Marţi,
02.06.2020
Partial Noros
Acum
10°C

Premieră în România, de la Sibiu: Site dedicat persoanelor cu dizabilități care vor să voteze

06 Noiembrie 2019 14:32

Premieră în România, de la Sibiu: Site dedicat persoanelor cu dizabilități care vor să voteze

Persoanele cu dizabilități din întreaga țară vor avea posibilitatea să verifice, duminică, unde pot merge să voteze. Acest lucru este posibil datorită unei colege a europarlamentarului sibian Nicu Ștefănuță, care a creat un site special pentru ei, în doar două zile. Pe platforma respectivă, la intervale regulate harta cu zonele ușor accesibile pentru persoanele cu dizabilități va fi actualizată. 

Echipa lui Nicu Ștefănuță a creat site-ul Vot Accesibil, pentru persoanele cu dizabilități care își vor dori să meargă la vot, duminica aceasta. Ideea îi aparține Anei Galbenu, care a reușit să creeze site-ul în doar două zile. Ca platforma să aibă rezultat însă, este nevoie și de ajutorul cetățenilor. Aceștia sunt rugați ca atunci când vor merge să voteze să fie atenți la dotările pentru persoanele cu handicap, iar acolo unde există aceste dotări să semnaleze pe site. La intervale regulate, harta existentă pe site va fi actualizată, în funcție de raportările primite de la votanți.

„Ana ține foarte mult la incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități și la respectarea drepturilor acestora și eu la fel. Tocmai de aceea, atunci când a venit cu această idee, am susținut-o fără doar și poate. Este important să înțelegem că aproape un milion de români au diferite probleme, dizabilități, iar acești oameni poate își doresc să voteze dar nu o pot face din cauza sistemului greoi. Vocea lor practic nu este auzită în aceste condiții. Vom colecta date pentru Guvernul României, iar persoanele cu dizabilități care vor dori să meargă duminică la vot vor putea de asemenea să consulte în aceeași zi site-ul, pentru a vedea ce raportări au fost făcute în acest sens”, a declarat Nicu Ștefănuță, pentru Turnul Sfatului.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Social
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

sibian

Acum 6 luni

O fi un site facut in doua zile dar persoanele cu dizabilitati au probleme in accesarea lui pentru ca nu respecta normele WCAG (sunt instrumente online care verifica asta) Asa ca este mai degraba un site despre persoane cu dizabilitati, nu un site dedicat acestora
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus