Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
11°C

Se reia transportul în comun care face legătura între Sibiu și Șelimbăr, Mohu, Bungard, și Veștem

Se reia transportul în comun care face legătura între Sibiu și Șelimbăr, Mohu, Bungard, și Veștem

Consiliul Județean Sibiu a publicat lista câștigătorilor licitației de atribuire a traseelor de transport public ce vor face legătura între Sibiu și Șelimbăr. Astfel, pe traseul Sibiu – Mohu – Veștem a câștigat societatea SC Amring SRL, iar pe traseul Sibiu – Șelimbăr – Bungard a câștigat societatea SC Nicton SRL. În continuare, administrația locală, prin primarul Marius Grecu, anunță că face demersuri pentru a dezvolta un transport în comun care să servească locuitorii din Șelimbăr, Mohu, Bungard și Veștem cu mai multe stații, dar și să facă legătura cu municipiul Sibiu. ”Ne bucură că s-a deblocat cu ajutorul Consiliului Județean această problemă și vreau să mulțumesc pe această cale. Nevoile locuitorilor comunei sunt însă mai mari. Avem nevoie de un transport care să deservească locuitorii cu mai multe stații, iar pentru a ajunge în acest punct purtăm discuții pe mai multe planuri, astfel încât să putem oferi șelimbărenilor rute interne suficiente și o legătură bună cu municipiul Sibiu”, a declarat primarul Marius Grecu pe pagina oficială a comunei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Eu

Acum 2 ani

Domnul primar din Cisnadie, ce demersuri face? A amenajat de mai bine de 1 an o statie de autobuz in Cartierul Arhitectilor? A distrus Cartierul Arhitectilor din dorinta de a avea cat mai multi bani la bugetul local din taxele si impozitele locuitorilor.Cum poti sa emiti autorizatii de constructie pentru blocuri cu 24-35-50 apartamente , intr-o zona reglementata urbanistic prin PUZ, ca zona rezidentiala cu locuinte individuale? Cum poti sa emiti autorizatii de constructie fara sa asiguri echipare edilitara corespunzatoare si obiective de utilitate publica asa cum a fost stabilit prin PUZ: scoala, gradinita, terenuri de sport, agentie bancara, locuri de joaca pentru copii, spatii verzi? Cum poti sa inviti copiii din cartier la gradinitile si scolile din Cisnadie ( 7 Km) cand nu asiguri transport in comun, asa cum ai promis, sau microbuze scolare?Cum poti sa construieti din banii locuitorilor un SPA ( vezi pretul in Saptamana Financiara) cand locuitorii circula pe strazi inguste , neasfaltate, fara trotuoare, nu au presiune la apa iar canalizarea este subdimensionata? O lipsa de respect fata de cetateni si lege.
Raspunde

Io

Acum 2 ani

Dați-l în judecata! Nu se poate să-și bata joc în așa hal de cetățeni. Atenție-se aproprie alegerile - tot pe el să-l votați. Mai rar asa măgărie.
Raspunde

Magna Horreum

Acum 2 ani

Se poate, dacă se vrea. Doar la Sura Mare autoritățile locale nu pot face nimic. Cică nu le permite legea... Este aberant să aștepți 3 ani să îi expire licența lui Carabulea (care nu mai are mijloace de transport pe traseu de tot atâția ani), ca să atribui traseul altei firme. Între timp, licențele s-au prelungit cu încă cinci ani, și primăria Șura Mare încă așteaptă... Iar transportul ilegal a ajuns la cote maxime!
Raspunde

clau

Acum 2 ani

UNde e lista? Pe ce perioada s-au castigat licitatiile? Iarasi 5 ani? De ce se continua asa? Nu e mai bine sa fie concurenta? De ce trebuie sa fie o singura firma? Sa aiba monopol pe atatia ani? Daca tot nu se poate zona metropolitana... de ce sa nu castige 2-3 firme o ruta? Sa fie concurenta si sa castige cetateanul.
Raspunde

Iooo

Acum 2 ani

Pentru ca legislatia in Romania este facuta in detrimentul cetateanului. Atata timp cat piata nu este liberalizata o sa fim transportati precum legumele. Sunt curios, aceste doua firme o sa aduca pe aceste rute autocare noi sau raciuri second hand. Presimt ca va fi varianta a doua.
Raspunde

Alv

Acum 2 ani

@clau Licitațiile au fost pentru 2 luni, cu opțiunea de prelungire din 2 în 2 luni, până la maxim 1 an. Până atunci are timp Primăria Șelimbăr să rezolve pe termen lung.
Raspunde

Santa klaus

Acum 2 ani

Primarul Marius Grecu ii amagaste pe selimbareni cu niste microbuze , pe când el SI gașca se bucura de banii publici ai primăriei , SI acum sa trezit că, trebuie transport , vrăjeală ieftină vin alegeri , scăpați de Grecu Marius pentru binele comunei Selimbar
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus