Luni,
05.12.2022
Parțial Noros
Acum
9°C

Prima cursă internațională de ciclocros din România a avut loc într-o fostă groapă de gunoi din Micăsasa

Prima cursă internațională de ciclocros din România a avut loc într-o fostă groapă de gunoi din Micăsasa

În localitatea Micăsasa din județul Sibiu a avut loc un eveniment de talie internațională - Prima cursă internațională de ciclocros din România. Cyclocross Nation și Micăsasa Connect au adus  acest sport  la cel mai înalt nivel în România după două zile pline de evenimente și emoții. Cu ajutorul comunității în care au copilărit au reușit să transforme o fost groapă de gunoi într-un circuit sportiv.

În Micăsasa liniștea s-a instalat din nou după un weekend plin cu evenimente dinamice și emoții pentru toți competitorii. Mica localitate din județul Sibiu a fost gazda celei de-a doua ediții a November Cross, prima competiție de acest gen inclusă în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale. Evenimentul a adus la start sportivi profesioniști din toată Europa, dar și din țară. Ciclocrosul este un sport ciclist care implică traversarea unui traseu scurt, dar plin de obstacole, de mai multe ori la rând. De obicei aceste competiții se organizează toamna sau iarna.

„Am ales să organizăm eveniment în Micăsasa pentru că Timotei Pacurar, fondatorul Cyclocross Nation și partenerul meu de proiecte acasă, locuiește în Micăsasa”, explică co-fondatorul Micăsasa Connect, Adrian Suciu.
În cele două zile, programul a inclus pe lângă cursa principală și alte activități. Sâmbătă s-a desfășurat școala de ciclocros „Cyclocross Nation School” dedicată copiilor, dar și sportivilor amatori. Cu această ocazie, cicliștii au putut afla secretele sportului de la un invitat special, olandezul Gosse Van Der Meer. După ce toată lumea și-a exersat tehnicile pe traseu, s-a trecut la ridicarea pachetelor de înscriere în pivnița Castelului Brukenthal.

Ziua de duminică a debutat cu competiția de mountain bike, după care a urmat cursa copiilor, care au avut de parcurs traseul doar de două ori. Traseul a inclus obstacole precum scări, curbe strânse, zonă de nisip și bariere. De la ora 12 au început cursele de ciclocros cu juniori și amatori. În cursa juniorilor s-au impus doi sportivi slovaci, Tobias Vanco - locul I și Lukas Sokolik - locul II, care au lucrat împreună și au reușit să se distanțeze de campionul național al acestei categorii, Patrick Pescaru, care a încheiat competiția pe locul III.

sursa: CycloCross Nation - Facebook sursa: CycloCross Nation - Facebook

Startul categoriei Elite feminin a avut loc la ora 13:30. Și aici Slovacia a luat locul I prin Tereza Kurnicka, care a reușit să conducă toată cursa în fața campioanei naționale Eszter Bereczki și a lui Salome Bondor. La ora 15 a început și cea mai așteptată cursă a zilei, cea a categoriei Elite masculin. La start s-au aliniat 15 sportivi, din Cehia, Olanda, Slovacia, Belgia, Ucraina, Ungaria și România. Sportivii au avut de parcurs nouă ture pe un traseu special amenajat pentru acest tip de competiție. Încă din primele ture, patru sportivi au luat conducerea cursei și au continuat așa până aproape de final, când cehul Emil Hekele, de altfel favoritul cursei, a reușit să atace și să câștige November Cross. Podiumul a fost completat de olandezii Maik Van Der Heijden și Gosse Van Der Meer.

Comunitatea locală a avut o contribuție importantă în realizarea evenimentului, atât prin pregătirea traseului cât şi prin găzduirea cu ospitalitate ardelenească a sportivilor. Mâncarea în cele două zile de eveniment a fost toată pregătită în localitate, din produse tradiționale, spre deliciul sportivilor veniți din toată Europa sau din țară.

„Locul unde s-a ținut November Cross este o fostă groapă de gunoi. Anul trecut la prima ediție, cu ajutorul localnicilor am reușit să strângem mizeria și să pregătim traseul. În 2019, la a doua ediție, localnicii ne-au ajutat să pregătim traseul. Fosta groapă de gunoi este un loc extraordinar acum”, spune Adrian Suciu.
sursa: CycloCross Nation - Facebook sursa: CycloCross Nation - Facebook

sursa: CycloCross Nation - Facebook sursa: CycloCross Nation - Facebook

sursa: CycloCross Nation - Facebook sursa: CycloCross Nation - Facebook

sursa: CycloCross Nation - Facebook sursa: CycloCross Nation - Facebook

Sursa foto principal: CycloCross Nation - Facebook

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

2 comentarii

lili

Acum 3 ani

Voi nu mai aveti alte subiecte si povestiti ce a fost 1/2 saptamani? Mai intereseaza pe cineva un subiect despre un eveninent care a fost acum 1 saptamana. (weekend-ul trecut) Trebuia sa fi pus data sa inteleaga tot romanul cand a avut loc evenimentul.(daca aparea stirea asta peste 2 saptamani ) de unde stiam cand a avut loc evenimentul. Se merge pe principiul ca Romanul e prost !
Raspunde

Io

Acum 3 ani

Foarte tare!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus