Joi,
29.09.2022
Cer Senin
Acum
10°C

Airbnb va verifica toate ofertele. Din 15 decembrie dacă vor fi reclamații, banii vor fi restituiți automat

Airbnb va verifica toate ofertele. Din 15 decembrie dacă vor fi reclamații, banii vor fi restituiți automat

Portalul de închiriere de case particulare Airbnb a anunțat miercuri că dorește să verifice toate ofertele de închiriere publicate pe platforma sa pentru a se asigura că sunt corespunzătoare. Anunțul vine după ce cinci persoane au fost ucise într-una din casele sale din California în noaptea de Halloween, relatează Agerpres. După verificări, casele vor fi „clar etichetate”, iar din decembrie dacă vor fi reclamații, banii vor fi restituiți automat sau se va oferi o alternativă similară.

Consilierul delegat al companiei, Brian Chesky, a asigurat că obiectivul Airbnb este de „a verifica 100 %" din anunțurile de închiriere din prezent şi până în 2020. Aceste verificări înseamnă garantarea identității tuturor persoanelor gazdă care şi oferă locaţiile pe această platformă pentru închiriere şi că fotografiile şi datele caselor lor sunt cele exacte şi respectă condițiile de securitate.

Procesul de verificare nu implică totuşi ca inspectorii Airbnb să se deplaseze la sutele de mii de locaţii plasate pe platformă, ci ca platforma să ceară informaţii mai detaliate utilizatorilor cu privire la experienţele din timpul sejurului lor în respectivele case.

În 31 octombrie, cinci persoane au murit şi mai multe au fost rănite de focuri de armă trase în timpul unei petreceri de Halloween, la care au participat peste o sută de invitaţi într-o casă închiriată prin intermediul Airbnb în localitatea Orinda din California.

La sfârşitul săptămânii trecute, la 48 de ore după uciderea a cinci persoane la Orinda, Chesky a anunţat că platforma a luat decizia de a interzice organizarea de petreceri în case închiriate, un anunţ primit cu scepticism în faţa îndoielilor privind punerea sa în aplicare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus