Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Ce au căutat românii pe Google în 2019: Facebook, Dragnea, cum să slăbești sau ce zi e azi

Ce au căutat românii pe Google în 2019: Facebook, Dragnea, cum să slăbești sau ce zi e azi

În 2019 românii au căutat pe Google, cel mai des, informații despre Facebook, Game of Thrones, „Ce zi este azi?”, cazul de la Caracal și multe altele, conform unei analize realizate de targetweb. Perioada analizată a fost ianuarie 2019 – noiembrie 2019, astfel s-au găsit mai multe obiceiuri pe care le avem în mediul on-line, cele mai folosite rețele de socializare, ce am întrebat, care sunt cele mai căutate evenimente, vedete și festivaluri.

Din punct de vedere al cuvintelor, volumul mediu lunar al celor mai căutate cuvinte pe Google în 2019 este Facebook (16.600.000), YouTube (9.140.000), Meteo (7.480.000), Google (4.090.000), Emag (3.350.000), OLX (3.350.000), Traduceri (1.220.000), Vremea (1.000.000), Mail (823.000) și  Porn (823.000).

Dinamica trendurilor în ceea ce privește căutările poate varia foarte mult în funcție de perioada anului. De exemplu, în luna iulie, când în general mulți utilizatori caută rezultatele examenului de Bacalaureat, astfel este normal ca volumul de căutări să crească substanțial după care să scadă rapid. Există însă și o serie de căutări mai generaliste, pentru care volumul de căutare se păstrează ridicat pe întreg parcursul anului.

Toate întrebările își găsesc răspunsul pe Google, începând cu marile curiozități ale vieții până la întrebări uzuale. Cele mai căutate întrebări din 2019 au fost Ce zi e azi?, Cum să faci bani?, Cine este Alexandru Cumpănașu?, Când începe școala?, Când se schimbă ora?, Când e black friday?, Cine a inventat becul?, Cum să slabești?, Ce este Revolut? și Cum se calculează șomajul?

Celebritățile, evenimentele de mare anvergură, filmele, dar și anumite emisiuni rămân în topul căutărilor și în 2019. Printre cele mai populare căutări se numără Game of Thrones, Puterea dragostei, Simona Halep, Dragnea, Trump, Cazul Caracal, Avengers, Joker, Untold și Captain Marvel.

YouTube rămâne lider în materie de streaming și video sharing din lume, astfel este utilizată zilnic de milioane de oameni de pretutindeni pentru a accesa videoclipuri din diverse domenii, dar și pentru a asculta muzică. Clasamentul celor mai căutate cuvinte pe YouTube include Brawl Stars,  Puterea dragostei, Povestea noastră, TikTok, SOS, Billie Eilish, Ferma, Game of Thrones, Dragostea din tei, În căutarea adevarului.

Din dorința de a fi mereu la curent cu noutățile care se petrec în comunitățile din care fac parte și nu numai, foarte mulți români aleg să obțină aceste informații prin intermediul site-urilor de știri online, care le pot furniza informații importante, aproape în timp real. Topul celor mai căutate subiecte din 2019 cuprinde Cazul Caracal, Alegeri europarlamentare, Notre-Dame, Alegeri prezidențiale, Urzeala Tronurilor, Mihai Constantinescu, Ordonanța Uber, Răzvan Ciobanu, Puterea dragostei și Brexit.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus