Miercuri,
20.10.2021
Ceata
Acum
-1°C

Am uitat. Iar

Acum trei ani, un vânător împușca ursul încolțit într-o curte undeva pe strada Lungă. La trei ani de la haosul instituțiilor statului de atunci, scenariul se repetă în Harghita. De data asta, ursul era rănit, cu trei membre fracturate și tot nu au știut ce să-i facă. Vânătorii n-au avut tranchilizante, jandarmii au căutat din scoarță în scoarță articole de lege. Prefectul a fost demis.

Acum patru ani, într-un club din București, mureau 26 de tineri. Alți 38 au decedat apoi în spitale. Încă 146 au fost răniți în urma acelui incendiu, declanșat într-un imobil fără autorizații de funcționare. Ca și atunci, și acum ne jucăm cu normele, cu actele, cu legile. Pentru mulți, 30 octombrie 2015 a fost momentul zero: corupția ucide. Săptămâna trecută s-a deschis în Sibiu un mall la fel de ”curat” în acte precum renumitul club bucureștean.

Acum cinci ani, în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, un candidat era trecut prin toate formele de bulling politic. Din ăla grețos, cu aluzii, interpretări, cuvinte, minciuni și injurii grave. Astăzi, șeful de campanie al unui candidat intră în atenția Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării pentru o formă deloc îndulcită a cuvintelor de atunci.

Veți spune că asocierea celor trei aspecte ale societății românești nu are nicio legătură. Unii vor spune că întinez memoria tinerilor, prin asociere. Alții, că mă amestec în campania electorală. Le spun că exact asta e una dintre probleme: de regulă nu vedem fondul, de formă. Și a doua, mult mai gravă: uităm incredibil de ușor.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Mitrut Iuga

Acum 1 an

Lasa ca azi e pusa batista pe tambal bine de tot, ca e pdl la guvernare. Daca se intampla inainte ca pdl sa preia puterea, era un scandal cat China! Dar, cum pdl e mai bun decat psd, si fapta e mai usoara si verdictele mai blande.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus