Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
8°C

Consiliul Județean Sibiu caută soluții pentru centura de Sud Sibiu. A fost contractat studiul de prefezabilitate

Consiliul Județean Sibiu caută soluții pentru centura de Sud Sibiu. A fost contractat studiul de prefezabilitate

Consiliul Județean Sibiu a semnat luni, 11 noiembrie 2019, contractul de prestări servicii privind realizarea Studiului de prefezabilitate pentru ”Varianta ocolitoare Sibiu Sud” cu Asocierea Phoenix Com SRL - Eko Top Sib SRL. Valoarea contractului este de 250.240 lei, fără TVA, iar durata de realizare a studiului este de 60 de zile.

Studiul de prefezabilitate este documentația prin care, fără a se limita la datele și informațiile cuprinse în nota conceptuală și în tema de proiectare, se analizează, preliminar, necesitatea și oportunitatea realizării obiectivului de investiții, se identifică scenarii/opțiuni tehnico-economice posibile și se selectează un număr limitat de scenarii/opțiuni fezabile pentru realizarea obiectivului de investiții.

Din punct de vedere al dezvoltării urbanistice, realizarea investiţiei „Varianta ocolitoarea Sibiu Sud” va atrage după sine dezvoltări ulterioare ale funcţiunilor şi ţesuturilor urbane aparţinând unităţilor administrative prin care acest traseu va trece: municipiul Sibiu, orașul Cisnădie și comunele Cristian și Șelimbăr.

Acest nou traseu va îmbunătăţi siguranţa şi accesibilitatea judeţului, iar prin redistribuirea traficului de tranzit rezultă şi deconcentrarea factorilor poluanţi din aceste localităţi importante. Efectele pozitive ale amenajării centurii de Sud a Sibiului sunt: fluidizarea circulaţiei pentru toate categoriile de vehicule, dezvoltarea economiei judeţene pentru toate sectoarele economiei. reducerea poluării din mediul urban, îmbunătațirea calității vieții Studiul de prefezabilitate se elaborează pentru obiective/proiecte majore de investiții cu excepția cazurilor în care necesitatea și oportunitatea realizării acestor obiective de investiții au fost fundamentate în cadrul unor strategii, al unor master planuri, al unui plan de amenajare a teritoriului ori în cadrul unor planuri similare în vigoare, aprobate prin acte normative.

Studiul de prefezabilitate se aprobă de către ordonatorul principal de credite, în cazul administrației publice centrale, respectiv de către autoritățile deliberative, în cazul programelor de investiții publice locale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

8 comentarii

Dom profesor

Acum 2 ani

Cum s-a mai zis de multe ori. Sper ca nu bagati centura de sud prin Valea Aurie cand e loc suficient imediat la iesirea din oras spre poplaca si rasinari. Nu vreti sa taiati padurea, bagati-o pe sub, DAR nu bagati centura pe str Preot Baca si alte asemenea stradute ca distrugeti tot cartierul si rezultatul nu va fi future proof. Ganditi!!!
Raspunde

IOO

Acum 2 ani

Ani de zile dupa ce toata lumea s-a prins ca trebuie o centura sudica CJ incepe sa faca studiul de PREFEZABILITATE !!
Raspunde

Ion

Acum 2 ani

Lăsați centura de Sud. Este deja una pentru ocolire. Faceți ceva cu traficul din zona aeroportului spre strada Avrig pentru a decongestionarea Alba Iulia. Mai exact măriți podul peste Cibin și asfaltați drumul ăla plin de gropi de peste câmp.
Raspunde

Babu

Acum 2 ani

Trebuie facuta departe de cartierul V Aurie, ca nu rezolva mare lucru. O ideea mai bine e sa fie facta in regim de autostrada si sa treaca prin Tropini, ca nu pot defrisa padurea Dumbrava care e arie protejata. Sau tunel, ceea ce e greu de crezut ca vom vedea vreodata in Sibiu ...
Raspunde

sibiu

Acum 2 ani

https://www.petitieonline.com/centura_sibiu_-_ocolitoare_nu_ingraditoare
Raspunde

Nicolae Kann

Acum 2 ani

De ce nu faceți o centura subterană....???? In mijlocul Madridului este o centura M30 care jumate e subterană. E ceea mai buna variantă . Așa protejați pădurea Dumbrava. . și apoi e foarte cool ....ganditiva ar fi unica in Romania.
Raspunde

2cents

Acum 2 ani

Eh, ai nostri nu stiu sa construiasca ceva trainic nici macar pe camp deschis. Si si aia pe bani grei ca trebuie acoperite "comisioanele". Sa faca asa ceva ar echivala (financiar) cu o lansare de racheta catre luna cu echipaj cu tot.
Raspunde

Christian

Acum 2 ani

Au cam trecut cele 60 de zile a termenului conform contractului pentru studiul de preferabilitate. Există un rezultat? Se face un pas înainte? Sau se blochează și acest proiect pe undeva?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus