Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Tehnologia 5G ajunge în Sibiu

Tehnologia 5G ajunge în Sibiu

După ce Digi Mobil a lansat servicii 5G în mai multe orașe, precum București, Constanța, Oradea, Cluj-Napoca și Iași, compania a anunțat că în următoarea perioadă vor instala antene și în alte localități printre care Sibiu, potrivit Mediafax. Rețelele mobile de generația a cincea, numite 5G, oferă viteze foarte mari de descărcare și încărcare a datelor.

Digi Mobil a lansat servici 5G disponibile în mai multe zone din orașele București, Constanța, Oradea, Cluj-Napoca și Iași. Compania a anunțat că instalează antene, în această perioadă, în mai multe localității, precum Brașov, Timișoara, Craiova, Sibiu, Sinaia, Bușteni, Predeal și Poiana Brașov.

Până în acest moment, Digi Mobil nu a introdus noi abonamente dedicate vitezelor 5G, păstrându-le pe cele existente la aceleași prețuri. Toți cei care au abonament de date Digi Mobil și un smartphone compatibil pot folosi rețeaua 5G. Compania oferă două variante de smartphone, Xiaomi Mi Max 3 și Huawei Mate 20 x 5G.

Xiaomi Mi Max 3 poate fi achiziționat, cu o capacitate de 128 GB, prin plata unui avans de 899 de lei la care se adaugă o rată lunară de 187 de lei, prin abonamentul de 5 euro – Digi Mobil Optim Nelimitat. Huawei Mate 20 x 5G, alături de Digi Mobil Optim Nelimitat, poate fi achiziționat după plata unui avans de 2.829 de lei și apoi achitarea unei rate de 289 de lei pe lună.

Prima companie care a lansat servicii comerciale 5G în România a fost Vodafone. Acestea sunt disponibile în zone din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Mamaia. Furnizorul de servicii de telecomunicaţii oferă, în acest moment, două abonamente 5G: Red Infinity 17 şi Red Infinity 25.

Red Infinity 17 oferă internet nelimitat la viteză 5G, minute şi SMS-uri nelimitate naţional şi în roaming în Spaţiul European, la care se adaugă 1.000 de minute internaționale de mobil. Red Infinity 25 include aceleaşi beneficii, dar oferă în plus minute nelimitate internaţionale, alături de 1 GB de trafic de internet şi 100 de minute în roaming în afara Europei.

Xiaomi Mi Max 3 Xiaomi Mi Max 3

Vodafone are în portofoliu, momentan, un singur model de smartphone 5G. Xiaomi Mi Mix 3 poate fi achiziţionat alături de cele două abonamente. Pentru Red Infinity 17, clienţii trebuie să dea un avans de 216 de euro pentru telefon şi apoi să plătească o rată lunară de 25 de euro. Alături de Red Infinity 25, avansul pentru dispozitiv este de 96 de euro, iar rata lunară de 30 de euro.

Orange România a lansat servicii 5G, cu viteze de până la 1,2 Gbps, în zone din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi. Compania oferă un pachet special pentru cei care doresc acces la noul serviciu. Acesta include acces la reţeaua 5G, trafic de internet nelimitat, 9,33 GB în roaming SEE pe mobil, apeluri de voce şi SMS-uri nelimitate naţional şi în roaming SEE. La acestea se adaugă acces la serviciul de muzică Deezer şi la pachetul de TV mobil Family HD Go. Abonamentul costă 25 de euro pe lună. Telefonul oferit de Orange cu 5G este Samsung Galaxy S 10 5G,fiind disponibil în rate de 47 de euro pe lună.

Potrivit analiştilor, această tehnologie va contribui cu 2.200 de miliarde de dolari la economia globală în următorii 15 ani.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

9 comentarii

Ale

Acum 4 ani

Ne-o intrebat cineva pe noi, sibienii daca vrem antene 5 G sa emita radiatii in Sibiu? Exista o petitie impotriva tehnologiei 5 G.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Casian

Acum 4 ani

Dar pe mine m-a intrebat cineva daca ai voie sa te nasti sa spui prostiile astea?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

io

Acum 4 ani

Stai calm(a), toti vecinii din jurul tau au routere ;)
Raspunde

LaFlemme

Acum 4 ani

Ne-a intrebat pe noi sibienii cineva daca vrem apa curenta?
Raspunde

CX

Acum 4 ani

Groaznic, experiment pe noi. Ii pasa cuiva?
Raspunde

Andu

Acum 4 ani

De citit cum primesc Austria si Bruxelles-ul veste 5G-ului, sunt studii care atesta cat de nociv este, ba chiar este un experient social pana la urma nemaifiind vreodata o cantitate atat de mare de radiatii. Si ne afecteaza pe noi, cei care locuim in oras, care deja avem cozi de masini in fata geamurilor care emana noxe si zgomot si alimentatia din plastic de la "marile magazin". Cautam un teren pentru a iesi tocmai din nebunia asta de oras, sa ma apuc de cultivat legume, si am fost tare surprins sa vad cat s-a construit in jurul Sibiului si cum la Paltinis sau Sebesu de jos, de sus, in zone naturale (sau oricum cu oxigen, apa pura, natura) au vile pompoase mai marii orasului, medici, politicieni, justitie, etc Astia da, pot sa tot semneze memorandumuri cu americanii pt 5G pt Romania, da pe poporul asta il intreaba cineva ceva?? Ca ei fac in numele romanilor.. cica.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Casian

Acum 4 ani

Întrebare poate stupida. Fumezi? Ai cumva mașină cu dpf-ul anulat?
Raspunde

Erlkonig

Acum 4 ani

Ia mai google. 5G e mai economicos decât 4G. Nu e o creștere de putere a 4G, e alta tehnologie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus