Vineri,
09.12.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

„Alfonso și Vrăjitoarea” și „Povești în Parc” vor deschide seria spectacolelor pentru copii la Festivalul Tânăr de la Sibiu

„Alfonso și Vrăjitoarea” și „Povești în Parc” vor deschide seria spectacolelor pentru copii la Festivalul Tânăr de la Sibiu

Festivalul Tânăr de la Sibiu aduce pe scena Teatrului Gong o serie de 27 de spectacole de teatru, dans și muzică, dar și filme sau ateliere. „Alfonso și Vrăjitoarea” și „Povești în Parc” vor deschide seria spectacolelor cu păpuși pentru cei mici, acestea sunt dedicate copiilor cu vârste de peste 5 ani.

Secțiunea dedicată copiilor din primul weekend al Festivalului Tânăr de la Sibiu aduce pe scena Teatrului Gong două spectacole ce promovează diversitatea și bogăția artei animației, printr-o tehnică impecabilă a unora dintre cei mai buni actori păpușari din România.

Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj Napoca prezintă sâmbătă, 2 noiembrie, de la ora 11:00, spectacolul „Alfonso și Vrăjitoarea” (foto principal) în regia lui Decebal Marin. Într-un castel părăsit și întunecat, în care toate lucrurile sunt negre, trăiește o vrăjitoare alături de motanul ei, Alfonso. Enervată de faptul că motanul ei este invizibil în castelul negru, vrăjitoarea apelează la magie, iar Alfonso este transformat într-un motan verde. Viaţa lui se înrăutățește brusc: nu mai poate dormi pe fotoliu pentru că este văzut, nu se mai poate cățăra pe candelabru pentru că este prins, nu se mai poate vârî în pat pentru că este descoperit și alungat mai apoi în grădină. Spectacolul nonverbal îi reunește pe scenă pe actorii Ramona Atănăsoaie, Iulian Lungu, Călin Mureșan și Angelica Pamfilie. Spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

Povești în Parc sibiu Povești în Parc

Teatrul de Păpuși „Prichindelul” Alba Iulia prezintă duminică, 3 noiembrie, de la ora 11:00, spectacolul „Povești în parc” în regia lui Decebal Marin. Construit ca o serie de povestiri înlănțuite prin personajele ce își petrec veacul într-un parc, spectacolul creează un univers fabulos în care cei mici sunt invitați să descopere puterea prieteniei și curajului pentru a reda armonia din jurul nostru. Exaltant și muzical, spectacolul Teatrului din Alba Iulia îi aduce pe scenă pe actorii Teodora Popa, Irina Melnic, Viorica Boda, Ramona Benchea Mincu, Mădălin Costea și Cătălina Mihăilă. Spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu are loc în perioada 1 – 10 noiembrie și include în secțiunea dedicată copiilor o serie de 27 de spectacole de teatru, dans, muzică, dar și film, ateliere de creație, expoziție și lecturi, ce își propun să facă o cronică provocatoare asupra lumii din jurul nostru. Programul complet de evenimente poate fi accesat aici.

Festivalul Tânăr de la Sibiu este finanțat de Primăria Municipiului Sibiu și susținut de UNITER prin Fondul Timbrului Teatral. Co-finanțat de Centrul Cultural German și co-produs de Radio România. Parteneri: Conceptual Lab by Theo Nissim, Tursib, Rollercoaster PR.

Prezentat de Zile și Nopți în parteneriat cu Music Channel, Ziarul Metropolis, Scena 9, Revista Amfiteatru, Sibiu 100%, Turnul Sfatului, Tribuna, Ora de Sibiu, Hermannstader Zeitung, Star Sibian, Capital Cultural, Știri de Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus