Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

ACTUALIZARE Noul mall, evacuat. Cinci persoane au ajuns la spital FOTO VIDEO

ACTUALIZARE Noul mall, evacuat. Cinci persoane au ajuns la spital FOTO VIDEO

Toți sibienii care se aflau miercuri seara în Promenada Sibiu au fost rugați să părăsească mall-ul după o defecțiune apărută la o valvă de CO2. Mai multe persoane care acuzau stare de greață și amețeli au fost transportate la spital  pentru investigații suplimentare.

Până în momentul de față, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu nu a comunicat cu exactitate ce s-a întâmplat și nici dacă Promenada Sibiu va rămâne sau nu deschisă publicului. Mai mulți pompieri militari și specialiști CBRN au rămas peste noapte la fața locului, pentru supravegherea zonei, în mod preventiv, transmite purtătorul de cuvânt al ISU.

La spital au ajuns într-un final cinci persoane, care acuzau amețeli și stări de vomă.  Reprezentanții Spitalului Județean Sibiu, la a cărei Unitate de primiri urgențe au fost aduse cele cinci persoane, spun că nu a fost nevoie de internare. ”Ieri, între orele 22:52 și 23:53, la UPU Sibiu au fost aduse cinci persoane, patru bărbați și o femeie cu vârste între 18 și 52 de ani, care au acuzat stări de rău, motivul prezentării fiind posibila expunere la gaze toxice.  Pacienții au fost preluați de personalul medical, au primit îngrijiri medicale de specialitate și au fost monitorizați timp de câteva ore, fiind diagnosticați cu expunere involuntară la substanță necunoscută. Nu a fost nevoie de internare, toți pacienții au plecat cu recomandări medicale”, comunică reprezentanții Spitalului județean Sibiu.

Citește și Surse. Ce s-a întâmplat la mall? A cedat rețeaua unei instalații de frig și nimeni nu știa ce trebuie făcut
Actualizare 2. Trei bărbați din serviciul privat de pompieri au primit îngrijiri medicale și au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Sibiu pentru investigații suplimentare, transmite Alina Voina, din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență  Sibiu.

Actualizare 1. La fața locului se află peste 25 de pompieri militari, trei autospeciale Smurd și autospeciala de salvare victime multiple, o autospecială CBRN, o autospecială de stingere și o autospecială de descarcerare.

În urmă cu câteva zile, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a transmis o informare potrivit căreia, după ce inițial reprezentanții instituției au fost invitați să participe la o nouă recepție a mall-ului, ulterior li s-a transmis să meargă într-o altă zi.

„Pentru corecta informare a opiniei publice, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "cpt. Dumitru Croitoru" al județului Sibiu, revine cu următoarele precizări: astăzi, 22 noiembrie, am fost invitați pentru a participa la o nouă recepție a noului mall din municipiul Sibiu, însă reprezentanții acestuia ne-au comunicat verbal că întâlnirea va avea loc la o dată ulterioară pe care ne-o vor comunica. Totodată dorim să vă asigurăm de întreaga noastră transparență în ceea ce privește informarea cetățenilor și diponibilitatea instituției noastre pentru colaborarea care să aibă ca rezultat normalizarea situației create, conform legii”, au transmis aceștia.
Intervenția este încă în desfășurare.

76904790_430179971006670_6810950075615805440_n

Știre inițială. „Stimați clienți, vă cerem scuze pentru disconfortul creat în această seară. Din cauza unei defecțiuni minore ale unei valve de CO2, am fost nevoiți să evacuăm centrul comercial pentru siguranța vizitatorilor şi colaboratorilor noştri”, au transmis reprezentanții mall-ului.

Din primele informații, nimeni nu a avut de suferit din cauza defecțiunii. Situația este sub control, transmite slt. Alina Voina, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, iar momentan echipajul specializat evaluează situația.

78282721_492799257989210_6330396385413693440_n

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

Eu

Acum 4 ani

De cand l.a deschis au numai belele! Ce.i asta? Nu poti avea siguranta si incredere!
Raspunde

El Dorado

Acum 4 ani

E o greseala, e o lucrare facuta nemteste cu girul doamnei promar al orasului , care a inaugurat aceasta locatie foarte sigura pentru toti. Este un loc foarte sigur.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gheo Felinaru

Acum 4 ani

tu esti oltean , si comunist ?
Raspunde

Traian

Acum 4 ani

Legea pare sa fie optionala pentru proprietarii mallului. Se bazeaza pe complicitatea angajatilor la stat: primarie, ISU, ... ?
Raspunde

Tipic mioritic

Acum 4 ani

siguranta cetateanului e pe ultimul loc - si nimeni nu invata nimic din tragedii si delasari anterioare. A primat deschiderea cat mai rapida a masinii de inghitit bani cu deplina complicitate a tuturor autoritatilor locale, inclusiv pompieri care au permis inaugurarea fara autorizatie de securitate la incendiu. Asta-i Romania Normala
Raspunde

Un om

Acum 4 ani

"Este un loc foarte sigur" ????? Este o CONSTRUCTIE MEGALOMANA asezată penibil si finalizata pe fugă, deschisă prin OBEDIENȚA instituțiilor locale care ca de obicei , nu si-au respectat statutul. De ce ??? Pentru că acest popor NU VREA să se îndrepte, fiecare priveste doar la curtea vecinului dând vina pe altii mereu, si nu in dreptul lui pentru a-si face datoria.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cris

Acum 4 ani

Se întâmpla mai peste tot așa ceva , ma refer peste hotare , nu este nici prima si nu va fi nici ultima avarie ... Cum se spune se întâmpla si la case mai mari, in acest caz se întâmple in tari și in orașe mult mai moderne, mai dezvoltate pe plan economic... Nu este ceva ce se întâmpla numai la noi in România , nu suntem chiar așa de vai de noi cum se crede câteodată ☺️☺️☺️
Raspunde

VVDhEhE

Acum 4 ani

Din ziua deschiderii cand am vazut amatorismul am zis ca nu o sa aiba viata lunga. Ii dau cam 3-5 ani pana la inchidere, apoi transformat in birouri.
Raspunde

Mircea Ioan

Acum 4 ani

Pana nu se mai întâmplă ceva gen ca la colectiv, nu se ia nici o măsură mai drastica, așteptați sa moara iară 80 de persoane, ca se rezolve ceva, mall deschis în graba fără autorizație
Raspunde

Oraș martir

Acum 4 ani

Sa fie demis directorul.
Raspunde

mathias

Acum 4 ani

Asta ne place noua romanilor!!! Pe scurt fusereala, lucru de mantuiala, lucru facut pe fuga din dorinta de a face bani chiar cu pretul vietilor umane.
Raspunde

Singur Eu

Acum 4 ani

Dacă nu era vorba de Sibiu/Fodor și conducerea FDRG/PNL (care a girat până la cel mai înalt nivel local posibil cu acel BIZAR tăiat al panglicii la inaugurarea mall-ului)...partidul și politicienii de pe malul Cibinului erau subiecte de dispariție politică cu mesaje de genul: #corupția ucide #Sibiu-un-nou-colectiv #nepăsarea ucide ...dar cum la noi e orașul lucrului bine făcut...nu există astfel de scenarii....băgăm totul sub preș.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus