Vineri,
14.08.2020
Cer Senin
Acum
16°C

Ca-n Evul Mediu: Copil de 13 ani pus la muncă, în construcții, în centrul Sibiului

09 Noiembrie 2019 13:24

Ca-n Evul Mediu: Copil de 13 ani pus la muncă, în construcții, în centrul Sibiului

Polițiștii sibieni anunță că au prins ieri un bărbat care a pus la muncă, în construcții, un copil de doar 13 ani. Acesta lucra în centrul Sibiului.

Evenimentul a avut loc în cursul zilei de ieri, 8 noiembrie. În urma unei solicitări primite din partea I.T.M. Sibiu, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat verificări în vederea prevenirii și combaterii activităților de muncă „la negru” desfășurate în municipiul Sibiu.

”Cu această ocazie, pe strada Andrei Șaguna, a fost depistat un bărbat în vârstă de 32 de ani, din județul Mureș, în timp ce îl folosea fără drept pe un minor în vârstă de 13 ani și 9 luni, din același județ, pentru prestarea unor activități în domeniul construcțiilor, respectiv înlocuire țigle și alte reparații ale acoperișului unui imobil din zonă”, explică reprezentanții IPJ Sibiu, într-un comunicat de presă.
Întrucât această constatare contravine prevederilor art. 13 alin. 3 din Legea nr. 53/2003 republicată,  cu modificările și completările ulterioare, prin care se precizează că „încadrarea în muncă a persoanelor sub vârsta de 15 ani este interzisă”, pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de folosire a unui minor pentru prestarea unor activități fără a respecta prevederile legale referitoare la regimul de muncă al acestora, conform art. 265 aliniatul 1 din legea menționată anterior.

Sursa foto

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

K.Samuel

Acum 9 luni

Cam superficial articolul si partinitor. Baiatul era de bunavoie acolo? Poate era un copil cu o situatie materiala precara si asa castiga niste bani pentru el si familia lui. Eu ma bucuram la varsta aia cand ma mai duceam la unul sau la altul sa muncesc ceva sa-mi castig niste bani. Legislatia din Romania, care este atat de deficitara in multe aspecte, dar mai ales in domeniul muncii, nu iti permite sa chemi pe cineva sa-ti te ajute la zugravit si sa-i platesti, pentru ca devii, dpdv al statului, un infractor. Ca firma, eu nu pot sa-l platesc pe X pentru ca mi-a maturat in fata sediului, pentru ca nu are PFA sau firma.
Raspunde

Cosmin Lupu

Acum 9 luni

E mai bine sa cerșească?
Raspunde

Radu

Acum 8 luni

acoperisuri bucuresti
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus