Deschis de câteva luni pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, Ribs & Beer este un local unic în Sibiu, cu o mulțime de avantaje foarte atractive pentru orice turist sau sibian dornic de o ieșire cu prietenii în oraș. Berea, decorul, berea, atmosfera, berea produsă chiar acolo, servirea, berea, totul este de nota zece. Coastele însă nu se ridică la înălțimea așteptărilor.
Am încercat meniul celor de la Ribs & Beer atât în seară de meci – Champions League, în interior, cât și la prânz în zi frumoasă de toamnă, pe terasa însorită, și concluzia a fost de fiecare dată aceeași: Parcă ceva lipsește. Să vă explic!
Înăuntru, totul arată ca într-un bar fain din Praga. Dacă n-ai vedea unde se află, ai putea spune cu lejeritate că ești în capitala Cehiei. Microberăria pe lângă care treci în drum spre mese nu face altceva decât să-ți deschidă apetitul. Mirosul de bere îți gâdilă simțurile. Tot interiorul dă senzația de primitor, călduros, cu foarte mult lemn, deși minimalist-industrial decorul. Cu greu poți găsi un loc mai bun unde să ieși cu prietenii la un meci sau pur și simplu la o poveste în jurul halbelor. Berea produsă ”în casă” chiar este lejeră și savuroasă. Atmosfera plăcută continuă și pe terasa extrem de liniștită, deși se află la fix doi pași de agitația de pe Bălcescu. Aici poți sta de vorbă în tihnă, la umbră vara, ori scăldat în razele călduțe ale soarelui de octombrie. O bucurie.
Am încercat atât coastele americane, cât și pe cele spaniole. În esență, sunt același lucru, diferă doar aromele cu care sunt unse, sosul barbeque devine sos de portocale și așa mai departe. Deși nu sunt rele la gust, problema este că de fiecare dată au fost uscate. Când comanzi 30 de centimetri de coste de porc te aștepți să fie suculente, zemoase, să pui mâna pe un capăt al osului și să tragi de el astfel încât să se desprindă de pe carne. Din păcate, trebuie să folosești cuțitul pentru a tăia fiecare os în parte. Asta nu înseamnă că după trei beri, când te uiți cum se chinuie naționala României, nu mănânci de nu mai rămâne nimic. Nici vorbă de așa ceva. Dar înseamnă că nu sunt cele mai bune coaste din oraș, așa cum se laudă. Pentru asta mergeți ”La Cuptor” sau în altă parte.
N-am încercat din meniu cârnații speciali, ori ciolanul pe varză. Poate acestea sunt altceva. O să le vină și lor rândul. Nu în ultimul rând, trebuie menționată servirea, care este impecabilă. Chelnerii sunt foarte atenți, fără să fie agasanți și au întotdeauna grijă să nu rămâi fără bere.
În privința prețurilor, trebuie menționat că nu este deloc un local ieftin. Cam orice coaste vreți să comandați, pregătiți în jur de 50 de lei.
Concluzia? E genul de local unde să ieși cu prietenii, ori cu colegii după serviciu, unde bei, râzi, ești gălăgios, te uiți la meci, deci te simți bine. Nu e genul de restaurant unde să ieși cu soția, ori prietena, în seara voastră specială.
Noroc!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Champions League , App Image , ribs & beer , Bere Trei Stejari , Bulevardul Nicolae Bălcescu , Pentru Sibiu , coaste de porc , La Cuptor , stiri sibiu
Vizualizari: 15800
Ultimele comentarii
Acum 38 minute
George
Acum 51 minute
Emil
Acum 1 oră
Un sibian vero
Acum 13 ore
Ghița
Acum 14 ore
Emil