Duminică,
12.07.2020
Parțial Noros
Acum
24°C

O firmă din satul Țapu vrea să construiască o fabrică de un milion de euro în Copșa Mică ”2019 este cel mai bun din istoria companiei”

16 Noiembrie 2019 21:21

O firmă din satul Țapu vrea să construiască o fabrică de un milion de euro în Copșa Mică ”2019 este cel mai bun din istoria companiei”

Una din cele mai vechi societăți comerciale din județ, înființată în 1991, își propune o investiție de un milion de euro în Copșa Mică, cu bani proveniți din fonduri europene. „Dacă iei lucrurile pas cu pas, poţi să clădeşti o afacere de succes. Dacă vrei să începi direct cu etajul 10, totul se va surpa, dar dacă ridici încet-încet de la o fundaţie solidă, atunci afacerea va rezista. Nu trebuie să mergi până la etajul 22 dacă nu poţi susţine un asemenea nivel”, spune Vasile Mihălţan, citat de Ziarul Financiar.

Firma din ”Satul Abatelui”

Satul Țapu (în dialectul săsesc Apestref, Apesterf, în germană Abtsdorf bei Marktschelken, Appesdorf, Apesdorf, în maghiară Csicsóholdvilág) este un sat în comuna Micăsasa. În secolul al XIII-lea satul făcea parte din proprietățile abației de la Igriș, din care cauză i se spunea Villa Abbatis (Satul Abatelui). Dintr-un document din deceniul al șaptelea al secolului al XV-lea aflăm că acest sat forma, alături de alte trei așezări, o unitate bisericească al cărei decanat era la Cenade.

Așezarea și locuitorii săi au fost supuși unui proces lung de schimbare a unui statut de comună aservită din secolul al XIV-lea, până la cel de comună liberă ca urmare a desființării iobăgiei din secolul al XIX-lea, respectiv anul 1848. (sursa wikipedia)

”Când au apărut fondurile europene am zis că putem să dezvoltăm afacerea şi mai mult”

Cu o firmă de comerț începută în 1991, a ajuns la o cifră de afacero de peste două milioane de lei în 2018. Astăzi, Standard, companie cu sediul în satul Ţapu, judeţul Sibiu, are circa 25 de angajaţi şi realizează lucrări de construcţii de drumuri şi poduri rutiere şi de cale ferată în antrepriză. „Am înfiinţat firma Standard în 1991, fiind una dintre puţinele firme înregistrate la acea vreme care mai sunt active şi astăzi. Am activat mai întâi în comerţ însă după câţiva ani am vrut să fac mai mult. Am început cu lucrări mai mici de reparaţii la şcoli de exemplu şi am trecut treptat către lucrări de construcţii de poduri şi drumuri. Atunci când au apărut fondurile europene am zis că putem să dezvoltăm afacerea şi mai mult. Am vrut să demonstrăm că pot şi firmele mici să crească“, a declarat pentru ZF.ro, Vasile Mihălţan, director general al Standard Construcţii. Compania a depus patru proiecte cu fonduri europene, dintre catre trei au primit finanţare.

Reabilitează coridorului IV de cale ferată, secţiunea Sighişoara –Teiuş

În prezent, compania Standard lucrează la reabilitarea coridorului IV de cale ferată, secţiunea Sighişoara –Teiuş. În acest an, Standard a avut circa 10-11 lucrări de construcţii în mai multe proiecte. „Anul 2019 este cel mai bun din istoria companiei. Estimăm pentru 2019 o creştere de minimum 25% faţă de 2018“.

Planurile de viitor ale antrepre­norului vizează dezvoltarea companiei cu un alt segment de business, cel al construcţiilor modulare. „Am depus un alt proiect de accesare a fondurilor europene pentru a ridica o fabrică în localitatea Copşa Mică (judeţul Sibiu). Investiţia totală în acest proiect se ridică la un milion de euro şi sperăm că vom putea să construim această fabrică“.

Foto: Facebook

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Deutsche Welle

Acum 7 luni

BRAVO APTSDORF !!
Raspunde

Muc the little

Acum 7 luni

Scoli, drumuri, poduri = afaceri cu statul. Ca doar nu a facut reparatii la scoli alternative private, la drumuri si cai ferate de pe domenii proprietate personala.. Cu gurita lui zice " cand au aparut fondurile europene.....am zis ca putem mai mult" Normal bā tatā, cu banii altora si eu pot sa ma dezvolt si dup-aia sa dau sfaturi de perseverenta si staruinta in munca....
Raspunde

Iooo

Acum 7 luni

"cu banii altora si eu pot sa ma dezvolt" De ce nu accesezi fonduri sa te dezvilti?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus