Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Probleme financiare la FC Hermannstadt: „Se poartă discuții cu potențiali noi investitori”

Probleme financiare la FC Hermannstadt: „Se poartă discuții cu potențiali noi investitori”

În plină euforie legată de modernizarea stadionului municipial, pentru care Primăria a alocat 39 de milioane de euro suplimentar și pe care - conform spuselor "categorice" ale proiectantului - se vor putea juca și finale de Champions League, clubul sibian FC Hermannstadt anunță probleme financiare.

Fotbaliștii de la FC Hermannstadt nu și-au primit salariile de 2 luni, iar la ultimul antrenament ar fi refuzat să iasă pe teren. Echipa sibiană de fotbal se află într-o perioadă financiară proastă, lucru recunoscut de conducerea clubului, care spune că discută cu potențiali noi oameni de afaceri care să investească în club.

Publicația Gazeta Sporturilor a scris că echipa de fotbal a Sibiului ar fi de vânzare. „Claudiu Rotar, Ștefan Băcilă și Peter Muller, cei trei creditori ai clubului, toți afaceriști locali, intenționează să vândă clubul. Aceștia au căutat posibili cumpărători în ultimele 3 săptămâni, prețul setat fiind de un milion de euro. FC Hermannstadt este al doilea club din Liga 1 scos la vânzare, deocamdată neoficial, după Dinamo”, a scris GSP. Iuliu Mureșan, președintele clubului sibian, a infirmat însă acest lucru pentru aceeași publicație, menționând că intențiile creditorilor de a vinde echipa nu ar fi reale și că unul dintre aceștia s-a retras din structura acționariatului.

FC Hermannstadt a transmis un comunicat de presă după apariția informațiilor despre problemele financiare în presă. În text, reprezentanții cubului recunosc faptul că „există în prezent două luni restante de plată la jucătorii legitimați la echipă” și că salariile vor fi achitate „săptămâna viitoare”: „până la următorul meci din Liga I, programat vineri, 8 noiembrie, ora 20:30, fotbaliștilor noștri li se va plăti unul dintre cele două salarii restante, urmând ca până în pauza competițională de la mijlocul lunii noiembrie, să le fie virat și celălalt salariu”. Totodată însă, conducerea FC Hermannstadt dezminte orice intenție de vânzare a clubului, însă transmite că poartă discuții cu potențiali noi investitori.

„Subliniem: A.F.C. Hermannstadt nu este de vânzare, nu este nici în criză! Din contră, clubul nostru este pe o linie de dezvoltare menită să formeze o echipă performantă la Sibiu. Vrem să creștem FCH din toate punctele de vedere, mai ales sportiv și financiar. Tocmai de aceea se poartă discuții cu potențiali noi investitori, atât din țară, cât și din străinătate, care să creadă și să aibă încredere în acest proiect”.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

6 comentarii

Eu, sibianul

Acum 4 ani

Nu stiu care este adevarul (pe pagina echipei, se scrie/promite de mai mult timp ca se cauta finantari suplimentare, printre suporteri se zvoneste de mai mult timp ca jucatorii sunt neplatiti, etc.), nu pot decat sa sper ca este adevarat ceea ce comunica clubul, iar daca nu, asta este... dar am o mai veche problema legata de jurnalistii de Sibiu: alt rost nu aveti, in afara celui de a prelua articole din presa centrala?!? Stim si noi sa citim, putem deschide si noi gsp, sport.ro, etc... adica aia de la gsp il gasesc pe Muresan, dar astia de Sibiu, dupa ce preiau stirea din presa centrala, ori nu pomenesc nimic despre presedintele clubului, ori scriu sec: dl. Muresan nu a putut fi contactat!?!
Raspunde

me

Acum 4 ani

Si la conferintele de presa saptamanale ori nu stiu sa puna intrebari, ori pun intrebari in asa fel incat sa nu deranjeze pe nimeni (jucatori sau antrenori).
Raspunde

vik

Acum 4 ani

Pai echipa nu joaca nimic de mai bine de o jumatate de an sunt pe loc retrogradabil in clasament, cu cea mai proasta aparate si inaintare si fac garagatie ca nu sunt platiti de doua luni, nu? La munca frate si pe urma plata, ca doar sunteti profesionisti. FENTOSI mai sunteti!
Raspunde

ion

Acum 4 ani

- opinia a 3 a a ati sters-o COMUNISTILOR, .............
Raspunde

bondica abumeyangu

Acum 4 ani

Vechea problema a sibiului cu banii!!!!Din cauza grupurilor de interese(din nou asta e a 4 echipa care se va desfiinta) nu vin investitorii!!!!!!!!!!!! Echipa CSU are multi nsponsori Hermannstadt nici unul !!!!!!!!!!!!Eu sustin desfiintyarea FC HERMANNSTADT pt ca performantele nu justifica asemenea sume. Cu banii pt un stadion nefolositor care va si costa mult la intretinere(asta daca se face ceea ce nu cred) cu cei 23 milioane euro faceti un Spital Regional minunat plus investitii in infrastructura. Sibiul nu este un oras de fotbal noi tot vrem dar nu am avut niciodata performante in fotbal...mai mereu in Liga 2 sau 3 cite un an doi in primul esalon si in rest suntem campioni la desfiintari
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 4 ani

Mai nigerianule, nu-i asa ca n-ai habar pe ce lume te gasesti?!? Sa faca Primaria Spitalul Regional, dupa care sa faca si autostrada Sibiu - Pitesti si ce-o mai fi nevoie, sa doarma guvernantii linistiti...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus