Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

Emőke Boldizsár, actriță TNRS, împlinește astăzi 38 de ani

Emőke Boldizsár, actriță TNRS, împlinește astăzi 38 de ani

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu serbează astăzi ziua de naștere a actriței Emőke Boldizsár, cunoscută și îndrăgită de publicul din Sibiu atât pentru rolurile din spectacolele secției germane a TNRS, cât și pentru spectacolele produse la secția română. Emőke Boldizsár poate fi văzută pe scena TNRS în următoarea perioadă în spectacolele „Încoace și încolo” pe 28 noiembrie și  „Lecția” pe 29 noiembrie.

Vorbește fluent germană, engleză, română și maghiară (limba maternă), s-a născut în data de 27 noiembrie 1981 în Bistrița și a absolvit în 2004 studiile Universității de Artă Teatrală din Târgu Mureș. În prezent este una dintre cele mai apreciate actrițe ale secției germane a Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu. Pe lângă rolurile din producții importante în limba germană a naționalului sibian, precum „Yvonne”, regia Botond Nagy, „Contra democrației”, regia Alexandru Dabija, „Tattoo”, regia Radu Afrim, „Vorbiți tăcere?”, de Gianina Cărbunariu, „Woyzeck”, de Alexa Visarion, „R.U.R.”, regiaVlad Cristache, „Încoace și încolo”, regia Alexander Riemenschneider, Emőke Boldizsár face parte și din distribuția mai multor spectacole importante ale aceleiași instituții teatrale, produse la secția română. Printre acestea se numără „Faust”, „D’ale Carnavalului”, „Călătoriile lui Gulliver” și „Oidip”, în regia lui  Silviu Purcărete, „Turandot”, regia Andriy Zholdak, „Lecția”, regia Mihai Măniuțiu și multe altele. Emőke Boldizsár repetă în prezent, alături de colegii de la secția germană Johanna Adam, Daniel Bucher și Daniel Plier, pentru premiera „Zeul Carnagiului / Der Gott des Gemetzels” în regia lui Bogdan Sărătean, care va ieși public în data de 25 ianuarie 2019.

Informații pe larg despre activitatea artistică a actriței Emőke Boldizsár pe scena TNRS sunt publicate pe site-ul oficial al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

2 comentarii

hop

Acum 2 ani

la multi ani !
Raspunde

dancp2

Acum 2 ani

minden jott,sau happy bthday! emeke draghe aktoritze foarte bun!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus