Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

ISU nu închide mall-ul, dar îl amendează din nou. Cu ce diferă situația față de Casa de Cultură a Sindicatelor

ISU nu închide mall-ul, dar îl amendează din nou. Cu ce diferă situația față de Casa de Cultură a Sindicatelor

Șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a anunțat joi că Promenada Mall a fost din nou amendat, în urma evenimentului de miercuri seară, însă mall-ul nu va fi închis până la obținerea autorizației de funcționare la incendiu pentru că nu sunt întrunite condițiile legale.

Promenada Mall a fost amendat miercuri seară de ISU Sibiu cu o nouă amendă de 50.000 de lei, pentru problemele de securitate, la care se adaugă o amendă punctuală, de 5.000 de lei, pentru incidentul în urma căruia cinci persoane au ajuns la spital.

”Pe lângă activitatea de intervenție noi am demarat și activități de control și verificare. Este un fapt cunoscut că obiectivul este pus în funcțiune fără obținerea autorizației de securitate la incendiu, motiv pentru care a sancționat, din nou, cu amendă contravențională de 50.000 de lei. În plus, raportat la ce s-a petrecut aseară, pentru neasigurarea identificării și monitorizării factorilor de risc, generatori de evenimente, a fost aplicată o sancțiune contravențională în cuantum de 5.000 de lei”, a declarat Maior Lucian Trefaș, prim adjunct al ISU Sibiu și răspunzător de activitățile de intervenție și control.
S-au grăbit, dar sunt pe drumul cel bun

Inspectorul șef al ISU Sibiu, Cosmin Balcu, a explicat faptul că nu poate fi vorba despre rea credință din partea reprezentanților mall-ului, întrucât există deschidere, comunicare și se fac pași în vederea autorizării, ci doar o grabă de a deschide cât mai devreme, înainte de finaliza complet lucrările.

”Au pus căruța în fața boilor, dacă-mi permiteți o expresie mai puțin academică. Au văzut interesul financiar înaintea siguranței. Deși au lucrat 24 de ore din 24, nu au terminat lucrările. Și acum se muncește, puteți vedea și dumneavoastră asta. Nu pot spune că am găsit rea credință”, a declarat inspectorul șef al ISU Sibiu.
În paralel, în urma evacuării de aseară, mai multe instituții publice, precum Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu sau Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu au demarat anchete.

La Sindicate a fost altceva

 Conducerea ISU Sibiu a explicat și care sunt diferențele între ce se întâmplă acum la mall și ce s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani la Casa de Cultură a Sindicatelor, când instituția a fost sigilată în timpul unui festival muzical.

”La Casa de Cultură, în momentul sigilării, clădirea nu avea asigurate nicio măsură de prevenire și intervenție. Mă refer la detecție, extinctoare, stingere, evacuare și așa mai departe. Nici măcar nu exista un aviz. Aici, la mall, nu avem aceeași situație, nu se poate include în aceeași speță, de sigilare, pentru că măsurile, în mare parte sunt luate, sunt efectuate. Sunt anumite probleme, care nu pot genera autorizarea, probleme care trebuiesc remediate și avem promisiuni verbale că săptămâna aceasta, săptămâna viitoare, ele vor fi rezolvate și vom fi chemați din nou la recepție”, a declarat șeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu.

Ce spun reprezentanții mall-ului

„Incidentul a avut loc în jurul orei 21:55, în spațiul tehnic al Kaufland. Imediat, sistemele de alertare din Promenada Sibiu au fost activate, potrivit protocoalelor de securitate. Cu ajutorul angajaților și al agenților de pază, toți vizitatorii care se aflau în incinta centrului comercial la acea oră au fost evacuați în siguranță.

Avaria survenită la instalația hypermarketului Kaufland a fost remediată pe parcursul nopții, astfel că centrul comercial funcționează în parametri normali și a fost redeschis la ora 10:00. Reiterăm faptul că siguranța vizitatorilor noștri este o prioritate, iar modul în care s-a desfășurat evacuarea de aseară dovedește acest lucru”, au explicat reprezentanții Promenada Mall.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

VVDhEhE

Acum 4 ani

In primul rand, monsieur din mijloc poate urca sau cobori o scara de incendiu? Sau e salvat de altii? Doi, daca era vreo firma locala, sa zicem un Trident, defunct acum, la fel era iertat?
Raspunde

dancp2

Acum 4 ani

alta marie alta plarie isu e sluga politica
Raspunde

terentiu

Acum 4 ani

"Este un fapt cunoscut..."... de unde este cunoscut, de pe harta cu cladirile/institutiile care au autorizare de pe site-ul ISU?
Raspunde

Teo

Acum 4 ani

Defectiunea putea aparea si in cazul in care exista autorizatia de securitate la incendiu,asa incat inchiderea mall-ului este o poveste de adormit copii.
Raspunde

CitizenX

Acum 4 ani

Goana dupa bani si prostia se platesc. Puteau sa-si mai acorde 2-3 saptamani si sa il deschida civilizat. Dar nimic nu mai conteaza in capitalismul salbatic.
Raspunde

IOO

Acum 4 ani

he he... la Casa de Cultura spaga probabil a fost insuficienta. Aici e destul de mare plus ca primarita a fost la deschidere asa ca NU se poate inchide chiar asa usor ...
Raspunde

luckacs

Acum 4 ani

Primaria Sibiu a emis o Autorizatie de Functionare in fals pentru Mallul acesta. Legea nu permite o Autorizatie de Functionare emisa se Primarie fara Autorizatia ISU.
Raspunde

dan

Acum 4 ani

Ce asteptati? Colectiv 2.0?
Raspunde

Gigi

Acum 4 ani

La pensie, nu mai faceți umbra astoria tineri !
Raspunde

:)

Acum 4 ani

sunt o sursa importanta de finantare a ISU, cum sa ii inchida... :))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus