Miercuri,
21.04.2021
Innorat
Acum
7°C

Gafa lui Dăncilă, prilej de documentare pentru sibieni. Aria cercului ne-a făcut campioni la Google

Gafa lui Dăncilă, prilej de documentare pentru sibieni. Aria cercului ne-a făcut campioni la Google

Viorica Dăncilă nu a știut să răspundă corect la întrebarea cum se calculează aria cercului, în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o marți. După ce a fost întrebată care este aria cercului, având în vedere că a menţionat anterior că a dat meditaţii la matematică, Viorica Dăncilă a răspuns ”raza la pătrat”. Fostul prim-ministru a repetat, însă, după jurnalist, răspunsul corect: „pi înmulțit cu raza la pătrat”. În același timp, președintele Klaus Iohannis, informat în cadrul întâlnirii de răspunsul greșit dat de Dăncilă s-a abținut să răspundă, a evitat să dea vreun răspuns și doar a râs.

După acest moment, ”aria cercului” a fost cea mai căutată sintagmă pe Google, iar sibienii au fost cei mai interesați să afle răspunsul corect, urmați de doljeni. Potrivit Google Trends, care măsoară căutările pe Google, „aria cercului” a avut peste 200.000 de căutări, marți, 19 noiembrie, situându-se pe primul loc, detașat, în topul căutărilor din ziua respectivă. Următoarele sintagme aflate în top, în aceeași zi, sunt ”România 21”, dat fiind faptul că naționala ”mică” a României a jucat ieri o partidă oficială, ”19 noiembrie”,  pentru că ieri a fost Ziua Bărbatului și „fosfura de aluminiu” - substanța legată de cele trei decese înregistrate într-un bloc din Timișoara - cu peste 5.000 de căutări.

Pe județe, cei mai mulți au fost sibienii care au căutat ”raza la pătrat”, urmați de doljeni, bucureșteni, brașoveni și clujeni.

Klaus Iohannis a fost mult mai căutat ieri, pe motorul de căutare Google, în comparație cu Viorica Dăncilă. Ieri, ziua în care s-au desfășurat întâlnirile publice ale celor doi, în județele Tulcea și Covasna numele Kaus Iohannis a avut o arie de interes de 100, în timp ce în aceste județe, Viorica Dăncilă a avut zero. Google a catalogat interesul pentru un cuvânt cu numerotare de la zero la o sută. ”Valoarea 100 reprezintă popularitatea maximă a termenului. Valoarea 50 arată că popularitatea este jumătate din cea maximă înregistrată. Punctajul 0 arată că nu sunt disponibile suficiente date pentru acest termen”, este explicat pe Google Trends.

dancila iohannis

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Till Eulenspiegel

Acum 1 an

Daca sibienii au fost cei mai cautaciosi din Galaxie ai formulei,va dati seama de nivelul invatamintului autohton.Sunt curios:cind a aflat Iohannis de chestia asta tot asa l-a umflat risul?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

VVDhEhE

Acum 1 an

Indica clar curiozitate, verificare, cele mai educate si ok economic judete au cele mai mari cautari. Din fericire nu suntem maimuta ca tine, mananci tot ce vezi ca creste in copac :) Pui mic de comunist ;)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

raspandache

Acum 1 an

Sibienii sunt cei mai proști din țară de vreme ce s-au înghesuit să afle aria cercului de pe google. Locul I cu coroniță. Ce pretenții să ai de la Iohannis?
Raspunde

....

Acum 1 an

Bine zis!!!
Raspunde

@raspandache

Acum 1 an

Nu toti pot avea IQ-ul tau!Cred ca esti mandru de inteligenta ta uluitoare aproape egala cu a Bisisicai!
Raspunde

Iooo

Acum 1 an

Lasa ca vin Trif cu un nou comunicat (pentru voi desteptii) in care rescrie legile matematicii. O sa aflam ca pana la Viorica Dancila aria cercului era calculata gresit. Suntem la doar un pas de o noua evolutie in domeniu. Inainte de '89 am avut un mare savant in Chimie, de marti avem un alt mare savant in Matematica. Sper doar ca "noi prostii" si "astia" din diasporta o sa mearga in numar mare la vot.
Raspunde

kokos

Acum 1 an

Alo postacilor , de unde stiti ca sibienii au cautat formula ? Sunteti siguri ca nu au cautat stirea despre prostia analfabetei?
Raspunde

wut

Acum 1 an

Doi postaci obositi mai sus, unul dintre ei, inca scrie "â" cu "i" in interiorul cuvantului (sau dupa cum ar spune dansul, "cuvintului"), deci m-am lamurit. Cat despre articol, nemaipomenita stire, d-le Bratu, un izvor de informatii proaspete care mi-a facut viata mai buna!
Raspunde

////

Acum 1 an

Inseamna ca unii sunt la fel de destepti ca si Viorica. Oare voteaza cu ea?
Raspunde

\\\

Acum 1 an

numa idioti o voteaza si aia cu pensii speciale :-)
Raspunde

Cititescu

Acum 1 an

Faptul ca a raspuns gresit, dublat de explicatiile care au urmat, referitoare la studii, scot in evidenta faptul ca doamna Dancila e total inadecvata nu doar functiei de presedinte dar si altor functii importante, pentru ca luata prin surpindere de o intrebare iesita din context, e total dezorientata si nu mai stie nici ce a invatat! Pentru un presedinte de tara asemenea deficiente intelectuale sunt inadmisibile!
Raspunde

patriot

Acum 1 an

Las ca-i adecvat Johannis!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus