Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Romgaz s-a înțeles cu Socar, compania petrolieră de stat din Azerbaidjan: vor dezvolta proiecte comune

Romgaz s-a înțeles cu Socar, compania petrolieră de stat din Azerbaidjan: vor dezvolta proiecte comune

Cel mai mare producător și principalul furnizor de gaze naturale din România, Romgaz, companie deținută de stat în proporție de 70%, a semnat un memorandum de înțelegere cu SOCAR, compania petrolieră de stat a Republicii Azerbaidjan. Cele două companii vor coopera în proiecte upstream.

Scopul acestui Memorandum este de a stabili o cooperare strategică pentru a dezvolta proiecte de interes comun în principal în Republica Azerbaidjan și România, precum și la nivel internațional, anunță Romgaz într-un comunicat de presă.

„Cooperarea cu un partener precum SOCAR reprezintă o oportunitate excelentă care va aduce multe beneficii comune ambelor companii. Împărtășirea know-how-ului și transferul de tehnologie și experiență între cele două țări cu o istorie asemănătoare în domeniul pretrolier și gazeifer, va rezulta într-un parteneriat de succes. Tehnologia și expertiza de ultimă generație pot genera descoperiri semnificative în bazinele de frontieră, în special cele din bazinele de frontieră offshore puțin explorate”, a spus Constantin Adrian Volintiru, CEO al Romgaz.

Romgaz este o companie deținută de stat în proporție de 70%, listată la Bursa de Valori București și Bursa de Valori din Londra, implicată în explorare, producție, depozitare și comercializare de gaze naturale. Este cel mai mare producător și principalul furnizor de gaze naturale din România.

SOCAR este o companie deținută de stat, din domeniul energetic, care operează la scară globală. Compania îndeplinește multe funcții dintre care o parte importantă este reprezentată de explorarea câmpurilor de gaze și petrol, producția, procesarea și transportul de petrol, gaze și condensat. De asemenea, SOCAR comercializează produse petroliere și petrochimice atât în țară cât și pe piețe internaționale. Viziunea companiei este de a deveni o companie energetică internațională integrată pe verticală cu o experiență avansată în eficiență operațională, responsabilitate socială și de mediu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus