Sâmbătă,
25.09.2021
Parțial Noros
Acum
8°C

Foișorul cu care Sibiul a sărbătorit 100 de ani de la Marea Unire va putea fi vizitat la Zoo

Foișorul cu care Sibiul a sărbătorit 100 de ani de la Marea Unire va putea fi vizitat la Zoo

Foișorul construit pentru spectacolul creat în Piața Mare pentru celebrarea celor 100 de ani de la Marea Unire este cerut de Grădina Zoologică.

"Ne dorim ca evenimentul să recreeze cât mai aproape de adevărul istoric, atmosfera aceea specială de după Unire, pentru a transmite emoţia unuia dintre cele mai importante momente istorice pentru noi, românii. Au fost studiate fotografiile şi textele scrise ale vremii, am contactat specialişti şi ne documentăm", anunța în toamna anului trecut primarul Astrid Fodor, vorbind despre pregătirile pentru spectacolul ce urma organizat în Piața Mare a Sibiului. Spectacol care, pe 6 octombrie 2018, a încercat să reconstituie atmosfera din timpul vizitei generalului Berthelot la Sibiu, în ianuarie 1919.

În cadrul acestui spectacol a fost construit și un foișor similar celui în care au fost primiţi în 1919 generalul Berthelot, generalul român Traian Moşoi, preşedintele consiliului Dirigent Iuliu Maniu, precum şi alţi oficiali ai vremii. Prin fața acestui foișor au defilat aproximativ 300 de militari îmbrăcaţi în uniformele vremii, după care respectiva construcție a fost mutată în parcarea din fața sediului Casei de cultură a municipiului, din parcul Tineretului.

Acel foișor este cerut acum de Grădina Zoologică. ”Serviciul public Grădina zoologică Sibiu intenționează ca prin preluarea foișorului să pună în valoare investiția realizată în anul 2017 – Alee lac 2 - și să anticipeze realizarea investiției Ferma animalelor. Foișorul va fi destinat exclusiv spre folosința vizitatorilor”, se arată într-un proiect de hotărâre care va fi supus votului consilierilor locali în ședința programată săptămâna viitoare.

soldati armata parada centenar (52)

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus