Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Primăria Sibiu a semnat contractul pentru realizarea unui coridor de deplasare cu bicicleta

Primăria Sibiu a semnat contractul pentru realizarea unui coridor de deplasare cu bicicleta

Primarul Astrid Fodor a semnat marți, 26 noiembrie, contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor în vederea realizării unui coridor de deplasare cu bicicleta pentru conectarea cartierului Ștrand cu zona centrală și parcul Sub Arini. Acesta a fost semnat cu asocierea de firme SC COMTRAM SA și SC PHOENIX COM SRL Sibiu și are o valoarea totală de 3,29 milioane de lei.

Încă o dată demostrăm că ne preocupă creșterea mobilității în Sibiu. Prin semnarea acestui contract mai facem un pas spre crearea unei infrastructuri care să încurajeze sibienii să folosească în condiții sigure pistele de biciclete și să opteze cât mai mult pentru folosirea bicicletei ca mijloc alternativ de deplasare către locul de muncă, către diferite zone de interes din oraș sau în natură pentru a petrece timpul liber ” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu).

Investiția presupune crearea unei coridor de deplasare cu bicicleta pe o lungime de aproximativ 2,3 km, format din piste de biciclete cu delimitare corespunzătoare de traficul rutier și pietonal, zone shared – space și zone de tranzit. Pistele nou create vor avea o lățime de 2 m (pentru cele în dublu sens) și respectiv 1 m (pentru tronsoanele cu sens unic). Acestea sunt prevăzute și cu un spațiu de siguranță de 0,5 m sau 1 m, iar pe anumite tronsoane sunt amplasați inclusiv separatori fizici.

Acest traseul asigură conectarea cu pistele de biciclete existente precum și conectivitatea integrată cu pista de biciclete propusă în cadrul proiectului de amenajare a malurilor râului Cibin și va cuprinde următoarele străzi:

  • Maramureșului, între zona podului CFR Alba Iulia și str. Aurel Popa
  • Profesor Aurel Popa, între str. Maramureșului și zona str. Profesor Ioan Moga
  • Doljului, între str. Maramureșului și str. Bihorului
  • Bihorului, între străzile Doljului și Gorjului
  • Gorjului, între străzile Maramureșului și Bihorului și tronsonul cuprins între străzile Bihorului și Ștrandului
  • Ștrandului, între strada Gorjului și scările de acces către strada Moldovei
  • George Coșbuc, tronsonul cuprins între străzile Transilvaniei și Dobrogei
  • Theodor Neculuță
  • Munteniei, între strada Theodor Neculuță și strada Pasajul Spitalului
  • Pasajul Spitalului.

Firma contractată va avea la dispoziție 3 luni pentru realizarea proiectului tehnic, obținerea avizelor și acordurilor și verificarea documentației și alte 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, pentru execuția și finalizarea lucrărilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

10 comentarii

Crisan

Acum 4 ani

Astept cu nerabdare martie 2021 sa dau prima tura pe aceasta pista de biciclete. Sper sa fie contruita in asa fel incat sa nu fie valurita suprafata de rulare ca in cazul pistelor spre Rasinari si Cisnadie. Pista care duce spre Cisnadie e dezastruoasa la capitolul suprafata de rulare. Sper sa nu fie acelasi constructor.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

S

Acum 4 ani

@crisan Poti sa mergi și acum bine mersi cu bicicleta pe acolo. Pe 90% din traseu sunt ori străzi liniștite, ori trotuare foarte largi. Bani aruncați.
Raspunde

biciclist

Acum 4 ani

sigur asfaltul o sa fie valurit ca toate celelate "piste" pt ca primaria nu are nici un standard de calitate. Latime de 1m pe sens - asta e faimosul coridor de deplasare, pt decongestionarea traficului ....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mirel

Acum 4 ani

In loc sa asfaltati strada care leaga strand 2(capat str. dimitrie cantemir dupa trecerea cu cale ferata) de turnisor sa putem ajunge mai repede la lucru mai bine faceti piste de biciclete, aveti un "hate" de la mine.
Raspunde

mmms

Acum 4 ani

este o idee excelenta,dar trebuie renuntat la standardul acesta de 1 M pe banda...este prea putin pt un trafic mai intens si chiar periculos
Raspunde

Ale

Acum 4 ani

Ar trebui si o pista intre Sibiu si Sura Mica
Raspunde

2cents

Acum 4 ani

Vad cu verde "piste existente" si din ce stiu acolo e vorba doar de binecunoscuta dunga de vopsea rosie pe carosabil. Mi se pare ca cineva rade de noi cu aceste planuri/realizari marete
Raspunde

mug

Acum 4 ani

1m latime pe sens este PREA PUTIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ALO DOAMNA PRIMAR??????????? DE CATE ORI NU VI S-A SPUS!!!!! MERGETI D-VOASTRA PE BICICLETA PE 1M LATIME DE PISTA CU MASINI TRECAND RAZANT LA 20CM DISTANTA!!!!! PRICEPETI????????????????
Raspunde

zorro

Acum 4 ani

bani irositi. Se vede si pe harta ca pista va urca din strada Strandului spre Moldovei pe o alee actual pietonala foarte ingusta... si de acolo la fel spre strada Cosbuc dupa ce va traversa strada Moldovei pe trecerea de pietoni. Sa vad eu biciclistii la deal pe panta aia abrupta printre pietoni
Raspunde

Doru

Acum 4 ani

O alta sifonare a banilor mei... Dar oricum, voi, cei care ati votat-o si o veti vota in continuare, nu puteti sa va plangeti, nu?? Ce ati votat, asta ati primit. Dar in orice caz, acum ne indreptam spre o Romanie NORMALA, acum nu mai e niciun obstacol.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus