Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Nouă săli de cinema, peste 1.400 de scaune și proiecție cu tehnologie laser în noul mall din Sibiu

Nouă săli de cinema, peste 1.400 de scaune și proiecție cu tehnologie laser în noul mall din Sibiu

Primul cinema din Sibiu cu mai mult de două ecrane va avea nouă săli dintre care cinci cu proiecții 3D. CineGold Sibiu va fi amenajat în complexul comercial Promenada, aflat în construcție în zona Podul Gării. În total vor fi amenajate 1.400 de scaune.

Cele nouă săli de cinema vor fi amenajate pe două niveluri ale viitorului centru comercial și vor fi amplasate deasupra hipermarketului Kaufland care se va deschide în cadrul Promenada. 3.200 de mp este suprafața viitorului cinematograf, ale cărui săli de proiecție vor avea o capacitate cuprinsă între 85 și 276 de locuri. Va exista și un loc de joacă pentru cei mici, iar sala de cinema dedicată copiilor va avea 65 de locuri pe sisteme diferite față de “clasicele“ scaune.

„Sălile de cinematograf vor fi dotate cu fotolii care se împart în două categorii, standard și premium. Scaunele premium sunt din piele și pun la dispoziție un spațiu mult mai mare pentru picioare, sunt poziționate astfel încât să ofere cea mai bună vizibilitate și cea mai bună percepție a sunetului și sunt dotate cu măsuță în locul obișnuitului suport de pahar”, a declarat Nicolae Constantin, administrator al CineGold.
În opt dintre viitoarele săli de cinema vor fi asigurate și câte două locuri pentru persoanele cu dizabilități, care se deplasează cu ajutorul cărucioarelor. Totodată, toate persoanele cu dizabilități vor beneficia de acces gratuit, iar pentru cei cu dificultăți de deplasare gratuitatea se extinde și asupra însoțitorului lor. Ecranul cu cea mai mare dimensiune va avea o lățime 14 metri și o înălțime de opt metri.

În cinci dintre cele nouă săli de cinematograf proiecțiile vor fi 3D, iar sistemele de sunet sunt de tipul 7.1. Difuzarea filmelor ar urma să înceapă de la ora 10:00, ultima proiecție urmând a fi programată la 23:00. Accesul, dar și ieșirea – inclusiv după închiderea magazinelor din centrul comercial – ar urma să fie făcute prin interiorul mall-ului.

Biletele vor putea fi achiziționate împreună cu popcornul și răcoritoarele de la casele de bilete din incinta cinematografului, dar și de la automatele de vânzare instalate la intrarea în cinema. Bilete vor putea fi achiziționate on-line pe website-ul cinematografului. După deschidere vor fi deschise și aplicațiile Android sau IOS care vor putea fi descărcate gratuit și de unde vor putea fi cumpărate bilete. „Tarifele, categoriile și diferențierea de prețuri vor fi afișate pe website”, spune Nicolae Constantin.

În patru dintre cele nouă săli se vor amenaja scene în fața ecranului. Aceste scene vor avea toate dotările necesare pentru ca sălile de cinema să poată fi utilizate și pentru spectacole de altă natură. De altfel, acesta este conceptul pe care cei de la CineGold Sibiu l-au prezentat operatorilor culturali care au răspuns invitației de a participa la prezentarea viitorului cinematograf.

„Evenimentele pe care le vor organiza includ transmisiuni live sau înregistrate de operă și concerte. Vom găzdui stand-up comedy, conferințe, lansări de produse dar și teatru pentru copii sau adulți. Spațiul CineGold din Sibiu se pretează pentru nenumărate necesități și activități”, conchide administratorul.
În afară de CineGold, în Sibiu mai sunt două săli de cinema la Centrul Cultural “Ion Besoiu“ și o sală la cinematograful Arta.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

2 comentarii

CitizenX

Acum 4 ani

Doar sa nu deschideti cinema ca la Promenada din Şelimbăr...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

cinefilul

Acum 4 ani

Dar ce filme vor rula? De serie B?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus