Duminică,
16.06.2024
Cer Senin
Acum
17°C

CNAIR a anulat o licitație în care Construcții SA Sibiu a câștigat un proiect de 75 milioane euro

CNAIR a anulat o licitație în care Construcții SA Sibiu a câștigat un proiect de 75 milioane euro

Compania sibiană Construcții SA a fost pe punctul de a începe lucrările la construcția a 26 de km din Autostrada Transilvania, însă CNAIR a anulat licitația pe care aceasta a câștigat-o. Construcții SA este firma care a fost penalizată de Primăria Sibiu pentru neexecutarea unor lucrări la Stadionul Municipal Sibiu, a contestat atribuirea contractului de proiectare și execuție a secțiunii I a autostrăzii Sibiu – Pitești, renunțând ulteiror la aceasta, și a câștigat licitația pentru construcția terminalului Aeroportului din Brașov.

Lotul care a fost scos la licitație din Autostrada Transilvania este Suplacu de Barcău - Chiribiş din Autostrada Transilvania. Licitația a fost câștigată în luna iunie de asocierea Construcţii SA și compania croată HIDROELEKTRA MEHANIZACIJA D.D. Prin urmare, constructorul român a contestat decizia de anulare a procedurii la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), scrie economica.net.

Contractul pentru construirea celor 26 de kilometri din Autostrada Transilvania aştepta să fie semnat de aproape 4 luni. Constructorul român care câştigase licitaţia acuza atunci probleme birocratice şi spunea că urma să depună toate actele cerute până marţi, 8 octombrie, cel târziu. La rândul lor, reprezentanţii CNAIR spuneau că aşteaptă ca asocierea câştigătoare să depună toate actele pentru semnarea contractului, inclusiv dovada că poate constitui garanţia de bună execuţie, precizează sursa citată.

Pe 11 octombrie, CNAIR a întocmit un nou raport al procedurii, prin care a dispus însă anularea licitaţiei. Prin urmare, firma din Sibiu a contestat anularea licitaţiei pe 24 octombrie la CNSC şi a cerut obligarea CNAIR să continue procedura de atribuire şi să invite asocierea câştigătoare să semneze contractul.

Menționăm că valoarea investiției este de peste 361 milioane de lei fără TVA, echivalentul a peste 75 milioane euro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

Votant Psd!

Acum 4 ani

Astia nu sunt in stare sa faca un stadion dar fac autoztrazi! Tipicul de afacere PSD-ista, deturnare de fonduri UE in buzunarul unora!
Raspunde

io

Acum 4 ani

Stirea asta ar trebui sa fie o normalitate, tinand cont de bataia de joc a firmei fata de unele proiecte in care a fost implicata
Raspunde

Carmen

Acum 4 ani

Eu zic să le mai dea Primăria SIbiu niște lucrări. Sigur o să facă treabă. A început spectacolul și la liceul de artă. De 5 luni nu au reușit să iasă din pământ și cică în aprilie 2020 ese termenul și ei îl respectă. Ha ha ha ha
Raspunde

newman

Acum 4 ani

...cata nesimtire si cat tupeu poti sa ai sa participi la licitatii pentru a cotracta lucrari...cand tu nu esti in stare sa platesti salariile restante ale angajatilor, de trei luni de zile... Mai vor sa contracteze lucrari pentru a -si schiba BMW - urile X6 si Porsche - urile cu altele noi...pe baniii fraierilor! Trioul aflat la carma societatii = fratia hotilor ! Investitori treziti-va ! Nu mai contractati lucrari cu aceasta firma!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus