Luni,
08.08.2022
Cer Senin
Acum
21°C

VIDEO 3D Cum va arăta Stadionul Municipal: „Va fi ca la FC Barcelona. Sibiul va putea găzdui o finală de Champions League”

VIDEO 3D Cum va arăta Stadionul Municipal: „Va fi ca la FC Barcelona. Sibiul va putea găzdui o finală de Champions League”

Construcția unei noi tribune oficiale, construcția a două noi peluze - nord și sud - , precum și instalarea de tabele noi electronice sau modernizarea sălii de atletism de sub tribuna existentă sunt principalele modificări în proiectul de construcție și modernizare a noului Stadion Municipal Sibiu. Primarul orașului și proiectantul promit că acesta va fi la standardul IV UEFA, ceea ce înseamnă că va putea să găzduiască inclusiv o finală de Champions League.

Primarul Astrid Fodor a prezentat astăzi consilierilor locali un nou proiect de hotărâre legat de Stadionul Municipal Sibiu, de data aceasta fiind vorba despre actualizarea indicatorilor economico-tehnici, respectiv despre creșterea sumelor necesare realizării obiectivului. Investiția se ridică astfel la 39 milioane de euro, față de 17 milioane la cât s-au estimat lucrările inițial. Primarul Sibiului a precizat însă că întregul cost al celor trei etape de reabilitare a stadionului trece de 200 de milioane de lei.

Despre lucrările la Stadionul Municipal s-a vorbit azi la Primărie cu mult optimism.

despre stadion la consiliu

Potrivit lui Astrid Fodor, acest obiectiv este „cel puțin, din punct de vedere valoric, cel mai mare proiect de investiții al Primăriei Sibiu de 30 de ani încoace”.
Primarul Sibiului a argumentat modificarea indicatorilor tehnico-economici prin faptul că „încadrarea Stadionului a fost schimbată de la Liga I la categoria IV UEFA, ceea ce a determinat anumite modificări în ceea ce privește spațiile aferente construcției, respectiv crearea unor spații noi și relocarea altora, dar și identificarea altor soluții care să asigure funcționalitatea în condiții optime”.

La prezentarea proiectului a fost în sala de ședințe a Consiliului local și managerul de proiect al firmei care a proiectat stadionul, Cezar Șerban. Acesta a prezentat principalele funcționalități pe care le propune pentru viitorul stadion din Sibiu, dar și un scurt film în format 3D despre noua investiție. Potrivit lui Șerban, proiectantul a estimat realizarea lucrărilor pentru o perioadă de 18 luni, perioadă care se găsește și în proiectul de hotărâre, care, de altfel, a fost votat unanim de consilierii locali. Despre principalele lucrări prevăzute și funcțiunile noilor spații din proiectul adoptat a relatat anterior Primăria Sibiu într-un comunicat de presă.

„Se va realiza un sistem nou de nocturnă și două tabele de scor amplasate (...) Am propus și un panou de orientare asupra acestui stadion, unde este conform cu FC Barcelona. Bineînțeles că toate elementele tehnice au fost realizate în conformitate cu UEFA și respectiv dorințele FRF-ului, respectiv ISU, Poliție etc. Tribunele vor fi protejate prin intermediul unui sistem complex de acoperire cu structură metalică acoperită cu suprafațe fixe opace (...)”, a menționat reprezentantul proiectantului.
Consilierul local Adrian Bibu, directorul Sălii Transilvania l-a rugat pe Cezar Șerban să explice ce înseamnă stadion din categoria IV UEFA: „Se poate ține o competiție de Liga Campionilor aici?”. „Categoria a IV-a UEFA înseamnă că stadionul e pentru jocuri interne și internaționale. Ca idee - numărul de locuri VIP cresc în funcție de gradul UEFA”, a răspuns reprezentantul companiei. Bibu a reluat întrebarea: „Dacă mâine doamna primar decide că Sibiul dorește să găzduiască o finală de Champions League, poate să se înscrie la așa ceva cu acest stadion?”. „Răspunsul este - categoric, da”, a răspuns Șerban.

În altă ordine de idei, Bibu a sugerat că ar fi bine ca în cadrul stadionului să fie amenajat și un muzeu al fotbalului sibian: „Ați vorbit de Barcelona. Eu am fost acolo și la Real Madrid și ei au muzeu al fotbalului. Ținând cont că Sibiul are o istorie, poate ați prevăzut, dar dacă nu, de văzut...”. Astrid Fodor a spus că nu a fost prevăzut un muzeu, dar că ideea este bună.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

34 comentarii

Eu, sibianul

Acum 2 ani

Pret crescut cu peste 100 mil. lei, locuri mai putine cu vreo 7000 decat erau anuntate initial... sa speram ca nu se va intampla ceva foarte rau cu termenul de 18 luni prevazut pentru executie! Cat destre finale de CL, cu stadion care dispune de 12000 de locuri, nicio sansa!!!
Raspunde

IOO

Acum 2 ani

Oare cei TOTI cei 12.000 de spectatori o sa vina pe jos la stadion? Daca nu unde o sa parcheze??????
Raspunde

Dany

Acum 2 ani

Eu inteleg ca baba de conduce primaria Sibiu e pe langa subiect si o combina aia cum vor, dar voi presa ar trebui sa fiti informati si sa stiti ca bate campii ala de a prezentat proiectul cand viseaza finale de UCL! Si pentru un oras de marimea Sibiului, un stadion de 12k locuri la pretul ala e fix pl, de ce nu ii spuneti ca la craiova s-a facut de 30k locuri cu 50mil euro de la zero, de ce nu puneti astfel de intrebari la conferintele de presa sau si voi sunteti angajati pe pile la ziar?!?
Raspunde

Eu

Acum 2 ani

Toata presa sibiană, transmite comunicatele primariei, ale consiliului judetean, promenada mall si alte magazine, de 2 ori pe lună isi mai amintesc ca sunt jurnaliști si mai fac cate un interviu sau o investigație. Intrebari indiscrete?.. sa fim serioși..
Raspunde

un carcotas

Acum 2 ani

se vede si in clip si stim si din cifre: de ce peluza vest nu e identica cu peluza est si la fel de incapatoare ?? o sa arate ca o copeneata de provincie cu toata etichetarea UEFA 4 cu tot
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 2 ani

Categoria IV UEFA ma ia rasul. Poate cei care au participat la prezentare habar nu au ce inseamna aceasta categorie. Domnul proiectant stie ce inseamna a gazdui o finala de Liga Campionilor ? Nu mai mintiti sibienii ca acel proiect daca se va finaliza nu va putea gazdui nici meciuri din grupele ligii campionilor. Cu un stadion de nici 20000 de locuri cu 100 de locuri de parcare credeti ca e stadion de categoria IV UEFA ? Sa il termine si sa dea Dumnezeu ca atunci cand va fi finalizat sa mai avem echipa in liga 1 ca am vazut cum nea dat Steaua cu terenul in cap.
Raspunde

Suporter sibian

Acum 2 ani

Asa este dat sa se întâmple cand cei chemați să decidă pentru comunitatea pe care o reprezintă nu țin cont de ceea ce are nevoie acea comunitate. Intr-o istorie de zeci de ani, performanța maximă a fotbalului sibian a constituit-o câștigarea unei cupe balcanice. Ave(a)m nevoie ca de aer de un stadion modern, de minim 15000 de locuri. Ni s-a prezentat un proiect pentru un stadion chiar mai încăpător de atat. Din pacate aflăm acum ca va trebui să ne mulțumim cu mult mai puțin pentru un cost dublu. Oare interesele cui le reprezintă cei care au luat o astfel de decizie aberantă în dispret total față de sibieni? Suntem in situatia magarului căruia îi mai lipsea doar tichia de mărgăritar. Păcat!
Raspunde

Curtea de Conturi

Acum 2 ani

OZN Arena din Ploiesti are 15 mii de locuri si a costat 12 milioane de euro! Stadionul din Sibiu este o carpeala si va costa 39 milioane de euro. In alta ordine de idei, nimeni nu vorbeste de parcarea aferenta stadionului, pentru ca nu exista. Cu 40 de milioane, puteau face un stadion nou, cu toate facilitatile necesare, iar in locul stadionului o sala polivalenta ca la Cluj, pentru a atrage evenimente sportive si culturale.
Raspunde

Riki

Acum 2 ani

ar fi mai interesant sa se expuna cum justifica investitia, cum va folosi sibiul acest stadion incat sa merite schimbarea incadrarii? cum spune si Fodor: "Potrivit lui Astrid Fodor, acest obiectiv este „cel puțin, din punct de vedere valoric, cel mai mare proiect de investiții al Primăriei Sibiu de 30 de ani încoace”." - il facem la aceasta scara ca sa ce? Facem macar un Untold ca cei din Cj?
Raspunde

S

Acum 2 ani

@Riki Ajunge faptul ca s-ar umple la meciuri Un oraș de mărimea Sibiului, din Europa, din 2019, cu echipa de prima liga (chiar și dacă ar fi de a doua) crezi ca nu trebuie sa aibă un stadion nu foarte mare (19000 e chiar puțin)? Plus ca un stadion frumos atrage și populat de mulți spectatori atrage și investitori la echipe. Sa n-o mai lalaim cu "se justifica". Într-un oraș în continua dezvoltare lucrurile astea se justifica. Un stadion de genul asta trebuia făcut de vreo 20 de ani, la ce cerere de fotbal e printre oamenii din Sibiu.
Raspunde

wut

Acum 2 ani

Praf in ochi! "Paine si circ, Maximus!" Excelenta investitia, mai ales la ce traditie si palmares are orasul in fotbal :)))))))))))
Raspunde

S

Acum 2 ani

@wut Conteaza ca lumea vine la meciuri, nu palmaresul. Și la fc sibiu, voința și hermannstadt am dat lecții multor orașe cu tradiție în privința numărului de spectatori.
Raspunde

Sergiu

Acum 2 ani

Sa se faca parcare subterană sub tot stadionul ca la cel din Munchen.
Raspunde

claudiu

Acum 2 ani

Putem sa radem...!!! UEFA nu organizeaza finale Champions League pe stadioane cu capacitati mai mici de 60000 locuri . Haideti odata .....ca imbatranesc !
Raspunde

S

Acum 2 ani

Bibu făcea mișto de ei, auzi înscriere la finala de lc. Cu 40000 de locuri, poate. Ajunge sa se poata juca meciuri de liga campionilor pe el, cum se poate pe maxim 5 stadioane din România în prezent. Nu ca am spera la o participare ci pur și simplu pt confortul spectatorilor și avantajarea jucătorilor, la orice meci.
Raspunde

Iooo

Acum 2 ani

Din punct de vedere al cerintelor poate indeplineste conditii de finala Champions League, insa din punct de vedere al locurilor niciodata! Amuzant mi se pare propunerea cu muzeul. Aici se vede viziunea domnului Bibu. Sa faci muzeu cu ce? Cu poze? Poze cu echipa Soimii Sibiu din perioada interbelica. Poze cu Inter din ani 80 si cateva cu FC Sibiu, Vointa si actuala echipa. Poate face figurine de ceara cu Halagian, Hizo, Seicul (Radu Negut) si in fata stadionului sa puna o statuie cu Bacila zis si pamant building.
Raspunde

abc

Acum 2 ani

Iti dai seama cat fotbal cunosc cei din primarie cand scot asemenea perle pe gura. Finala de UCL pe stadion de 12 mii locuri...
Raspunde

Lucian G.

Acum 2 ani

Mare prostie cu stadionul asta in mijlocul orasului. Puteau lasa parcare pentru zonacentrala, un teren pentru antrenament si construit altul de la zero in alta parte; da' cu cine? Baba Fodor si Bibu?...de tot rasu'...
Raspunde

gospodina

Acum 2 ani

Cel mai tare banc din ultimul deceniu !
Raspunde

Valjan jan

Acum 2 ani

ne chinuim cu trtrnul de joc de atata vreme dar ce sa mai vorbim de stadion cu anvergura ala Sibiu ptr ca nu putem sa l comparam cu Craiova ,Tg Jiu s a- cluj ,ploiesti Santem visatori ca in 18 luni sa fie gata eu zic de 30 lini si inca ceva .... ...Pe toate stadioanele in lucru a constructiei s a stricat pista si gazonul ....noi abia am facut terenul de joc dupa care iar in exil cu echipa .... ...daca vom trai o sa vedem
Raspunde

Radu

Acum 2 ani

Astia din primărie cred ca au tras ceva oe nas sau sunt prosti de bubuie. Ca sa se poata juca finala de champions league trebuie sa ai stadion de peste 60 de mii de locuri.nici macar national arena nu poate gazdui finale de champions league si are 55 de mii de locuri daramite un amarat de stadion de 12 13 mii de locuri. Cum dracu poti sa scoti asemenea tampenii pe gura? Mai bine sa taca naibii din gura si sa puna mana sa-l faca odata ca suntem de rasu lumii cu cocioaba asta de stadion. Se rad toti de noi si pe buna dreptate. Pana si aia de la cziksereda si-au facut cat de cat stadion mai aratos ca al nostru
Raspunde

Mircea

Acum 2 ani

Sunt uimit ca dupa atata timp inca va uimeste planurile primariei, se pare nu ati invatat inca totul este penibil si foarte scump, cand avem incopetenti in primarie, prefectura. Asta ca sunt pnl-isti la conducere, fdgr nu accepta asa ceva. Grija mare la alegeri
Raspunde

IOO

Acum 2 ani

Ahaha, ce naiv esti! Incompetentii nu au granite partinice, sunt peste tot!
Raspunde

Lenroc

Acum 2 ani

Primăria Sibiu este locul de joacă al hoților. Bibu încearcă să se facă vizibil, orice e posibil și furatul cu acte în regulă îl tentează maxim
Raspunde

dorel

Acum 2 ani

astia au baut gaz toti. =)))))) auzi ca finala, poate in liga 4 intre Magura Cisnadie si Vulturu Poplaca
Raspunde

Stelian Vaidian

Acum 2 ani

Trist Cea mai mare investitie din ultimi 30 de ani,.sa fie... intr- un stadion
Raspunde

cine mai construieste stadioane de 12.000 de locuri ???

Acum 2 ani

Timisoara are in plan constructia unei Sali polivalente de 16.000 de locuri, si noi venim cu planuri de stadion de doar 12.000 de locuri ?? Cam asta a fost mandatul tov. Fodor, ZERO gandire in perspectiva, doar carpeli – care in cazul asta, nici macar nu sunt ieftine.
Raspunde

Crisan

Acum 2 ani

Animatia reproduce bine cladirile si zona din jurul stadionului. Nu inteleg ce cauta blocurile construite pe suprafata parcului?! Ne pregateste primaria o alta surpriza neplacuta? Face din nou, caudou, zone verzi din parc investitorilor din marginime?
Raspunde

Lronard

Acum 2 ani

Finală de UCL ?
Raspunde

Sile

Acum 2 ani

O bataie de joc! Costurile au explodat nejustificat! Aproape 40 de milioane de euro pentru un Stadion de 12.000 de locuri, care nu pot fi integral ocupate din motive de securitate! imaginati-va un meci cu echipe gen U Cluj sau Petrolul pe un asemenea Stadion. Orasul Sibiu este in dezvoltare continua, populatia va creste si toate astea pentru o chichineata de 12.000 de locuri?! In Cupele europene nici nuo sa avem voie sa jucam aici! Este nevoie de un Stadion de cel putin 15.000 de locuri! Este vorba de concerte, diferite manifestari culturale, ecumenice din tot Ardealul. Parcarea trebuia facuta subteran sub gazon. Traficul este deja dificil in zona. La un meci cu Chiajna sau Voluntari, daca echipa merge bine si ajunge in primele 5 din Romania, se aduna lejer 9.000 de oameni… Sunt extrem de dezamagit de activitatea doamnei Fodor, imi este ciuda ca atat de multi inca ii acorda votul. Este ultima runda cand Forumul isi mai poate impune candidatul in oras… Ma asteptam sa citesc ca acoperisul stadionului este fotovoltaic, incalzeste apa la dusuri, arena eco verde, colaborare cu E.ON, Siemens si alte firme germane, ca tot le-a dat infrastructura….
Raspunde

S

Acum 2 ani

Pai nici acum nu-și mai poate impune forumul candidatul. Și CDR credea în 2000 ca votam cu ei oricum. Dacă vin cu alt candidat, poate. Dar cu dna Fodor, lupta ca fi strânsă.
Raspunde

ion

Acum 2 ani

de ce nu faceti un stadion cu capacitate dubla-25000 de locuri?eu cred ca faceti o porcarie ca si la Arad! niciodata nu se respecta datele initiale cu cele finale.Pacat.
Raspunde

S

Acum 2 ani

O sa se facă peste vreo 10 ani, de nevoie, și asta, chiar cu 12000, va rămâne pt antrenamente și echipe de liga 3-4. Doar asa e în vest.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus