Vineri,
12.08.2022
Cer Senin
Acum
11°C

FOTO S-a deschis primul magazin de fapte bune din Sibiu. „Îl așteptam de mult”

FOTO S-a deschis primul magazin de fapte bune din Sibiu. „Îl așteptam de mult”

Magazinul de fapte bune (Charity Shop), un concept creat la Sibiu de patru asociații, a fost inaugurat astăzi. Iubitorii de animale, susținătorii ONG-urilor și prietenii acestora au fost alături de reprezentanții celor patru binefăcători, într-un cadru intim. Câteva persoane chiar au făcut și primele fapte bune - au cumpărat câteva obiecte pentru cei dragi sau pentru animalele de companie. 

Animal Life, Asociația Diakoniewerk, Sus Inima și Crucea Roșie sunt cele patru organizații non-guvernamentale care s-au unit pentru a deschide micul și frumosul magazin de fapte bune din centrul orașului. După căutări neobosite după o locație potrivită, multă birocrație și cu atât mai multe pregătiri, fericitul moment al deschiderii a venit în această seară. Și tare frumos a mai fost.

magazinul de fapte bune (1)

Prietenii celor patru asociații au fost prezenți pe strada Avram Iancu, la numărul 12, pregătiți cu îmbrățișări, zâmbete și câțiva bănuți pentru primele cumpărături.

„Vă mulțumim că ați venit în număr așa de mare. Noi ne-am gândit să încercăm ceva și sperăm să ne iasă până la final - am vrut să avem un magazin în care oricine poate face foarte ușor o faptă bună. Asta înseamnă că absolut orice cumpărați din acest magazin va finanța activitatea uneia dintre asociațiile noastre și ne va ajuta să facem bine la rândul nostru”, a spus Andreea Roseti, președintele Asociației Animal Life, la inaugurarea Charity Shop-ului.

magazinul de fapte bune (19)

Locul nu va fi un simplu magazin, ci un loc în care comunitatea se va putea întâlni într-un spațiu plin de căldură și fapte bune, pentru o poveste sau o vorbă bună. „Ne bucurăm foarte mult că ne-am putut alătura proiectului Andreei, pentru că noi suntem o asociație tânără și foarte puțini oameni știu despre noi. Aici ne putem expune proiectele și este un punct de informare pentru aceste patru asociații din Sibiu. Sperăm să veniți la cumpărături și la o poveste”, a spus Carmen Chindriș, președintele asociației Sus Inima.

magazinul de fapte bune (15)

Ana Maria Popa, cea care coordonează activitatea Asociației Diakoniewerk, s-a declarat încântată de inițiativă, spunând că așteaptă cu nerăbdare să îi aducă pe beneficiarii ei, pentru a-și vedea creațiile scoase la vânzare. „Noi avem în Sibiu un centru de zi pentru adulții cu dizabilități încă din 2007. Tot timpul dorința noastră a fost să găsim un loc în care să vindem produsele pe care le realizăm în atelier. Le vindem și la târguri dar faptul că avem împreună cu celelalte asociații un magazin în care să le putem expune zilnic este unul care ne bucură foarte mult și le dă un sens vieților persoanelor cu dizabilități din centrul de zi. O să-i aducem în zilele următoare și pe ei aici și o să-și vadă produsele expuse. O să se bucure foarte mult”, a spus Ana.

magazinul de fapte bune (11)

Mihai Balaban, CEO Unimat și un mare susținător al proiectelor deosebite ale Sibiului, a fost prezent în această seară la Charity Shop ca președinte onorific al Crucii Roșii, filiala Sibiu. „Sunt alături de ONG-urile din Sibiu cam de la începutul acestui an, m-am implicat și într-un proiect care ne-a făcut să ne simțim mult mai bine, reabilitarea Palatului Copiilor, iar în acel proiect am reușit să cunosc mulți oameni cu inimă mare. (...) Faptul că avem patru organizații într-un singur loc înseamnă că aici o să fie mult bine, lumea o să se simtă foarte bine și ori de câte ori aveți o zi tristă, veniți aici pentru că o să vă înveseliți”, a transmis în această seară Mihai.

Primele cumpărături - cadouri pentru căței

Printre primii clienți s-au numărat o sibiancă, însoțită nu doar de fiica ei, ci și de cățelușa parcă la fel de încântată de magazin precum stăpâna. „Am venit cu colega de cameră”, spune râzând Eva Șoimoși, arătând spre cățelușa ei, Fifi. „E o inițiativă foarte bună, atât pentru stăpâni, cât și pentru căței, dar și pentru mulți alții. Am văzut că sunt mai multe asociații care aduc obiecte în magazin.”

Chiar Fifi, cățelușa în vârstă de șase ani, este salvată de pe străzi. Tocmai de aceea, Eva știe cât este de important ca animalele părăsite să poată beneficia de ajutor. „Pe cățelușa mea am găsit-o când avea două luni și de atunci am adoptat-o. Știu cât de greu este și dacă aș avea posibilități aș ajuta și mai multe animale. Contează o faptă bună, oricât ar fi de mică. Dacă fiecare am face măcar o faptă bună, am trăi într-o lume mult mai bună”, a concluzionat aceasta.

magazinul de fapte bune (12)

Eva a avut-o alături și pe fiica ei, de asemenea iubitoare de animale. Cristina nu a rezistat tentației și a cumpărat câteva lucrușoare pentru cățelul ei. „Așteptăm acest magazin deja de mult. Am tot trecut pe aici și ne-am uitat în vitrină, iar acum ne bucurăm că s-a deschis pentru că putem să ajutăm mai mulți căței și mai multe pisicuțe. Am cumpărat o păturică, un pătuț pentru Fifi și câteva cărți. Cățelul meu are patru ani, de asemenea salvat, așa că înțeleg cât bine va face acest magazin”, spune tânăra.

Magazinul are scoase la vânzare mai multe obiecte, fie primite din donații, fie realizate de membrii asociațiilor și prietenii lor, fie cumpărate și brand-uite. De la jucării și perinițe pentru animale, până la căni cu „Sus Inima” și câteva hăinuțe, făcătorii de bine vor găsi câte puțin din toate.  Magazinul de fapte bune va fi deschis în fiecare zi, de la 10 la 19.

Foto: Silvana Armat

magazinul de fapte bune (10) magazinul de fapte bune (9) magazinul de fapte bune (8) magazinul de fapte bune (16) magazinul de fapte bune (17) magazinul de fapte bune (18) magazinul de fapte bune (7) magazinul de fapte bune (6) magazinul de fapte bune (13) magazinul de fapte bune (5) magazinul de fapte bune (4) magazinul de fapte bune (2) magazinul de fapte bune (3)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus