Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Hoți bănuiți de furturi din locuințe din Sibiu și alte județe, prinși de polițiști

Hoți bănuiți de furturi din locuințe din Sibiu și alte județe, prinși de polițiști

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au reţinut pentru 24 de ore, la data de 31 octombrie a.c., două persoane bănuite de furturi din locuinţe. Ulterior, faţă de acestea instanţa de judecată a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.  În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că cei doi bărbaţi sunt bănuiţi de comiterea unor furturi din locuinţe din Sibiu, Bacău, Harghita şi Bistriţa-Năsăud, Mureș și Maramureș.

La data de 31 octombrie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Reghin şi Poliţiei municipiului Târgu Mureş, beneficiind de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, au reuşit identificarea a doi bărbaţi bănuiţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt din locuinţe, de pe raza judeţului Mureş şi Maramureş.

În fapt, din cercetări a reieşit că în perioada august-octombrie, cei doi bărbaţi, de 45, respectiv 30 de ani, ambii din Târgu Mureş ar fi comis şapte furturi din locuinţe de pe raza judeţului Mureş şi Maramureş.

În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii mureşeni, cei doi bărbaţi, au fost opriţi în trafic, pe raza judeţului Harghita, în timp ce se deplasau cu un autoturism.

Asupra acestora au fost identificate ustensile şi chei false pentru deschiderea yalelor de apartament, precum şi bani şi bijuterii.

La aceeaşi dată, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Reghin şi Târgu Mureş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, au desfăşurat trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Târgu Mureş, la locuinţele persoanelor în cauză.

În urma acestora, au fost identificate şi ridicate bunuri susceptibile a fi provenite din comiterea mai multor fapte de furt, precum şi o armă neletală suspusă autorizării, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale.

Ca urmare a administrării probatoriului, la data de 31 octombrie a.c., faţă de cei doi bărbaţi s-a luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, iar ulterior, la data de 01 noiembrie, instanţa de judecată a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, în vederea probării întregii activităţi infracţionale.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Harghita, Maramureş, Bacău, Sibiu şi Bistriţa-Năsăud, se arată într-un comunicat al IPJ Mureș.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus