Luni,
26.09.2022
Ploi Scurte
Acum
11°C

Ce au făcut trei studenți de la AFT Sibiu în China. „Am fost în permanență însoțiți de către cadeții chinezi”

Ce au făcut trei studenți de la AFT Sibiu în China. „Am fost în permanență însoțiți de către cadeții chinezi”

Trei studenți de la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu au fost în China în cadrul unui program dedicat săptămânii internaționale a cadeților. Aceștia au asistat la exerciții practice specifice Operațiilor de Stabilitate și Sprijin.

O delegatție formată din trei studenți ai Academiei Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu a participat, în perioada 27 octombrie-4 noiembrie, la cea de-a șaptea ediție a Săptămânii Internaționale a Cadeților organizată de "Army Engineering University of PLA" (AEUPLA), în Nanjing, China, potrivit unui comunicat al instituției.

Soldat plutonier adjunct Livia Barsan, soldat plutonier major Nicolae Neag-Rasinar și soldat plutonier major Robert Craciun au participat, alături de cadeți din alte 15 state, la cursuri și seminarii având ca temă "The Challenges Posed to Junior Commanding Officers by Diversified Military Missions" (Provocările prezentate comandanților juniori de către misiunile militare diversificate) și având posibilitatea de a asista la o tragere cu armamentul din dotarea Armatei Chineze și la exerciții practice specifice Operațiilor de Stabilitate și Sprijin. Din programul pregatit de gazde nu au lipsit vizitele la obiective turistice precum Marele Zid Chinezesc, Orașul Interzis din Beijing, râul Qinhuai și activitățile culturale specifice organizate de cadeții chinezi, mai transmite academia.

„Ne-am simțit extrem de bineveniți, ne-am integrat în programul lor zilnic, am fost în permanență însoțiți și sprijiniți de către cadeții chinezi. Am participat la activități culturale specifice organizate de către studenți, care ne-au inițiat în tradițiile chinezești, ceea ce a însemnat o experiență memorabilă și valoroasă. Am cunoscut și am legat prietenii cu studenți militari din state precum Pakistan, India, Coreea de Sud, Egipt și am învățat despre fiecare dintre instituțiile participante", a povestit Livia Bârsan.

soldati aft 3 soldati aft 2

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus