Duminică,
19.05.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Ce facem în weekend? Mergem la Târgul de Crăciun și plantăm puieți la Șura Mică

Ce facem în weekend? Mergem la Târgul de Crăciun și plantăm puieți la Șura Mică

Finalul acestui weekend va marca inaugurarea Târgului de Crăciun, care va fi plin de bunătăți, vin fiert și căsuțe cu obiecte artizanale. Teatrul Gong, și nu numai, invită copii la mai multe ateliere de creație și joc, iar Teatrul Național „Radu Stanca” vine cu o premieră în cadrul secției germane și cu spectacolul „Oidip”, recent premiat în China. Este primul weekend în care sibienii se pot bucura de noul multiplex de la Promenada Mall, dar mergem și la plantat puieți în Șura Mică.

Vineri, 15 noiembrie 2019

Cea mai bună pizza din centrul orașului se găsește la Pizza by Tango. Nimic nu merge mai bine cu o seară faină de vineri decât o pizza delicioasă, preparată cu ingrediente italienești.

În Piața Mare de la ora 19, Târgul de Crăciun va fi inaugurat cu un concert special ai cărui invitați sunt Radu Nichifor și Monica Anghel. Până pe 3 ianuarie 2020 publicul se va putea bucura de atmosfera de poveste, de Atelierul lui Moș Crăciun și de cele 110 căsuțe cu expozanți. Anul acesta a fost instalat un carusel care oferă o imagine panoramică a târgului. Mai multe detalii aici.brad craciun (9)

Concertul educativ „Din Lumea Copiilor”, organizat de Classic Junior Festival, invită copii la două reprezentații la Filarmonica de Stat din Sibiu la Sala Thalia. Prima reprezentație începe de la ora 9, iar cea de a doua de la ora 11.  Elevii participanți vor putea urmări un spectacol de teatru muzical – „Copilăria lui Chopin”. Cei mici îl vor cunoaște prin muzică pe Chopin, considerat cel mai mare muzician polonez și unul dintre cei mai apreciați compozitori în întreaga lume. Înscrierile cu clasa de fac aici.

filarmonica concert educativ

Teatrul Gong propune un atelier pentru copii intitulat „Lumea magică a teatrului de păpuși”. Atelierul începe ora 18, iar prețul unui bilet este de 60, acestea se pot achiziționa exclusiv de la sediul Agenției de Bilete a Teatrului. Atelierul se desfășoară o dată pe săptămână în decurs de patru săptămâni, iar în a cea de-a cincea va avea loc spectacolul, sub coordonarea Ralucăi Răduca și Danielei Dragomir.  Prin joacă, copiilor li se dezvoltă percepția, inteligența și tendința de a-și exprima instinctele. Copiii devin actori imitând realitatea, devin regizori urmărind acțiunile celorlalți. Toate acestea contribuie la stimularea fanteziei copiilor, care, alături de cunoștințele dobândite, îi va ajuta ca adulți, să-și împlinească visele, idealurile și proiectele, indiferent de domeniul de activitate.

teatrul gong

Teatrul Național „Radu Stanca” va avea premiera spectacolului „Mesaje spre Univers” în regia lui Josef Maria Krasanovsky, de la ora 19. Spectacolul este realizat în cadrul secției germane a teatrului, iar din distribuție face parte un actor amator în persoana Anei Tiepac. Mai multe detalii despre spectacol găsiți aici.

mesaje către univers (5)

La Centrul Cultural „Ion Besoiu” de la ora 20, Maia Morgenstern va urca pe scenă în rolul principal în spectacolul „Miss Daisy și Șoferul ei”. Povestea urmărește o doamnă din înalta societate care trebuie să învingă prejudecățile rasiale, dar și trecerea timpului.  Acţiunea are loc în secolul XIX, în Sudul Statelor Unite unde problemele rasiale erau marcante, atunci când negrii nu aveau voie să intre în toaletele publice sau erau vânaţi de organizaţia teroristă Ku-Klux-Klan. Boolie, un afacerist notoriu, îi face faţă foarte greu mamei sale, care cu limba sa ascuţită reuşeşte să atingă pe oricine. Ceea ce o intrigă pe miss Daisy este că tradiţiile evreieşti se pierd cu trecerea timpului şi că modernismul şi Moş-Crăciunul pun stăpânire pe datinile israelite. Pe de altă parte, un şofer negru este foarte greu de suportat, însă cu timpul barierele rasiale se depăşesc şi se ajunge la o apropiere firească. Momentele dintre cei doi sunt cele mai savuroase datorită dialogului, dar şi datorită jocului actorilor care este impresionant. Din nefericire anii trec şi miss Daisy se degradează pur şi simplu sub ochii spectatorului. Din doamna dreaptă, demnă şi plină de umor fin ajunge o bătrână cocoşată şi peste ani o bătrână nebună internată la azil.

miss

Trupa Teddy Queen va cânta la Atrium Cafe de la ora 20, intrarea este gratuită. Trupa s-a format în primăvara anului 2016 , atunci încă pe numele Alteregó având trei membri și continuând până în ziua de azi în trio. Muzica lor se direcționează spre pop rock și rock alternativ , însă încearcă să abordeze și alte stiluri , în unele compoziții apar elemente de funky sau disko. Concertul face parte din festivalul Ars Hungarica.

teddy queen

Ediția a III-a a evenimentul Alpha Basketball Tour Sibiu va debuta vineri de la ora 20 cu un meci amical între CSU Sibiu și Alpha Sport Team Sibiu. Turneul se va derula în perioada 15 – 17 noiembrie și este dedicat categoriilor U10 și U11. La competiție vor participa patru cluburi din țară – U BT Cluj-Napoca, Baschet Star Oradea, Gladius Tâgru Mureș și Alpha Sport Team Sibiu. Pe lângă meciurile cuprinse în programul competiției, copiii vor putea să își arate îndemânarea și în cadrul concursurilor pe care organizatorii le pregătesc la acest turneu. Programul integral îl găsiți mai jos:

baschet

ThisObey vor avea concert la Imperium Live de la ora 22. Este o trupă înfințată în Sibiu în luna martie a acestui an, iar până acum componența trupei a avut parte de trei schimbări. Concertul va prezenta versiunea „3.0”, formată din Marius Dan – voce, ukulele și clape, Laza Ardeljan – bass și Andrei Dunaev – tobe, clape și voce. Intrarea este liberă și rezervări se pot face la numărul de telefon 0756578808.

thisobey

Sâmbătă, 16 noiembrie 2019

Începând cu ora 8, Asociația „Cu verdele-n Sus!" organizează o nouă plantare pe un teren din Șura Mare. Sâmbătă 350 de voluntari se vor aduna pentru a planta 8.000 de puieți forestieri. Asociația asigură transportul, uneltele, apă și ceai, o masă caldă, gustări și instrucțiuni de muncă. Prin acest proiect voluntarii vor transforma un teren neutilizat de 1.5 hectare într-o pădure de puieți de salcâm.

plantare de toamnă

„Micul meu teatru de umbre” este un atelier de meșterit organizat de Teatrul Gong, iar prețul unui bilet este de 14 lei. Un prim atelier începe de la ora 10 pentru copii cu vârste cuprinse între patru și șase ani, iar al doilea se va organiza de la ora 12 pentru copii de șapte - zece ani. Cu ajutorul unei cutii de carton, a hârtiei de copt, a câtorva creioane colorate și cu multă veselie, vor construi un mic teatru de umbre. Copiii vor învăța să plieze un carton, să decupeze, să lipească și să coloreze toate figurinele folosite la punerea în scenă a unui adevărat teatru de umbre. Este o activitate interactivă care stimulează imaginația copiilor și îi învață să își exprime gândurile și sentimentele prin intermediul obiectelor și a luminii.

teatru gong atelier de meșterit

Expoziția de fotografie și documente „Sibiu. Femeile cuvântului scris și cântat” va cuprinde informații care vor contura portretele femeilor din trecutul Sibiului și contribuția lor la viața culturală și artistică a orașului. De-a lungul său, istoria cetății a fost marcată de activitatea unor femei deosebite, care s-au distins prin crearea unor opere literare de valoare, prin talentul muzical și artistic deosebit, prin modul în care au condus instituții de învățământ sau s-au implicat în activități caritabile și sociale. Evenimentul începe la ora 13 în sala de expoziție a Primăriei, la Centrul de Informare Turistică.

femeile cuvântul scris expoziție

Alandala Circus Project invită copii la un atelier de mișcare prin joacă începând cu ora 13:15, pe strada Abatorului. Evenimentul are loc în fiecare sâmbătă și este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între șase și 12 ani. Pentru înscrieri puteți suna la numărul de telefon  0734368819.

miscare prin joacă

Centrul Cultural „Ion Besoiu” va găzdui spectacolul „Christmas Miracle”, de la ora 17. Intrarea este gratuită, dar pe baza unui bilet. Christmas Miracle este cel mai mare și cel mai important eveniment marca International youth fellowship. Acest spectacol de Crăciun are loc anul acesta în peste 40 de orașe din Europa, însă turul nu se rezuma doar la continentul nostru.

christmas miracle

Ars Hungarica organizează un bal, al căror invitați sunt Ansamblul Maros din Târgul Mureș. Evenimentul va avea loc în Sala de nunți din Turnișor, de pe strada Livezii numărul 55. Muzica va fi asigurată de orchestra Ansamblului Maros din Târgu Mureș, vor cânta: Sándor Szilágyi și Szilvia Miklós, iar de scenele umoristice se va ocupa László Gyepesi. Prețul unui bilet cu rezervarea locurilor este de 45 de lei de persoană, care include un meniu. Copii sub 14 ani au intrarea gratuită dar fără a include meniul. Biletele cu rezervarea locurilor se vor putea achiziționa de la voluntari, înainte și după fiecare eveniment din festival până vineri, 15 noiembrie. Rezervări se pot face la numărul de telefon 0752195942.

ars hungarica bal

Calling Memphis este titlul sub care se desfășoară evenimentul din Rock & Bike Music Club. De la ora 21 pasionații sunt invitați la o seară de coveruri rock n' roll, country, blues si rock, în cel mai autentic spirit american posibil. De la Elvis Presley la AC/DC muzica o să inunde barul timp de mai bine de 90 de minute.

rock and bike

El Nino este invitatul Aqua Club pentru o seară cu muzică Hip-Hop de pe noul album „Dragoste și Pasiune pentru Muzică” și piese cunoscute din anii trecuți. Evenimentul începe de la ora 21, iar prețul unui bilet este de 25 de lei, care poate fi achiziționat de la intrare. Invitații speciali sunt Click și DJ Gaga.

el nino aqua

La Impreium Live sibienii se vor reîntâlni cu Electric Band, de la ora 21:30. Electric Band este o trupă sibiană, înființată în 2005 sub titulatura de Imperium Band care a susținut în timp peste 8.000 de concerte de club și open air. Pentru rezervări puteți suna la 0745391481.

electric band

Liquid The Club organizează un concert Delia, de la ora 23. Prețul unui bilet este de 50 de lei, iar artista promite un concert ca în vremurile bune. Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de Facebook a evenimentului.

delia

Duminică, 17 noiembrie 2019

Congresul Mondial al Tradițiilor Culinare va începe la ora 12 la Centrul Cultural „Ion Besoiu” cu tematica nunta. Intrarea la eveniment este liberă. Congresul va reuni delegații de bucătari din peste 35 de țări care vor prezenta și găti un meniu de nuntă specific țării sau regiunii în care trăiesc. Gastronomia tradițională va fi reprezentată de toate cele nouă regiuni istorice din România – Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania, Maramureş, Bucovina, Moldova, Crișana și Dobrogea. Echipele vor fi formate din membrii Asociației Culturale Euro Est Alternativ. Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

regiune gastronomica foto primaria sibiu

Librăria Humanitas invită copii la Ora de Lectură, începând cu ora 15, pentru a asculta câteva fragmente din Pana lui Finist Șoimanul, în lectura actorilor Lerida Buchholtzer și Cătălin Neghină de la Teatrul Național „Radu Stanca“. Printre cele mai îndrăgite cărţi ale copilăriei, Pana lui Finist Şoimanul, este o colecție de basme fantastice ruseşti. A apărut într-o ediţie nouă la Humanitas Junior, revăzută şi îmbogăţită cu trei basme inedite, însoţite de desene ale lui Ivan Bilibin, unul dintre marii ilustratori ruşi ai secolului XX. Evenimentul este gratuit. Înscrieri pe [email protected]

ora de lectură

Teatrul Gong va găzdui un concert de muzică pop maghiară al artistului Pély Barna. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Barna Pély este o figură dominantă în muzica maghiară de peste 20 de ani. În ianuarie 2019 a lansat cel de-al doilea album solo, numit Blue Heart. Cu o chitară, un stomp box și un looper el devine o mică formație, o trupă de muzică dar cu un singur artist pe scenă.

pely barna

Programul integral al Teatrului de tineret și copii Gong poate fi accesat pe website-ul dedicat, iar programul Teatrului Național „Radu Stanca”, de unde pot fi achiziționate bilete, este aici.

Programul filmelor care rulează la CineGold, multiplexul din Promenada Mall Sibiu, poate fi consultat aici.  Filmele care rulează la Centrul Cultural Ion Besoiu sunt disponibile pe pagina de facebook a instituției, în timp ce programul Cinematografului ARTA poate fi consultat mai jos.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

!

Acum 4 ani

plantarea e la Sura Mare
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus