate trei persoane pentru cerșetorie

Raportul Poliției Locale: Zilnic sunt ridicate cinci mașini și amendate trei persoane pentru cerșetorie

Parcarea și oprirea interzisă continuă să fie unele dintre cele mai dese încălcări ale șoferilor în Sibiu. Din iulie și până în septembrie, Poliția Locală a intervenit în peste 600 de cazuri, fiind ridicate, în medie, câte cinci mașini pe zi. Totodată, polițiștii locali atrag atenția asupra fenomenului de cerșetorie, pe care îl identifică pe ulte dintre străzile centrale ale orașului.

Conform raportului de activitate pentru perioada 1 iulie - 30 septembrie 2019, echipajul de ridicări auto a avut 653 de intervenții dintre care în 509 din cazuri autoturismul a fost ridicat și transportat la locul de depozitare, în 13 din cazuri autoturismul a fost restituit la fața locului, șoferul fiind de acord cu plata taxei de ridicare, iar în alte 131 de cazuri, șoferul s-a prezentat până la intervenția echipei de ridicări auto și a fost sancționat fără măsura complementară de ridicare a mașinii.

În total, Poliția Locală a aplicat 1.168 de sancțiuni șoferilor pentru încălcări la regimul rutier, suma amenzilor depășind 402.000 lei, iar cea a punctelor de penalizare - 2.800. De asemenea în 735 de cazuri șoferii au fost sancționați pentru că au parcat pe locurile cu plată fără a achita această taxă sau fără a avea tichetul care să confirme plata pe bordul mașinii.

Pe lângă alte acțiuni pe care le-au întreprins polițiștii locali în raportul pentru trimestrul III se vorbește despre fenomenul cerșetoriei. „Zonele în care au fost depistate preponderent persoane care apelează la mila publicului sunt: strada Mitropoliei, Bulevardul Mihai Viteazul, Piața Unirii, strada Nicolae Bălcescu, strada Cetății, strada Ștefan cel Mare, șoseaua Alba Iulia, strada Șureanu. Au fost aplicate un număr de 223 de sancțiuni contravenționale pentru fapte de cerșetorie sau îndemnul minorilor la săvârșirea unor astfel de fapte, în sumă de 47.800 lei”, se menționează în raport.

Alte tipuri de încălcări și sancțiuni pot fi citite în raportul pe care Poliția Locală l-a transmis Consiliului local pentru a fi aprobat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

10 comentarii

Misu

Acum 2 ani

Sunt ridicate doar mașinile muritorilor de rând.Bizonii cu masini de fitza pot parca linistiti unde vor ei.Deci ...raportul asta e praf in ochi.
Raspunde

sibianca

Acum 2 ani

Domnilor din politie de ce nu mergeti in teren ca doar masini aveti destule in fata institutiei parcate sa vedeti cum se circula fara sa se respecte semnele de circulatie,In tot orasul sau impanzit diverse santiere de constructii si peste tot circula masini cu tonaj mare bascule, CIF, escavatoare, masini cu materiale de constructii TIR desi pe unele strazi exista indicatoare 30 la ora si 3,5 tone sens unic,nu mai vorbesc de cei cu masinile de la SOMA cu ce viteze de autostrada circula in tot orasul cand nu aduna gunaoiul . Aceste seme s-au cerut de comunitate deoarece stazile sunt inguste si masinile ar circula foarte apropape de case, care incep sa crape sunt stropite cand ploua. Va asteptam pe teren in toate cartierele sibiului domnilor politisti dar nu la plimbare ci non stop sa supraveghiati circulatia in Sibiu.
Raspunde

Diana Popa

Acum 2 ani

5 masini ridicate la 50 de politisti locali in teren in fiecare zi? Cum impart cele 5 masini cand vine ziua salariului ca de lefurile din Primarie nu se mai plange nimeni! Poate Dl. Aldea ar trebui sa-si (sa i se) reevalueze performanta manageriala...
Raspunde

Luc

Acum 2 ani

Vrem ca PRIMARIA sa ne spuna cate permise de parcare in "exercitiul functiunii " s-au eliberat in Sibiu , catre care institutii si in baza carei legi ? Cate cartele de acces in Pta Mare , in Pta Mica si cine beneficiaza de ele ? Dimineata la 7:50 este un trafic intens cu cei care isi duc copii la scolile din zona ... e mai simplu sa se traverseze centrul istoric in loc sa se ocoleasca . Muritorii de rand isi permit sa "stea" in trafic , iar smecherii nu ?!
Raspunde

Marius

Acum 2 ani

Cam mici aceste cifre la cum se parcheaza in Sibiu... Referitor la cersetorie, nu se spune nimic despre acele persoane care cersesc langa hipermarketuri. Stiu ca ele isi desfasoara "activitatea" pe domeniul privat dar ce este de facut atunci cand la mijloc, si asta se intampla aproape de fiecare data, este un minor? Cine ar trebui alertat? Managerul magazinului, al parcarii (in cazul centrului comercial), Politia Locala, DIRECȚIA GENERALĂ DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI SIBIU? Multe institutii si nici un decident in astfel de cazuri...
Raspunde

Iooo

Acum 2 ani

Sa inteleg ca in zona targului Obor si chiar in targ cersetoria este permisa!? Nu exista zi de targ fara cersetori! In aceasta zona cersetoria este permisa dar daca lasi masina in parcare fara tichet, imediat te prind vigilentii de la politia comunitara :)
Raspunde

Wam

Acum 2 ani

Cinci masini ridicate zilnic din sutele care parcheaza ilegal in fiecare zi in sibiu? Cu doua masini de ridicari? Cu asta se lauda Polotia Locala Sibiu?
Raspunde

Cititescu

Acum 2 ani

Intrebare: CAT TIMP POTI STATIONA INTR-O PARCARE CU PLATA FARA A PLATI PARCAREA? Nu de alta, dar pana gasesti parcomatul s-ar putea sa treaca un timp. Sau pana iti cumperi medicamente, de exemplu, ca pentru cumparat tigari cu siguranta se acorda intelegere...
Raspunde

Un sofer

Acum 2 ani

Sa fie clar, cele doua autospeciale care pot ridica masini insumeaza 16 ore de activitate pe zi si in alea 16 ore ei ridica doar 5 masini in total. Adica au nevoie de 3,2 ore pentru fiecare masina ridicata. 3 oameni din autospeciala+alti doi agenti de la politia locala ridica o masina la 3,2 ore, adica sa fie si mai clar noi platim 16 ore (3,2 ore x 5 oameni=16 ore) ca ei sa ridice un singur bizon. Bai baieti, mie mi-ar fi rusine sa ies cu asemenea cifre.
Raspunde

mug

Acum 2 ani

5 masini pe zi???? Cum asa cand ar trebui ridicate sute zilnic la cum se parcheaza in Sibiu???????? "Smecherii" opresc si parcheaza unde au chef, inclusiv in giratorii, pe bulevarde, piste de biciclete care in mintea lor limitata nici nu exista si trotuare. Si au cea mai buna scuza: "nu stau decat 2 minute". Cum ar fi sa oprim si sa parcam toti asa cate 2 minute?????????? POLITIA, MAI MULTE RIDICARI, IESITI PE TEREN CA NU VA VEDE NIMENI!!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus