Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Reglaje în circulație: semafoare pentru pietonii care merg la noul mall

Reglaje în circulație: semafoare pentru pietonii care merg la noul mall

Circulația pietonilor în zona noului centru comercial de lângă Podul Gării va fi dirijată de semafoare.

Noile sisteme electrice au fost montate în cursul dimineții de sâmbătă la trecerile de pietoni care traversează arterele către și din imediata apropiere a centrului comercial Promenada Mall, deschis de săptămâna trecută. Este vorba de trecerea de pietoni din capătul străzii Lector, dar și noua trecere de pietoni amenajată în capătul dinspre centrul orașului al podului Gării. ”Pe noi nu ne deranjează, căci oricum venim pe jos, e aproape din centru. Nici zece minute. Bănuiesc că e pentru fluidizarea traficului de mașini, căci am mai văzut cozi pe aici”, apreciază unul dintre clienții-pietoni ai noului centru comercial. În primele zile de la deschidere, la anumite ore ale zilei, circulația în zonă se desfășura lent, din cauza numărului mare de mașini.

semafor mall 2

Odată cu deschiderea Promenada Mall, autoritățile locale au adus o serie de modificări regimului de circulație în zonă. Astfel, se circulă în regim de sens unic pe strada Lector (dinspre strada Fabricii) și, la fel ca și până acum, pe breteaua bulevardului Corneliu Coposu amenajată de-a lungul podului Gării. Tot sens unic este instituit parțial și pe strada Șerbota, între intersecțiile cu străzile Fabrici și Urlea (sens de circulație înspre Urlea). În rest, pe celelalte străzi din jurul noului centru comercial (Socului, Fabricii) se circulă în ambele sensuri. De menționat că pe strada Lector, parcarea este interzisă. Autoritățile locale atrag atenția asupra faptului că nu este permis virajul la stânga pentru cei care coboară podul Gării înspre centrul orașului, dar nici intrarea de pe strada Lector pe podul Gării, pentru a nu bloca traficul către Gușterița. Este de preferat ca sibienii să utilizeze mijloacele de transport în comun către noul centru comercial.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

FuieModor

Acum 4 ani

este amuzant cum pentru mall-ul vietii se gasesc imediat solutii si se pun semafoare cu buton. Insa pentru strazile principale si giratoriile din oras care mereu sunt sufocate de trafic la orele de varf din cauza trecerilor de pietoni gandite prost, nu s-au putut gasi solutii. De exemplu giratoriul de la Alba Iulia cu Morilor/Turismului, trecerea de pietoni de pe Dumbravii la giratoriul cu Milea, giratoriul de pe Calea Dumbravii cu Mihai Viteazu si lista poate continua.
Raspunde

Mircea

Acum 4 ani

Cea mai mare prostie sa pui semafoare langa giratoare pentru simplu fapt va bloca intersectia, coloana de la semafor se va prelungi in giratoriu, semafoarele inteligente trebuie puse in jurul scolilor sau politisti
Raspunde

HodorHodor

Acum 4 ani

Corect
Raspunde

BON

Acum 4 ani

Trecerile de pietoni din proximitatea intersecţiilor giratorii, după părerea mea sunt prea aproape de giratoriu. Eu cred că minim 25-30 de metri ar trebui să fie de la trecerea de pietoni până la intrarea în giratoriu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus