Duminică,
04.12.2022
Partial Noros
Acum
6°C

Lăzăriștii organizează un bazar caritabil pentru colega lor Larisa Gal

Lăzăriștii organizează un bazar caritabil pentru colega lor Larisa Gal

În urma unui accident grav de mașină,  Larisa Gal a primit un diagnostic dur pentru un copil de 13 ani – tetrapareză spastică în urma unei lovituri grave la cap. Lăzăriștii, colegii de școală ai Larisei, îi dedică ziua de 6 decembrie și invită toate generațiile care au trecut prin colegiu să participe la o întâlnire pentru a „face ce face o familie”.

Larisa Gal a terminat clasa a VI-a cu zece pe linie, dar a avut un accident de mașină în urmă căruia a primit un diagnostic devastator pentru un suflet tânăr. Larisa suferă de o paralizie cerebrală care i-a afectat toate membrele, deși are o minte sclipitoare. Tratamentul ei zilnic costă 900 de lei, dar pe lângă efortul financiar are nevoie și de multă dedicare din partea celor care o îngrijesc.

„Noi ne dorim să o ajutăm, pentru că speranța ei vine din mediul privat. O casă de asigurări nu poate acoperii toate costurile tratamentului. Elevii au venit cu inițiativa acestui proiect și noi îi susținem cu ce putem. Avem părinții alături de noi și profesorii sunt foarte implicați”, spune Gabriel Negrea, directorul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”.

lazăr strângere de fonduri larisa

Elevii Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” au decis să își pună „mantia de super-erou” și să îi deduce ziua de vineri, 6 decembrie. Toți elevii colegiului, trecuți sau prezenți, sunt invitați în holul principal între orele 12:00 și 18:00 să fie alături de Larisa. „Este un copil de excepție și este un copil, până la urmă. Noi vom organiza un bazar în care vom vinde tot felul de obiecte ingenioase făcute de elevii”, adaugă directorul.

După tratamentul din Târgul-Mureș, Larisa a făcut progrese extraordinare și urmează să fie mutată la Cluj-Napoca. Mai multe informații despre cazul Larisei găsiți aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

5 comentarii

dr scridon

Acum 3 ani

Mai sunteti asa de veseli si 'mandri ca sunteti romani' cand cititi asa ceva? Cand mareata noastra tara cu tot sistemul ei (defect si corupt) o lasa pe copila asta balta? Cand se gasesc zeci de milioane de euro sa se inlocuiasca tramvaie si autobuze electrice dar un amarat de copil n are o sansa la viata?? La multi ani Romania...Scarba mi e de tine draga tara....
Raspunde

Paul

Acum 3 ani

Daca tineti aproape de caz si aflam cati bani se strang vineri, pot dubla suma stransa pentru acest caz!
Raspunde

Mariana

Acum 3 ani

Este onoranta decizia dvs. Puteti veni în holul CNGL (programul este mentionat in cuprinsul articolului) sa vedeti implicarea colegilor din toata scoala si veti aprecia si mai mult determinarea acestora în a ajuta-o pe fetita.
Raspunde

Parinte

Acum 2 ani

In seara aceasta s-au strâns peste 20000 de euro prin străduința celor mai tari elevi din Sibiu : SuperLazaristii !!!!!
Raspunde

Multa sanatate!!!!

Acum 2 ani

Am asistat chiar anul acesta la o scena in care un profesor ducea copiii la Olimpiada Nationala cu autocarul. I-a urcat, le-a zis o gramada de inutilitati (unde sa-si puna ghiozdanele etc) dar NU LE-A ZIS SA-SI PUNA CENTURILE! Astea sunt adevaratele drame ale societatii si sistemului din invatamant, mai mari ca PiSA.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus