Joi,
09.02.2023
Innorat
Acum
-17°C

Două sibience s-au calificat la Jocurile Olimpice din 2020

Două sibience s-au calificat la Jocurile Olimpice din 2020

Alexandra Uiuiu și Elizabeth Pavel vor reprezenta Sibiul la Tokio, în 2020, la Jocurile Olimpice. Tinerele sportive s-au calificat cu echipa națională de baschet 3x3.

Reușita fetelor consemnează un eveniment istoric pentru naționala feminină de baschet 3x3, acela de a participa la Jocurile Olimpice chiar în ediția de debut a 3x3-ului în calitate de disciplină olimpică.

Sibiencele Alexandra Uiuiu și Elizabeth Pavel,  sportive titrate ale peisajului baschetbalistic românesc, au contribuit semnificativ la această calificare, reprezentând România la o serie de turnee internaționale culminând cu prezența la Jocurile Europene de la Minsk 2019 și la FIBA 3X3 Euro Cup 2019.

Calificarea la Jocurile Olimpice de vară Tokyo 2020 nu este singura realizare istorică a celor două jucătoare. Alexandra și Elizabeth, alături de sibianul Traian Petru, au fondat la Sibiu primul club sportiv profesionist dedicat baschetului 3x3 din România - BC 3 X 3 Elite.

Alături de România s-au mai calificat direct la Olimpiadă: Rusia, Mongolia și China. Celelalte patru locuri rămase vor fi atribuite în urma disputării unor turnee de calificare preolimpice.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Ion Ionescu

Acum 3 ani

Care Sibiu, mai nene? Sibiul va participa la olimpiada de la Tokio? Cine va invata jurnalism? Dur, Grozea si cu Cretu, ceea ce se si vede. Vai de voi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus