Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

Școală din Sibiu cu trei terenuri de sport. Cine și când le va construi

Școală din Sibiu cu trei terenuri de sport. Cine și când le va construi

Școala gimnazială „Ioan Slavici” din Sibiu va avea trei terenuri de sport noi, curți și alei modernizate. Primăria a contractat o firmă care să proiecteze și să facă toate aceste lucrări.

În prezent, curtea școlii în care învață peste 600 de copii se află într-o stare avansată de degradare. Autoritățile locale au anunțat încă de la începutul lunii septembrie despre intenția de a moderniza curtea Școlii gimnaziale Ioan Slavici, ofertantul câștigător fiind desemnat peste 2 luni. „Amenajare curți, alei și terenuri sport la unități de învățământ la Școala Gimnazială Ioan Slavici” (PT+DDE+DTAC+obținerea avizelor și acordurilor de principiu la faza PT+DDE+ verificare documentație de către verificatori atestați +asistență tehnică și execuție lucrări – este denumirea contractului atribuit companiei Paconstruct SRL.

Valoarea totală a contractului este de 630.000 lei, în această sumă fiind incluse plata pentru serviciile de proiectare (30.252,10 lei fără TVA) și cele de execuție (631.319,21 lei fără TVA). Banii vor fi alocați din bugetul local al Sibiului.

Potrivit documentației de atribuire a contractului, suprafața totală ocupată de investiție este de 3.350 mp. Curtea școlii este folosită exclusiv pentru activități de recreere și sportive. Autoritatea contractantă, Serviciul Public de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar Sibiu, a menționat în caietul de sarcini o serie de condiții pe care antreprenorul trebuie să le îndeplinească în realizarea „la cheie” a obiectivului de investiție, de la respectarea celor mai bune practici în domeniul proiectării și ținerea unui jurnal de șantier, până la respectarea graficului de execuție propus. Astfel, pentru proiectare autoritățile pune la dispoziția agentului economic un termen de 3 luni, iar pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor – 4 luni. Totodată, perioada de garanție a lucrărilor trebuie să fie de minim 3 ani.

„Se vor amenaja teren de mini fotbal cu marcaje rutiere, un teren de baschet și un teren de volei”, se mai menționează în caietul de sarcini. De asemenea, în cadrul proiectului se vor reface zonele verzi pe o suprafață de 450 mp.
Astfel, Școala gimnazială Ioan Slavici Sibiu ar trebui să aibă o curte modernizată cu trei terenuri de sport și alei noi în maxim 7 luni, adică până pe 6 iunie cel târziu, când expiră termenul de la semnarea contractului cu firma câștigătoare (6 noiembrie).

Precizăm că agentul economic care a câștigat oferta Primăriei, S.C. Paconstruct SRL, este o firmă de construcții din Sibiu. Aceasta a fost înființată în anul 1999 și are ca obiect de activitate construcția de clădiri rezidențiale și nerezidențiale. Potrivit portofoliului companiei, până acum aceasta a mai avut lucrări la Centru de Perfecționare și Cercetare de la Păltiniș a ULBS, lucrări de mansardare a Facultății de Științe sau de reabilitare a blocului în care se afla Facultatea de Jurnalistică, a reparat Școala din Roșia, a amenajat un teren de sport a căminului cultural din satul Mohu etc. Datele din Registrul Comerțului arată că firma a avut în 2018 o cifră de afaceri de 10,5 milioane de lei și 32 de angajați.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

Parinte

Acum 2 ani

Daca pt niste terenuri de sport avem nevoie de 6 luni...Pt o sala de sport avem nevoie de 20 de ani?
Raspunde

dancp2

Acum 2 ani

hinucu vicerdea!
Raspunde

Ion

Acum 2 ani

Dar sala de sport de la Sc. Nr. 6 "Nicolae Iorga" când se începe??? Numai promisiuni. Copii din ciclul primar fac ore afara la 5 grade. Alo, Primăria nu mai mințiți în legătură cu sc. 6.
Raspunde

Wadim Korneliu

Acum 2 ani

Dar nu mai bine renovati scoala? Se farama naibii cu 3 sali de sport in jur!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus