Marţi,
07.02.2023
Innorat
Acum
-7°C

Micile afaceri: O mamă sibiancă a creat locul perfect pentru orice copil

Micile afaceri: O mamă sibiancă a creat locul perfect pentru orice copil

Mama a două fetițe de 4 și 7 ani, Oana Maria Prodan s-a confruntat în mod constant cu o problemă pe care majoritatea părinților o au – nu avea unde să își lase fetițele cât timp ea era la muncă, în așa fel încât să fie convinsă că micuțele au parte de tot ceea ce au nevoie. Tocmai de aceea a decis într-un final să deschidă chiar ea un asemenea spațiu, creat după chipul și nevoile ei, din postura de mamă.

Cele două fetițe ale Oanei reprezintă motivul pentru care a conceput ideea Junior STEM Club din Sibiu. „Am pornit de la ceea ce au ele nevoie și de la faptul că nu am găsit pe piață exact ceea ce îmi doream”, explică sibianca de 39 de ani. Gândindu-se de ce anume au nevoie mai exact copiii atunci când nu sunt acasă, Oana Maria Prodan a creat spațiul perfect – atât pentru confortul și distracția micuților, cât și pentru liniștea părinților.

„Este un club de activități. Nu e doar after-school sau doar spațiu de petreceri sau doar loc pentru ateliere. Este o combinație a tuturor acestor nevoi. Copiii pot să și mănânce aici, fie ceea ce noi aducem printr-o firmă de catering, fie pachețelul făcut de părinți, de acasă”, explică sibianca.
Locul a fost deschis la începutul vacanței de vară, iar de atunci a reușit să își adune deja simpatizanți. Copiii se bucură de activități dintre cele mai diverse, interesante și educative, iar părinții stau liniștiți știind că micuții lor sunt protejați. „Toți părinții și copiii care ne-au trecut pragul au fost impresionați de locație, de activități, copiii sunt mega încântați de ceea ce se întâmplă aici... încercăm să promovăm spațiul cât mai mult pentru că părinții aleg pe bază de recomandări, încredere și asta necesită timp.”

mici afaceri oana prodan junior stem club (5)

Dublă investiție în Junior STEM Club, iar investițiile continuă

Oana a avut două surse de finanțare atunci când s-a apucat de implementarea proiectului ei – o bursă și bani proprii, însumând aproximativ 20.000 de euro. „Sunt două surse de finanțare aici, o parte o reprezintă fonduri proprii și cealaltă parte vine din fonduri europene. Am participat la un curs de antreprenoriat care avea un concurs de proiecte. Au fost vreo 400 de participanți și doar 75 de burse date, iar eu am primit-o pe una dintre ele. O parte din amenajări sunt făcute cu acele fonduri. În total cred că cel puțin 20.000 de euro am investit”, explică mămica antreprenoare.

Spațiul este foarte ofertant în ceea ce privește activitățile care se pot desfășura aici. Astfel, pe lângă after-school, programe de vacanță și alte evenimente pentru copii, comunitatea sibiană va găsi și alte oportunități. Sunt trei mari categorii de activități care pot fi desfășurate aici.

„E partea de copii, unde intră after-school, școala de vară, programe de vacanță, e partea de petreceri private, unde avem diverse solicitări – petrecere în familie, aniversare, celebrarea unei reușite sau a unei zile de naștere între adulți cu mulți copii, care au nevoie de un spațiu în care să se distreze. A treia categorie o reprezintă atelierele, workshop-urile, dezbaterile publice, practic punem spațiul la dispoziție pentru orice activitate care necesită mese, scaune, videoproiector, tot ceea ce avem noi aici. Desigur, trebuie să se încadreze în obiectul nostru de activitate, să rezoneze cu noi sau să fie un eveniment cu caracter social. Spre exemplu, am găzduit recent o dezbatere publică privind Cartierul Terezian din care și noi facem parte”, spune Oana.
mici afaceri oana prodan junior stem club (4)

Îmbină educația cu distracția

Activitățile de la after-school sunt gândite pentru clasele 0-IV, iar importanța Junior STEM Club stă nu doar în grija purtată copiilor și faptul că micuții au ajutor la teme, ci mai ales prin faptul că învață distrându-se și pot valorifica din plin beneficiile diferitelor tehnologii.

„Un cadru didactic se ocupă de partea de activități educative, supraveghere și coordonare teme iar o tânără se ocupă de cele extracuriculare – ateliere creative, științifice – iar soțul meu și cu mine ne ocupăm de petreceri și evenimente.”
mici afaceri oana prodan junior stem club (3)

Specificul STEM practic vine de la știință, tehnologie, inginerie și matematică, astfel că toate dotările sunt legate de tehnologie. „O parte din părinți au o groază legată de tehnologie și o văd doar prin prisma telefonului mobil și a tabletei folosite pentru Youtube, dar nu e doar asta. Până la urmă, viitorul acesta este orice am face. Așadar, ne folosim de tablete dar care interacționează cu o parte din jocurile fizice, îmbină analogicul cu digitalul. Sunt spre exemplu litere de lemn, dar care reacționează cu o aplicație pe tabletă dacă vrei să scrii cu ele”, spune Oana.

Junior STEM Club se află pe Strada Lungă și poate fi găsit pe Facebook sau Instagram, la numărul de telefon 0744 648 488 sau pe site-ul oficial al clubului.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Gabriela Calugar

Acum 3 ani

Felicitari si cat mai multi participanti in viitor!!!
Raspunde

Ana

Acum 3 ani

Copilul nostru este foarte încântat. Iar noi linistiti că lui îi place si că merge cu deosebită plăcere la Junior Stem Club. Le dorim echipei Junior Stem succese in continuare, viață lungă și frumoasă, să li se împlinească ceea ce mai doresc să realizeze.
Raspunde

Un părinte patit

Acum 3 ani

Dacă nu ai supraveghere video la locația respectiva, sa vezi clar ce se întâmplă cu copilul cât timp nu e lângă tine, E EGAL CU ZERO BARAT:alta forma de instituționalizarea unde dacă se întâmplă ceva cu copilul, nici dracu nu răspunde!!!! Asta e nevoie în Sibiu :de o școală unde sa poți vedea clar ce se întâmplă cu copilul, cât se ocupa învățătorii de ei, dacă urla la copii,și alte asemenea!!!! ȘI CAINELE CÂND ÎL LAȘI LA HOTELUL DE ANIMALE 3 ZILE, AI PRETENȚII SA ÎL POȚI VEDEA ONLINE ÎN ORICE MOMENT AL ZILEI, CU COPIII DE CE NU FACEȚI LA FEL, CA E MULT MAI IMPORTANT CA UN ANIMALUT?!?!?
Raspunde

Elena Aleman

Acum 2 ani

Sunt înv. gr. I și începând cu data de1 decembrie 2020 mă voi pensiona. M-ar interesa să lucrez cu copiii la efectuarea temelor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus