Miercuri,
12.08.2020
Partial Noros
Acum
20°C

Poliția Locală Sibiu face angajări. Ce salarii oferă?

08 Decembrie 2019 22:15

Poliția Locală Sibiu face angajări. Ce salarii oferă?

Poliția Locală Sibiu, serviciu al Primăriei Municipiului Sibiu, a scos spre ocupare, în ultima perioadă, mai multe poziții. Cele mai mici salarii în instituție pornesc de la 2.698 de lei, la care se adaugă norma de hrană, în general în valoare de peste 900 de lei, dar care se acordă în funcție de orele lucrate.

Poliția Locală Sibiu a fost în ultima perioadă în centrul mai multor nemulțumiri, cea mai recentă făcând referire la amenda de 1.000 de ei aplicată copiilor care au organizat în Piața Mare un protest pentru a trage atenția asupra schimbărilor climatice. Reprezentanții Poliției Locale nu au comentat în niciun fel cazul, aceasta fiind, de altfel, politica generală de comunicare a instituției.

raport

Pe site-ul propriu, cel mai recent raport de activitate prezentat, deși vorbim despre o instituție publică, datează din luna septembrie a anului trecut. În acel raport se anunța că numărul total de angajați ai instituției este de 131 și că principala activitate o reprezintă „menținerea și asigurarea ordinii și liniștii publice, combaterea fenomenului de cerșetorie și vagabondaj, asigurarea unui climat de siguranță civică pentru locuitorii municipiului”.

Singurele anunțuri publice recente referitoare la Poliția Locală sunt cele de angajare. Astfel, la finalul lunii noiembrie instituția anunța că scoate la concurs un post de casier pentru Compartimentul Ridicări Auto. Cerințele sunt simple: Studii medii absolvite cu diplomă de bacalaureat, vechime în specialitatea funcției - minim un an, cunoștințe operare pe calculator nivel mediu. Tot în luna noiembrie, instituția scoate spre ocupare un post de Șef Serviciu Management Informațional. De data aceasta condițiile minime solicitate sunt ceva mai complexe, însă și salariul oferit diferă. Postul de casier este remunerat cu suma de 2891 de lei, la care se adaugă norma de hrană de 900 de lei, pe când postul de șef serviciu este remunerat cu o sumă ce pornește de la 6.004 lei și ajunge la 8.057 de lei, plus norma de hrană.

La capitolul salarii, trebuie să spunem că directorul general al Poliției Locale Sibiu are un salariu lunar de bază de 9.066 de lei, plus norma de hrană de 960 de lei. Directorul general adjunct primește 8.613 lei, plus norma de hrană de 960 de lei.

politia locala

Un polițist local simplu, adică fără gradații, primește un salariu lunar de 2880 de lei, plus norma de hrană de 960 de lei. În funcție de gradație, salariul de bază poate urca până la 3.588 de lei, plus norma de hrană. Un polițist local - inspector asistent are un salariu de bază de 3.300 de lei, plus norma de 960 de lei, iar în funcție de gradație salariul de bază poate urca până la 4.112 lei.

Interesant de menționat că în grila de salarizare din prima parte a acestui an, în cadrul Poliției Locale Sibiu există posturi de șoferi, plătite cu sume între 3.183 de lei și 3.513 lei, plus norma de hrană, dar și un post sau posturi de ”guard”, adică paznic, plătit cu 3.200 de lei, plus norma de hrană de 900 de lei. Nu în ultimul rând, Poliția Locală Sibiu are grila de salarizare și manipulanți bunuri, plătiți cu sume cuprinse între 2.698 de lei și 3.362 de lei, plus norma de hrană de 900 de lei.

Pentru a pune în context salariile din cadrul Poliției Locale Sibiu trebuie menționat faptul că salariul mediu brut în Sibiu a depășit în vara acestui an suma de 5.000 de lei. Conform specialiștilor Direcției Regionale de Statistică Alba, care au centralizat datele din economie din toate județele care compun Regiunea Centru, sibienii au cel mai mare salariu brut din Transilvania de Sud, respectiv 5.021 lei.

organizagrama

Conform organigramei, Poliția Locală Sibiu are 154 de funcții, dintre care 12 de conducere, 116 de execuție și 26 personal contractual.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

19 comentarii

A

Acum 8 luni

Net sau brut?
Raspunde

cititor

Acum 8 luni

Sincer, personal ma deranjaza termenu de "politie" locala. Sunt un fel de paznici. De unde si pana unde "politisti"?
Raspunde

Vasile

Acum 8 luni

Am o întrebare Mai exista din cadrul Politiei nationale, Ordine si liniste publica, eu nu am mai vazut prin oras de ani buni decat cate un Politist Local
Raspunde

Vlad

Acum 8 luni

Sa se specifice, e salariul brut, din care aproape jumătate se trage
Raspunde

Proadevăr

Acum 8 luni

În loc să îi desființeze procedează la noi angajări. Chiar nu este nimeni capabil în administrația locală (primărie, consiliul local etc...) să analizeze cheltuielile imense generate cu funcționarea acestui instrument de forță, în detrimentul altor oportunități esențiale la nivelul municipiului (a se vedea copiii care învață în containere ori la subsolul imobilelor, lipsa grădinițelor, infrastructura etc..)???? Să vedem ce fac cei din conducere după ce va fi legiferată ”punerea pe liber” a celor care cumulează salariul cu pensia, în cadrul instituțiilor!!
Raspunde

Asaniciodata

Acum 8 luni

Nu niivelul salariilor deranjează, trebuie sa fie corespunzător activității impusa prin lege acestor polițiști. Nivelul precar al pregatirii prifedionale dbublat de gradul de indiferență, de dispreț pentru cetatenii cinstiti, de părtinire a celor care încalcă legea și de subordonarea lașă față de unii functionari ai primăriei care se cred proprietarii Sibiului..Aici ar trebui intervenit și prima măsură: schimbarea conducerii de la care vibe cel mai mare RĂU pentru nesiguranta cetatenilor si a incalcarii crase a legii si pentru ce se intampla in spatiile publice din Sibiu.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

io

Acum 8 luni

Daca am studii superioare si nu cunosc pe nimeni din institutie, mai are rost a aplic pentru un post? Si inca ceva - in cazul in care ma decid sa aplic pentru un post, as dori pauza de recreere de cel putin 50% din timpul lucrat.
Raspunde

adi

Acum 8 luni

Daca ai studii superioare (facute corect), esti mult prea calificat pentru aceste posturi!
Raspunde

Un cetatean

Acum 8 luni

Ar trebui desfiintata aceasta gluma de institutie. Nu ii vezi niciodata prin Sibiu si atunci cand ii vezi dau amenzi copiilor sau batranilor.Sunt 2 pe centru care daca ii pui sa fuga dupa un infractor dupa 5 metri se opresc pentru a isi trage rasuflarea pentru ca nu le permit kilogramele sa fuga mai mult
Raspunde

Frunze la Caini

Acum 8 luni

S-o umplut Sibiul de cersetori, in prag de sarbatori... de fapt si vara sunt, pe langa magazine, peste tot. Politia locala...trece nepasatoare. Jobul lor, aparent e sa consume motorina la logan, pana la patiserie. Locurile pentru handicapati, in Sibiu sunt asa, comedie..... faceti o tura prin Carrefour, Lidl sau orice parcare, chiar si stradala... sunt pline de indivizi care si-au pus ostentativ rabla ori limuzina second hand, acolo. Parcarile pe spatiul verde, pe dupa blocuri sunt niste alte detalii care nu-i deranjeaza pe acesti politisti locali. Dar no, probabil se simt singuri si le mai trebuie companie, de-ai aisi cauta colegi.
Raspunde

/////

Acum 8 luni

La patiserie sau ca sa-si ia bilete la loto!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 8 luni

da loci orban si turcana or zis ca se taie,acum ce fac angajeaza?
Raspunde

!!!!!!!!!!!!!!

Acum 8 luni

nu va aude nimeni.......ha ha ha ha. La Selimbar cum stau lucrurile sa radem si mai mult. Sa vedeti ce contract au cei din Selimbar pentru spalat masinile din parcul auto cred ca si cele ale politiei locale. Trebuie sa stea tot timpul in spalatorie. DEZMAT PESTE TOT
Raspunde

Lazar

Acum 8 luni

De unde pot să aflu mai multe detalii despre angajare?
Raspunde

Nemilosu

Acum 8 luni

E grea munca de poltist local. Tre sa stii toate masinile interlopilor, sa nu dai amenda la cine nu trebuie. Apoi, ale sefilor din toate institutiile. Mai tre sa stii si prietenii sefilor si toti barosanii din primarie. Mai tre sa stii unde sa dai amenzi sa arati ca ai si tu activitate. cel mai lesne e pe Centumvirilor. La piata, tre sa stii cand e ora de alungat dealerii de slapi sau dupa caz de cizme. In general, e teritoriul lor. Pe copiii cersetorilor te faci ca nu-i vezi ca si acolo sunt teritorii. Dăcât astea să le știi și poți să faci prazu mare la Sibiu.
Raspunde

adi

Acum 8 luni

Dati-mi o adresa de mail sa va trimit poze cu masina politiei locale, parcata exact in dreptul intrarii in parcarea din spatele blocurilor! Cand am facut sesizare (inclusiv prin aplicatie), ca e masina parcata ce blocheaza intrarea/iesirea din parcare, au trecut doua ore pina a ajuns un echipaj care a lasat un biletel pe parbriz... in loc sa ridice masina...
Raspunde

Ion

Acum 8 luni

As desființa această adunătură de circari
Raspunde

xy

Acum 8 luni

Într-adevăr, această instituție nu are prea mare eficiență. Să dai amenzi la copii sau bătrânele...tare aș vrea să-i văd piept în piept cu un adevărat "jmecher"... Oricum, se cunosc și probabil că îi "ocrotesc"! Salariile mi se par indecente la nivelul lor de pregătire și la rolul lor în comunitate. Nu înțeleg ce e aia "normă de hrană de 900 de lei"? Nu e suficient salariul? De parcă alți bugetari nu ar "mânca" și ei "norma" asta!!!
Raspunde

Mili

Acum 8 luni

Trebuie desființată "politia locala" in totalitatea ei pe tot teritoriul romaniei si refăcută si modernizată "ordinea publica" din politia nationala. Mai demult exista patrulă din politist+jandarm( cu ak47!!) + uneori, caine . Patrulau noaptea pe strada si nu misca nimeni in front! Acum....sa trăiască infractorii...("tudoreii"...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus