Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

PLUS vrea liste comune cu USR la locale și parlamentare

PLUS vrea liste comune cu USR la locale și parlamentare

Consiliul Național PLUS a decis astăzi să adreseze o scrisoare deschisă membrilor USR în care transmite că vrea continuarea Alianței pentru alegerile locale și parlamentare de anul viitor, precum și transformarea acesteia, la un moment dat, într-o fuziune a celor două partide. PLUS mai propune formarea unui guvern din umbră și a unui program politic comun, potrivit unui comunicat de presă al partidului remis, duminică, Mediafax.

Formațiunea condusă de Dacian Cioloș mai dorește o structură executivă unică care să consolideze formula deja agreată la nivelul Protocolului Politic al Alianței., care să fie coordonată de un secretar general ales prin vot comun al celor două partide.

PLUS ar mai vrea ca până în luna februarie a anului viitor să fie finalizat procesul desemnării candidaturilor unice pentru alegerile locale. În acest sens, PLUS sugerea desemnarea unei echipe comune la nivel central, în coordonarea secretarului general, care să medieze negocierile la nivelul filialelor locale.

Cioloș nu exclude candidatura la parlamentare

Dacian Cioloș a declarat, întrebat dacă se gândește să candideze la alegerile parlamentare, că nu este deloc exclus. Liderul PLUS a precizat că proiectul său politic e orientat spre România și vrea să contribuie la acesta. „Nu e deloc exclus. Am spus lucrul acesta că proiectul meu politic e îndreptat spre România și vreau să contribui la construcția politică. Dar mai e până atunci”, a afirmat Dacian Cioloș, întrebat duminică, într-o conferință de presă, dacă are intenția să candideze pentru alegerile parlamentare de anul viitor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus